ΓΔ: 897.01 -1.45% Τζίρος: 251.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Amazon-Bezos
Shutterstock

Απέτυχε η ίδρυση συνδικάτου από τους εργαζομένους της Amazon

Από τα 3.215 ψηφοδέλτια, τα 1.798 ήταν κατά της ένταξης στο συνδικάτο RWDSU και μόνο τα 738 υπέρ, με αποτέλεσμα τη μη συγκρότηση του συνδικάτου εργαζομένων.

Αποτυχημένη κρίθηκε η προσπάθεια για τη δημιουργία του πρώτου συνδικάτου εργαζομένων της Amazon στις ΗΠΑ, καθώς οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην ψηφοφορία καταψήφισαν αυτήν την πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα, από τα 3.215 ψηφοδέλτια που στάλθηκαν στην αποθήκη του Μπέσεμερ στην Αλαμπάμα, τα 1.798 ήταν κατά της ένταξης στο συνδικάτο RWDSU και μόνο τα 738 υπέρ.

Την ίδια στιγμή, αρκετές εκατοντάδες ψηφοδέλτια αμφισβητήθηκαν ή κρίθηκαν μη έγκυρα, όμως το «όχι» είχε ήδη διασφαλίσει τη νίκη.

Το αποτέλεσμα αυτό συνιστά μια ξεκάθαρη νίκη για τον κολοσσό του διαδικτύου που είχε ταχθεί κατά και βομβάρδισε με «βροχή» μηνυμάτων τους εργαζομένους για τους λόγους για τους οποίους δεν έπρεπε να ενταχθούν στο συνδικάτο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο οι τεχνολογικοί «γίγαντες» για μονοπωλιακές τακτικές

Παράλληλα, προωθείται ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο με στόχο ένα νομοθέτημα, που είναι γνωστό ως Άρθρο 230 και προσφέρει προστασία στις τεχνολογικές πλατφόρμες από ποινικές ευθύνες σχετικά με τις αναρτήσεις των χρηστών τους.
ΔΙΕΘΝΗ

Apple και Amazon αφαιρούν την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Parler

Το Parler προτιμούν πολλοί υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, ο λογαριασμός του οποίου στο Twitter ανεστάλη την Παρασκευή, και το εν λόγω μέσο θεωρείται ένα καταφύγιο για πρόσωπα που αποβάλλονται από το Twitter.