ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κόλαση για τους νέους η Goldman Sachs, δουλεύουν 120 ώρες την εβδομάδα

Έρευνα που έκαναν 13 νέοι αναλυτές στην κορυφαία επενδυτική τράπεζα έδειξε ότι εργάζονται 98 ώρες την εβδομάδα και κοιμούνται μόνο 5 ώρες την ημέρα, ποτέ πριν τις 3.00 τα ξημερώματα.

Στα όρια εξάντλησης οδηγούνται οι «νέοι» της Goldman Sachs που δουλεύουν με όρους … σύγχρονης «σκλαβιάς». Εκατοντάδες οι ώρες εργασίας κάθε μήνα, που φθείρουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία, όπως καταγγέλλουν δημόσια ορισμένοι εξ’ αυτών και έτσι δεν είναι περίεργα τα ποσοστά που δείχνουν αυξημένη πιθανότητα εγκατάλειψης της τράπεζας μετά από λίγους μήνες εργασίας.

Σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg, αυτά δημοσιοποίησαν μεταξύ άλλων 13 αναλυτές που βρίσκονται στο πρώτο έτος εργασίας τους στον όμιλο επενδυτικών τραπεζικών της Goldman Sachs, οι οποίοι έκαναν και την έρευνα που έκανε το γύρω του διαδικτύου σε κλάσματα δευτερολέπτου: 98 ώρες εργασίας την εβδομάδα, 5 ώρες ύπνου και ποτέ πριν τις 3 τα ξημερώματα, καταστροφή όλων των προσωπικών τους σχέσεων, πιεστικές προθεσμίες και λεκτική βία και έλλειψη προσωπικού χρόνου. Μέχρι και τα βασικά, όπως το ντους, είναι δύσκολα για έναν πρωτάρη της Goldman.

«Υπήρξε ένα διάστημα που δεν έτρωγα, δεν έκανα μπάνιο, δεν έκανα τίποτε άλλο από το να δουλεύω από το πρωί μέχρι και πολύ αργά το βράδυ», σημειώνει ένας αναλυτής, ενώ ένας άλλος λέει ότι εργαζόταν κατά μέσο όρο 110-120 ώρες την εβδομάδα. Αυτό του άφηνε μόλις 4 ώρες την ημέρα για οποιαδήποτε άλλη…«πολυτέλεια», όπως ο ύπνος ή το φαγητό. Αφού μοιράστηκαν τα ευρήματα αυτά με τη διοίκηση, η εταιρεία της Wall Street λαμβάνει τώρα νέα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάλειψης κάποιων δραστηριοτήτων, για να διατηρήσει τον φόρτο εργασίας πιο διαχειρίσιμο, σύμφωνα με στέλεχος της Goldman που μίλησε στο Bloomberg.

Η Wall Street υπήρξε εδώ και χρόνια ο τομέας που επέλεγαν όσοι μπορούν να ανεχθούν πολλές ώρες  εργασίας και αυτό αποδεικνύεται ακόμη πιο αληθινό κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όμως, τα παράπονα για το ότι δεν έχουν χρόνο για φαγητό ή ντους, που εμφανίζονται στο προσωπικό, έρχονται σε αντίθεση με την πιο ήπια, ευγενική Wall Street που είχαν παρουσιάσει τα ανώτερα στελέχη της βιομηχανίας για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν αυτά τα νέα ταλέντα. 

«Αναγνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι μας είναι πολύ απασχολημένοι, επειδή οι δουλειές είναι αυξημένες και οι όγκοι βρίσκονται σε ιστορικά επίπεδα», δήλωσε η Νικόλ Σαρπ, εκπρόσωπος της Goldman Sachs. «Ένα χρόνο τώρα στην πανδημία, οι άνθρωποι είναι κατανοητά αρκετά πιεσμένοι και γι 'αυτό ακούμε τις ανησυχίες τους και κάνουμε πολλά βήματα για να τις αντιμετωπίσουμε».

Οι αναλυτές πρότειναν ακόμη και λύσεις για την τράπεζα, όπως η αλλαγή των ωρών εργασίας σε 80 την εβδομάδα, η αποφυγή αλλαγών της τελευταίας στιγμής σε παρουσιάσεις και συναντήσεις με πελάτες –μία συνήθης πρακτική, όπως φαίνεται, στους χώρους αυτούς σύμφωνα με τους αναλυτές. «Οι νέοι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αναμένεται να κάνουν οποιαδήποτε δουλειά μετά τις 9 μ.μ. την Παρασκευή ή όλη μέρα το Σάββατο χωρίς προεγκριμένη εξαίρεση, καθώς αυτή είναι η μόνη προσωπικά προστατευμένη ώρα που έχουμε», έγραψαν στην παρουσίαση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλοιο, κοντεινερ
ΔΙΕΘΝΗ

Η εκρηκτική πορεία των ναύλων θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ανάπτυξη

Το κόστος μεταφοράς ενός κοντέινερ από την Ασία στην Ευρώπη είναι 20 φορές ακριβότερο απ' ότι τον Μάιο του 2020, ενώ οι τιμές για μεταφορά μεταξύ Σαγκάης και Λ. Άντζελες έχει εξαπλασιαστεί.
Afghanistan, Taliban
ΔΙΕΘΝΗ

Η επάνοδος των Ταλιμπάν και οι τρεις μεγάλες απειλές για τη διεθνή κοινότητα

Κορυφαίοι πολιτικοί αναλυτές τονίζουν ότι μπορεί να υπάρξει αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων, μία νέα προσφυγική κρίση ανάλογη με αυτήν του 2015 αλλά και πολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή του Αφγανιστάν.
ΔΙΕΘΝΗ

Αμύθητος πλούτος στη γη του Αφγανιστάν μπαίνει στο στόχαστρο της Κίνας

Βάσει ερευνών των Αμερικανών, το Αφγανιστάν διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα λιθίου στον κόσμο, ορυκτό το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της «πράσινης ανάπτυξης». Η αξία του ορυκτού πλούτου ξεπερνά τα 1 τρισ. δολ.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα γυρίζει στον σοσιαλισμό και φέρνει τριγμούς στα χρηματιστήρια

Σοκ προκάλεσε η απαγόρευση κερδών στην ιδιωτική εκπαίδευση και χάθηκαν 800 δισ. δολ. σε τρεις ημέρες. Εσπευσμένη παρέμβαση του Πεκίνου για να σταματήσει η πτώση. Τι κρύβει η επιστροφή στον σοσιαλισμό.