ΓΔ: 875.44 -0.15% Τζίρος: 107.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Amazon-Bezos
Shutterstock

Γερμανία: Απεργούν για τις συνθήκες εργασίας οι εργαζόμενοι της Amazon

Η πανδημία του κορονοϊού σε συνδυασμό με την αύξηση των διαδικτυακών παραγγελιών στην Amazon, οδήγησε τους εργαζομένους της εταιρείας σε τετραήμερη απεργία.

Περίπου 2.000 Γερμανοί εργαζόμενοι της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου, Amazon, άρχισαν σήμερα τετραήμερη απεργία για να καταγγείλουν την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας τους, που έχει ενταθεί εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές.

Συγκεκριμένα, το κλείσιμο μεγάλου μέρους των καταστημάτων λιανικού εμπορίου στη διάρκεια της κρίσης της Covid-19 αύξησε κάθετα τον όγκο των online παραγγελιών στην Amazon και «οι συνάδελφοί είναι αυτοί που πληρώνουν τη νύφη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση ο Ορχάν Ακμάν, υπεύθυνος του τμήματος εμπορίου του συνδικάτου Verdi που κάλεσε σε απεργία.

Μεταξύ 300 και 400 εργαζομένων έλαβαν μέρος σήμερα σ' αυτή την απεργία στο κέντρο εφοδιασμού του Βέρνε (δυτική Γερμανία) και περίπου 400 σ' αυτό της Λειψίας (ανατολικά), σύμφωνα με τους αντιπροσώπους τοπικών συνδικάτων.

Την ίδια στιγμή, απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται επίσης σε τέσσερις άλλες πόλεις, τις Ράινμπεργκ, Κόμπλεντς και το Μπαντ Χέρσφελντ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, και συνολικά οι απεργοί υπολογίζονται σε 2.000, όπως δήλωσε ο Ορχάν Ακμάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το συνδικάτο δεν θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις μπροστά από τις αποθήκες της εταιρείας και κάλεσε τους απεργούς να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Τέλος, να τονιστεί ότι το Verdi καλεί επίσης την Amazon να συμμορφωθεί με τις περιφερειακές συλλογικές συμβάσεις που ισχύουν για το λιανικό εμπόριο και το εμπόριο δι' αλληλογραφίας, κάτι που αρνείται μέχρι τώρα να πράξει.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανιστάν: Η Γερμανία αποσύρει τα στρατεύματά της έως τα μέσα Αυγούστου

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ο Χάικο Μάας, διαβεβαίωσε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση του Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση του γερμανικού στρατού.
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Στο 3,7% υποβαθμίζουν την ανάπτυξη τα οικονομικά Ινστιτούτα

Ο κλάδος της παροχής υπηρεσιών θα εξακολουθήσει να πλήττεται σοβαρά, τουλάχιστον έως το τέλος του έτους, επισημαίνεται, ενώ εκτιμάται ότι κάποια χαλάρωση των μέτρων μπορεί να ξεκινήσει από το μέσον του τρέχοντος έτους.