ΓΔ: 906.07 0.06% Τζίρος: 23.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:56:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

K. Λαγκάρντ: Η πανδημία είναι ευκαιρία για μεγαλύτερη ισότητα των φύλων

Κάλεσμα για δημιουργία νέων δομών, που θα διευκολύνουν περισσότερο την ισότητα των φύλων, απηύθυνε σήμερα η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ως μια μεγάλη ευκαιρία για την κοινωνία να οργανώσει δικαιότερα και με βιώσιμο τρόπο τους ρόλους των φύλων, χαρακτηρίζει την πανδημία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η πανδημία δεν ανέδειξε μόνο ουσιώδεις αδυναμίες της κοινωνία μας, μας ανάγκασε επίσης να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Και εκεί ακριβώς βλέπω την ευκαιρία για μια αλλαγή των ρόλων των φύλων προς το καλύτερο», γράφει η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε άρθρο της για το Δίκτυο Συντακτών της Γερμανίας Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) το οποίο δημοσιεύεται επίσης και σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, με αφορμή την σημερινή Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας.

«Η πανδημία όχι μόνο κατέστησε σαφές πόσο άνισα κατανέμεται η μη αμειβόμενη εργασία μεταξύ γυναικών και ανδρών (εντός της οικογένειας), αλλά απέδειξε επίσης ότι η συμβίωση των φύλων μπορεί να είναι και διαφορετική. Σε ορισμένες οικογένειες, οι πατέρες ανέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της φροντίδας των παιδιών, επειδή έπρεπε να δουλέψουν από το σπίτι ή διότι απασχολήθηκαν μερικώς, ενόσω οι μητέρες έκαναν συστηματικού χαρακτήρα δουλειές εκτός σπιτιού», σημειώνει η πρόεδρος της ΕΚΤ.

Η Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε, τέλος, τους Ευρωπαίους «να θέσουν υπό αμφισβήτηση τις παλιές συνήθειες στο σπίτι ή στην εργασία και να δημιουργήσουν νέες δομές που θα διευκολύνουν περισσότερο την ισότητα των φύλων» και ζήτησε «την αύξηση του ποσοστού των γυναικών οι οποίες απασχολούνται σε θέσεις πολιτικής ευθύνης αλλά και στα ανώτερα επιτελικά γραφεία των εταιρειών. Επιπλέον, οι γυναίκες θα πρέπει να απασχολούνται σε όλο και περισσότερα επαγγέλματα στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών», τόνισε, μεταξύ άλλων, στο άρθρο της.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λαγκάρντ
ΔΙΕΘΝΗ

Λαγκάρντ: Δέσμευσή μας να κρατήσουμε χαμηλά τις αποδόσεις των ομολόγων

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τόνισε την ευελιξία της ΕΚΤ εν μέσω των πιέσεων που δημιουργεί η υγειονομική κρίση υπογραμμίζοντας πως η τράπεζα έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να αντιμετωπίσει την κρίση.
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤ: Υπό έλεγχο οι αποδόσεις ομολόγων, μικρότεροι κίνδυνοι για την ανάπτυξη

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε ότι τα 1,85 τρισ. ευρώ του έκτακτου προγράμματος αγορών ομολόγων (PEPP) δεν είναι υποχρεωτικό να διατεθούν πλήρως.