ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Επτά μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο στη Λαμπεντούζα

Στο πλοιάριο επέβαιναν 150 άτομα, ενώ 20 άνθρωποι αγνοούνται σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή. Τις επιχειρήσεις διάσωσης δυσχεραίνουν οι άσχημες καιρικές συνθήκες στη θάλασσα.

Τα πτώματα επτά μεταναστών, μεταξύ αυτών πέντε γυναικών, περισυνέλεξαν οι ομάδες διάσωσης μετά το ναυάγιο το Σάββατο ενός πλεούμενου με περίπου 150 επιβαίνοντες, στα ανοικτά της νήσου της Λαμπεντούζα, όπως γνωστοποίησε η ιταλική ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με την ακτοφυλακή, τα πτώματα τριών γυναικών ανασύρθηκαν από τη θάλασσα, από ένα περιπολικό σκάφος και άλλες δύο σοροί μεταναστών βρέθηκαν στην ακτή από ομάδες των τελωνειακών αρχών. Δύο σοροί βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ στις ακτές της Κάλα Γκαλέρα, στο νότιο τμήμα της Λαμπεντούζα.

Τις επιχειρήσεις διάσωσης δυσχεραίνουν οι άσχημες καιρικές συνθήκες στη θάλασσα, καθώς το ύψος των κυμάτων φθάνει τα δύο μέτρα.
Η ιταλική ακτοφυλακή έκανε γνωστό χθες το βράδυ ότι διέσωσε σχεδόν 150 μετανάστες σε απόσταση 1 ναυτικού μιλίου από τις ακτές της Λαμπεντούζα, όμως, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων περίπου 20 άνθρωποι αγνοούνται.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετανάστες
ΔΙΕΘΝΗ

Handelsblatt: Η Τουρκία επέβαλε αλλαγές υπέρ της στην συμφωνία με την ΕΕ για τους πρόσφυγες

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, περίπου 1,7 εκατ. ευρώ από την 2η δόση των 3 δισ. που εκταμιεύει η Ε.Ε. για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία, θα περάσουν πλέον απευθείας στον έλεγχο της τουρκικής κυβέρνησης.
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόταση για οικονομικές κυρώσεις σε όσες χώρες δεν δέχονται πρόσφυγες

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας "αυτόματος μηχανισμός" καταμερισμού των μεταναστών στην ΕΕ υπό την απειλή οικονομικών κυρώσεων.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν θέλει «η Γαλλία να μην είναι πολύ ελκυστική» για τους πρόσφυγες

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος σκλήρυνε πρόσφατα τους τόνους για την μετανάστευση, έκρινε ότι «η Γαλλία δεν μπορεί να υποδεχθεί όλον τον κόσμο, αν θέλει να τον υποδέχεται καλά».
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία και Φινλανδία καλούν την Ιταλία να δεχτεί επιστροφές προσφύγων

Το μεταναστευτικό παραμένει στο προσκήνιο στην Ιταλία, καθώς Αυστρία και Φινλανδία ζητούν επιστροφές αιτούντων άσυλο στη βάση του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης. Ήδη έγιναν τέσσερις επιστροφές, χωρίς να είναι σαφές αν θα συνεχιστούν.
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελβετία ζητά από την Ιταλία να δεχθεί επιστροφές προσφύγων

Η Ελβετία σχεδιάζει να επιστρέψει στην Ιταλία αιτούντες άσυλο που ανήκουν στις «δευτερογενείς ροές», με τις διαδικασίες να ξεκινούν τέλη Αυγούστου, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τη Ρώμη, σύμφωνα με την Corriere della Sera.
Πάπας Λέων σε δημόσια εμφάνιση
ΔΙΕΘΝΗ

Πάπας Λέων από Λαμπεντούζα: Ο Θεός είναι για όλους μας ένα ασφαλές λιμάνι

Ο πάπας Λέων ο ΙΔ΄ επισκέφθηκε τη Λαμπεντούζα, τονίζοντας πως το νησί συμβολίζει το μεταναστευτικό ζήτημα για την Ευρώπη. Κατέθεσε λουλούδια και προσευχήθηκε στους τάφους προσφύγων που χάθηκαν στη Μεσόγειο.