ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Μόσχα: Η Άγκυρα μπορεί να υπογράψει σύντομα νέο συμβόλαιο αγοράς S-400

Η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις στην Άγκυρα και έχει απειλήσει με νέες κυρώσεις, αν αυτή αγοράσει και άλλα σημαντικά οπλικά συστήματα από τη Μόσχα.

Η Ρωσία και η Τουρκία βρίσκονται κοντά στην υπογραφή ενός νέου συμβολαίου για την προμήθεια της Άγκυρας στο εγγύς μέλλον με επιπλέον συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ρωσικού οργανισμού εξαγωγών όπλων Rosoboronexport, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η αρχική αγορά από την Τουρκία ρωσικών συστημάτων S-400 προκάλεσε ένταση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ. Η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις στην Άγκυρα και έχει απειλήσει με νέες κυρώσεις, αν αυτή αγοράσει και άλλα σημαντικά οπλικά συστήματα από τη Μόσχα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

δεξαμενόπλοιο Αφραμαξ στη Μαύρη Θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκικό δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα δέχθηκε επίθεση από drone

Δεξαμενόπλοιο με προορισμό τη Ρωσία δέχθηκε σήμερα επίθεση με drone στη Μαύρη Θάλασσα, χωρίς τραυματισμούς ή ρύπανση. Ζήτησε βοήθεια από την τουρκική ακτοφυλακή και άλλαξε πορεία, σύμφωνα με τη Lloyd's List Intelligence.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν και Τραμπ μιλούν τη Δευτέρα με ατζέντα Ουκρανία και Γάζα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ για Ουκρανία Ρωσία και Γάζα. Ο Χακάν Φιντάν θα συμμετάσχει στη συνάντηση των χωρών που στηρίζουν το Κίεβο στο Παρίσι.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Κατάρριψη δεύτερου ρωσικού drone σε μία εβδομάδα στη Νικομήδεια

Μη επανδρωμένο ρωσικό αεροσκάφος τύπου Orlan-10 συνετρίβη στη Νικομήδεια Τουρκίας, όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Είναι το δεύτερο τέτοιο περιστατικό στη χώρα σε διάστημα μίας εβδομάδας.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Η Μόσχα επιτέθηκε με drone σε τουρκικό πλοίο, λέει η Ουκρανία

Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έπληξε τουρκικό φορτηγό πλοίο με drone στη Μαύρη Θάλασσα, χωρίς τραυματίες. Το πλοίο, που μετέφερε ηλιέλαιο στην Αίγυπτο, συνέχισε το ταξίδι του παρά τις ζημιές.
Nord Stream 2 αγωγός
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα ζητά τερματισμό επιθέσεων σε πλοία και υποδομές στην Ουκρανία

Η Τουρκία κάλεσε σε άμεσο τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, μετά από επίθεση σε τουρκικό φορτηγό πλοίο στο Τσορνομόρσκ. Ζητά να σταματήσουν οι επιθέσεις που απειλούν τη ναυσιπλοΐα και τις ενεργειακές υποδομές στη Μαύρη Θάλασσα.