ΓΔ: 2062.35 -0.03% Τζίρος: 18.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:28:36
Φώτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Εκ νέου κυρώσεις στην Τουρκία αν αγοράσει ρωσικά οπλικά συστήματα

Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ καταδίκασε επίσης την ανακοίνωση των τουρκοκυπριακών αρχών για το μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων.

Περαιτέρω κυρώσεις κατά της Τουρκίας δεσμεύεται να επιβάλει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αν η Άγκυρα αγοράσει και άλλα οπλικά συστήματα από τη Μόσχα, ενώ παράλληλα θα διατηρήσει τις υπάρχουσες για την αγορά του ρωσικού αεροπορικού συστήματος S-400, όπως ανέφερε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ σύμφωνα με το Reuters.

Στην ομιλία της στο Κογκρέσο, καταδίκασε επίσης την ανακοίνωση των τουρκοκυπριακών αρχών για το μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων. Οι ΗΠΑ απηύθυναν έκκληση στην Τουρκία να πάρει πίσω την απόφαση για τα Βαρώσια, ενώ η ίδια επιβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ σε μια λύση των δύο κρατών στην Κύπρο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβολή στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, νέα ημερομηνία αναζητείται

Αναβάλλεται η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, λόγω υποχρεώσεων του Τούρκου Προέδρου σε διεθνή συνάντηση. Αναζητείται νέα ημερομηνία στη Νέα Υόρκη τις προσεχείς ημέρες.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Δηλώσεις για τη συνάντηση με Τραμπ την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως στη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 25 Σεπτεμβρίου στον Λευκό Οίκο θα συζητηθούν σημαντικά ζητήματα διμερούς συνεργασίας και παγκόσμιας ειρήνης.