ΓΔ: 877.24 1.10% Τζίρος: 59.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Πότε αναμένεται το mega deal Fiat Chrysler – Peugeot

Η General Motors προσπαθεί να χαλάσει το deal χωρίς μέχρι στιγμής να τα καταφέρνει. Η υπογραφή Μνημονίου Συμφωνίας αναμένεται τον Δεκέμβριο.

Η συμφωνία-μαμούθ ύψους 50 δισ. δολαρίων που αφορά τη συγχώνευση Fiat Chrysler Automobiles με Peugeot αναμένεται να γίνει πραγματικότητα παρά τους ισχυρισμούς ότι ένας πρώην διευθύνων σύμβουλος της Fiat εμπλέκεται σε σκάνδαλο δωροδοκίας, σύμφωνα με το Reuters.

Οι συνομιλίες της Peugeot και της Fiat επικεντρώνονται στη συγχώνευση και προβλέπεται υπογραφή Μνημονίου Συμφωνίας τον Δεκέμβριο.
Ο πρόεδρος της Fiat, John Elkann, απέρριψε τους ισχυρισμούς της General Motors ότι ο τέως CEO Sergio Marchionne διαδραμάτισε ρόλο σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Η GM ισχυρίζεται ότι ο Marchionne, ο οποίος απεβίωσε πέρσι και πρώην στελέχη της εταιρείας δυναμίτισαν τη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ένωσης Εργαζομένων στην Αυτοκινητοβιομηχανία (UAW) και τριών κατασκευαστριών αυτοκινήτων του Ντιτρόϊτ το 2009, το 2011 και το 2015. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα άδικα υψηλό κόστος εργασίας για την GM, βάζοντας την εταιρεία σε μειονεκτική θέση στον ανταγωνισμό,  δήλωσε ο Craig Glidden, γενικός σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στην έδρα της εταιρείας στο Ντιτρόϊτ.

«Το κύκλωμα δωροδοκίας της Fiat Chrysler  υπέσκαψε την διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων και προκάλεσε στην GM σημαντικές ζημιές», δήλωσε ο Glidden. Η απόπειρα συγχώνευσης με την PSA δεν επηρεάζεται την αγωγή της GM, ανέφερε τέλος.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις μετόχων για την συγχώνευση Peugeot - Fiat

Αν και στην αρχή η ανακοίνωση για τις συζητήσεις μεταξύ Peugeot και Fiat Crysler σκόρπισαν ενθουσιασμο, τώρα οι μέτοχοι της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας αντιδρούν ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βρίσκονται υπό πίεση.