ΓΔ: 2603.7 0.19% Τζίρος: 257.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας

Η Μόσχα λέει ότι άλλοι 27 Ρώσοι διπλωμάτες θα απελαθούν από τις ΗΠΑ

Η Ρωσία έχει ήδη ανακοινώσει ότι πάνω από 100 από τους διπλωμάτες της με τις οικογένειές τους έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ από το 2016 όταν οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώθηκαν.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι 27 ακόμη ρώσοι διπλωμάτες και οι οικογένειές τους θα απελαθούν από τις ΗΠΑ και θα αναχωρήσουν στις 30 Ιανουαρίου.

"Οι διπλωμάτες μας απελαύνονται...Μια μεγάλη ομάδα συντρόφων μου, 27 άνθρωποι με τις οικογένειές τους, θα μας αφήσουν στις 30 Ιανουαρίου...Αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού", δήλωσε αργά χθες το βράδυ σε συνέντευξή του στο Soloviev Live στο δίκτυο Youtube ο πρεσβευτής Ανατόλι Αντόνοφ.

Η Ρωσία έχει ήδη ανακοινώσει ότι πάνω από 100 από τους διπλωμάτες της με τις οικογένειές τους έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ από το 2016 όταν οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώθηκαν.

Μέχρι τις 29 Οκτωβρίου σχεδόν 200 ρώσοι διπλωμάτες βρίσκονταν στη θέση τους στις ΗΠΑ, περιλαμβανομένου του προσωπικού της ρωσικής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν είπε ότι το προσωπικό της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Ρωσία έχει μειωθεί σε 120 από 1.200 που ήταν στις αρχές του 2017 έπειτα από μια σειρά απελάσεων και περιορισμών.

Η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα σταμάτησε την διεκπαιρέωση μη διπλωματικής βίζας αυτό τον χρόνο και πρόσθεσε Ρώσους σε έναν κατάλογο "απάτριδων υπηκόων" που μπορούν να αιτηθούν βίζα σε άλλες χώρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Οδυνηρό που ο Τραμπ στηρίζει την άλλη πλευρά

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι «οδυνηρό» που ο Τραμπ στηρίζει τη Ρωσία στον πόλεμο, τονίζοντας ότι αν επιλέγει να βρίσκεται στη μέση, θα πρέπει να παραμένει ουδέτερος και να μην παίρνει θέση κατά της Ουκρανίας.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτύπησαν το μεγαλύτερο data center ΤΝ της Ρωσίας

Ουκρανικά drone επιτέθηκαν στο μεγαλύτερο κέντρο δεδομένων της Ρωσίας, ιδιοκτησίας της Sberbank, στοχεύοντας τις τεχνολογικές φιλοδοξίες της Μόσχας. Η Sberbank διαβεβαιώνει ότι τα συστήματά της λειτουργούν κανονικά.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Υπογραφή συμβάσεων με ΗΠΑ για το ντίζελ τις επόμενες μέρες

Η Μόσχα αναμένει την υπογραφή των πρώτων συμβολαίων εξαγωγής ντίζελ τις επόμενες ημέρες, μετά τη συμφωνία Πούτιν-Τραμπ, σύμφωνα με τον Κίριλ Ντμίτριεφ. Οι δύο χώρες συνεργάζονται στενά για την ταχεία υλοποίηση της συμφωνίας.
Ρωσική οικονομία πετρέλαιο δολάριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η συμφωνία με τις ΗΠΑ για το ντίζελ θα ενισχύσει την οικονομία

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλέξάντρ Νόβακ δήλωσε πως η συμφωνία με τις ΗΠΑ για το ντίζελ θα ενισχύσει την οικονομία της Ρωσίας, επιτρέποντας αύξηση στην παραγωγή και εξαγωγή σε ΗΠΑ και παγκόσμιες αγορές.
Το Κρεμλίνο Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο: Ασαφής ακόμη η έκταση της ενεργειακής εκεχειρίας με Ουκρανία

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως οι όροι της ενεργειακής εκεχειρίας Ρωσίας-Ουκρανίας που πρότεινε ο Τραμπ δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί και οι σχετικές διαβουλεύσεις συνεχίζονται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Ντμίτρι Πεσκόφ.