ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Χάκερ
Φώτο: Shutterstock

Γερμανία: Εξαρθρώθηκε ευρύ δίκτυο παιδικής πορνογραφίας στο ίντερνετ

Τρεις Γερμανοί συνελήφθησαν έπειτα από έρευνα μηνών ειδικής μονάδας της αστυνομίας της Γερμανίας υπό τον συντονισμό της Europol.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα την εξάρθρωση ενός δικτύου παιδικής πορνογραφίας στο Darknet, το οποίο παρουσιαζόταν ως ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και είχε περισσότερα από 400.000 μέλη.

Η εξάρθρωση της πλατφόρμας "BOYSTOWN", η οποία υπήρχε από το 2019, έγινε στα μέσα του Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Τρεις Γερμανοί συνελήφθησαν έπειτα από έρευνα μηνών ειδικής μονάδας της αστυνομίας της Γερμανίας υπό τον συντονισμό της Europol και με τη συνεργασία των αστυνομιών της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και του Καναδά.

Άλλος ένας, ο οποίος διαμένει στην Παραγουάη, αποτελεί αντικείμενο διεθνούς εντάλματος σύλληψης βάσει του οποίου θα πρέπει να παραδοθεί στις γερμανικές αρχές.

Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.

«Η πλατφόρμα είχε διεθνή εμβέλεια και εξυπηρετούσε στην ανταλλαγή πορνογραφικού υλικού με ανήλικους μεταξύ των μελών της», κυρίως φωτογραφίες ή βίντεο με σεξουαλική κακοποίηση αγοριών.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται «εικόνες σοβαρής σεξουαλικής κακοποίησης σε πολύ μικρά παιδιά», διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Για τους τρεις από τους τέσσερις, ηλικίας αντίστοιχα 40, 49 και 58 ετών, υπάρχουν υποψίες "ότι ήταν οι διαχειριστές της πλατφόρμας παιδικής πορνογραφίας". Πέραν της διαχείρισης του δικτύου, ήταν επίσης αρμόδιοι "παρακολούθησης πελατών", διευκρινίζει η αστυνομία.

Ο τέταρτος, ένας άνδρας ηλικίας 64 ετών, είναι ύποπτος ότι ήταν ένας από τους πιο ενεργούς χρήστες της πλατφόρμας και ότι είχε αναρτήσει περισσότερα από 3.500 μηνύματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Λαβρόφ με Γερμανό ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ για Ρωσία-Γερμανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ συναντήθηκαν στον ΟΗΕ για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εν μέσω έντασης στις σχέσεις λόγω πρόσφατων κριτικών και αμοιβαίων προξενικών απελάσεων.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μόναχο ο Θ. Πλεύρης για υπουργική συνάντηση με θέμα τις επιστροφές

Στο Μόναχο μεταβαίνει ο υπουργός Μετανάστευσης Θάνος Πλεύρης για συνάντηση εφ’όλης της ύλης για μετανάστευση, με έμφαση στις επιστροφές και τη διαχείριση ροών. Θα συζητηθεί η πρόοδος για τη δημιουργία Return Hubs σε τρίτες χώρες.
Αυτόνομο αυτοκίνητο εσωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί επικεφαλής καλούν σε στενότερη συνεργασία με την Κίνα στη WNEVC

Στελέχη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας τόνισαν την ανάγκη στενότερης συνεργασίας με την Κίνα στα οχήματα νέας τεχνολογίας, μπαταρίες και τεχνητή νοημοσύνη, για ενίσχυση της καινοτομίας και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Βελτιωμένες προβλέψεις για την οικονομία, αλλά παραμένουν οι ανησυχίες

Τα κορυφαία γερμανικά ινστιτούτα αναθεώρησαν προς τα πάνω την πρόβλεψή τους για την ανάπτυξη φέτος λόγω ενίσχυσης εξαγωγών και ΑΙ, αλλά προειδοποιούν για αδύναμη ανάκαμψη λόγω υψηλών τιμών ενέργειας και διαρθρωτικών προβλημάτων.
Αεροδρόμιο Βερολίνου Τέγκελ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Drone ανάγκασε κλείσιμο του αεροδρομίου Βερολίνου για 45 λεπτά

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο Βερολίνου λόγω drone, με διακοπή πτήσεων για 45 λεπτά. Πτήσεις εκτράπηκαν σε Δρέσδη και Λειψία. Φέτος, έχουν καταγραφεί 28 θεάσεις drones, οι περισσότερες στη Γερμανία.