ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
fiat
Πηγή: Shutterstock

Ανακοίνωσαν τη συγχώνευσή τους Fiat και Peugeot

Επισήμως έκαναν γνωστή την απόφασή τους να συγχωνευτούν Fiat Chrysler και PSA Peugeot, με τους δύο ομίλους να προχωρούν σε ανταλλαγή μετοχών 50-50 και να δημιουργούν την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως.

Την είδηση που κυριαρχεί στα διεθνή χρηματιστήρια επιβεβαίωσαν σήμερα Fiat Chrysler και PSA Peugeot, με τους δύο ομίλους να ανακοινώνουν πως ενώνουν τις δυνάμεις τους, μέσω ανταλλαγής μετοχών 50-50.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, αποτέλεσμα της συγκεκριμένης κίνησης είναι η δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι δυο εταιρείες, τα διοικητικά συμβούλια των δυο ομίλων άναψαν το πράσινο φως στις αντίστοιχες ομάδες τους να οριστικοποιήσουν τις συζητήσεις και να καταλήξουν σε ένα δεσμευτικό μνημόνιο κατανόησης τις επόμενες εβδομάδες.

Η Fiat Chrysler αναμένεται να πληρώσει στους μετόχους της ειδικό μέρισμα ύψους 5,5 δισ. ευρώ και θα τους δώσει τις μετοχές της στην μονάδα Comau.

Πρόεδρος του νέου συνδυασμένου ομίλου θα είναι ο John Elkann, ενώ CEO θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Peugeot, Carlos Tavares. Η εταιρεία θα έχει έδρα στην Ολλανδία.

Τη συμφωνία συγχώνευσης χαιρέτισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ