ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
inditex-fashion-shops
Φωτο: Shutterstock

Inditex: «Βουτιά» 70% στα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το 2020

Μείωση 28% κατέγραψαν οι συνολικές πωλήσεις της ισπανικής εταιρείας ενδυμάτων για την προηγούμενη χρονιά, αλλά και ταυτόχρονη αύξηση 77% στις διαδικτυακές πωλήσεις.

Η Inditex, ιδιοκτήτρια εταιρεία των καταστημάτων Zara, ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά της κέρδη κατέγραψαν βουτιά 70% το 2020, στο 1,1 δισεκ. ευρώ, μείωση μεγαλύτερη της αναμενόμενης, ύστερα από ένα χρόνο αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε όλο τον κόσμο και χαμηλής ζήτησης λόγω της πανδημία.

Τα καθαρά κέρδη του τέταρτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 53%, στα 435 εκατ. Ευρώ, με πωλήσεις 6,3 δισεκ. Ευρώ, καθώς οι περιορισμοί στις αγορές επανήλθαν σε ισχύ στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, στις 8 Μαρτίου, περίπου το 15% των καταστημάτων της σε όλο τον κόσμο παρέμεναν κλειστά λόγω των περιορισμών για την COVID-19, αναφέρει η Inditex. Έξι αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν τριμηνιαία καθαρά κέρδη 602 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 24 αναλυτών, τα καθαρά κέρδη για το σύνολο του έτους προβλέπονταν στο 1,3 δισεκ. ευρώ.

Η ισπανική εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων, που διαθέτει 6.829 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι συνολικές πωλήσεις το 2020 μειώθηκαν κατά 28% από πέρυσι στα 20,4 δισεκ. ευρώ, με την απρόσμενη αύξηση κατά 77% των διαδικτυακών πωλήσεων να αντισταθμίζει μόνο εν μέρει τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kausonas-zesti-kairos
ΔΙΕΘΝΗ

Ανακαλύφθηκε «έξυπνο» ύφασμα που μειώνει τη θερμότητα του σώματος

Κινέζοι ερευνητές σχεδίασαν ύφασμα που μπορεί να μειώσει την θερμοκρασία του σώματος μέχρι και 5 βαθμούς Κελσίου με στόχο να προστατευθούν οι άνθρωποι από την ολοένα και αυξανόμενη θερμότητα του πλανήτη.
ΔΙΕΘΝΗ

Το πλύσιμο των συνθετικών ρούχων αυξάνει τη ρύπανση του περιβάλλοντος

Είναι ενδιαφέρον ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, ο μέσος άνθρωπος στον πλανήτη το 1990 διέθετε στο σπίτι του ρούχα βάρους οκτώ κιλών, ενώ το 2016 αυτά ήσαν πλέον 26 κιλά - κι ένα ολοένα μεγαλύτερο ποσοστό είναι πλέον συνθετικά.