ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:39:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δεν εκτροχιάζεται η συγχώνευση Fiat Chrysler και PSA

Παρά την αγωγή που κατέθεσε η GM εναντίον της Fiat για «λάδωμα» συνδικαλιστών προκειμένου να εξασφαλίζει ευνοϊκές συμφωνίες, η συγχώνευση Fiat και PSA θα προχωρήσει κανονικά.

Κανονικά προχωράει η προγραμματισμένη συγχώνευση της Fiat Chrysler Automobiles με το γκρουπ PSA παρά την αγωγή που υπέβαλλε η GM εναντίον της πρώτης εταιρείας.

Υπενθυμίζεται οτι η GM υπέβαλλε εχθές αγωγή υποστηρίζοντας ότι η FCA δωροδόκησε συνδικαλιστές της ένωσης εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία για να εξασφαλίζει ευνοϊκές συμφωνίες για τα εργασιακά θέματα προκαλώντας ζημιά στους ανταγωνιστές. 

«Αυτή η μήνυση σκοπεύει να φέρει την Fiat Chrysler προ των ευθυνών της για να εξασφαλίσει ισότιμους όρους ανταγωνισμού», δήλωσε ο Craig Glidden, γενικός σύμβουλος της General Motors. Η GM τονίζει ότι η δωροδοκία της έχει κοστίσει δισεκατομμύρια και διαμηνύει ότι θα διεκδικήσει «σημαντικές αποζημιώσεις».

«Είμαστε άναυδοι από αυτή τη μήνυση, τόσο από το περιεχόμενο όσο και από τη στιγμή που κατατέθηκε» ανέφερε η Fiat Chrysler σε ανακοίνωση. «Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι αυτό είχε σαν στόχο να διαταράξει την πρόταση συγχώνευσης με την PSA καθώς και τις διαπραγματεύσεις μας με το συνδικάτο» πρόσθεσε. 

Η PSA αρνήθηκε να σχολιάσει την αγωγή της GM και τον πιθανό αντίκτυπο που θα έχει στις διαπραγματεύσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ