ΓΔ: 859.55 0.98% Τζίρος: 61.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:44:45 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
china_coronavirus
Πηγή: Shutterstock.

Κίνα: Ετήσια μείωση 9,7% κατέγραψε η προστιθέμενη αξία του τουρισμού

Η συμβολή του αναφερόμενου τομέα στη διαμόρφωση του κινεζικού ΑΕΠ καταγράφηκε σε ποσοστό 4,01% το 2020, μειωμένη κατά 0,55% από την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με το NBS.

Οι κινεζικός τουρισμός και οι σχετικές βιομηχανίες κατέγραψαν μείωση των δραστηριοτήτων και του τζίρου τους εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 το 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η προστιθέμενη αξία του τουρισμού και των σχετικών τομέων του στην Κίνα καταγράφηκαν στα 4,06 τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 637,45 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2020, με ετήσια μείωση 9,7%, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας (NBS).

Η συμβολή του αναφερόμενου τομέα στη διαμόρφωση του κινεζικού ΑΕΠ καταγράφηκε σε ποσοστό 4,01% το 2020, μειωμένη κατά 0,55% από την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με το NBS.

Επηρεασμένη από τα ξεσπάσματα της COVID-19, η προστιθέμενη αξία του ξενοδοχειακού τομέα και της προσφοράς τουριστικών καταλυμάτων κατέγραψε ετήσια μείωση 28,8%, ενώ οι μειώσεις για τα ταξίδια και την προσφορά υπηρεσιών κέτερινγκ μειώθηκαν κατά 12,1% και 10,8% αντίστοιχα, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μέχρι και 73 δισ. δολάρια οι απώλειες του τουρισμού εξαιτίας του κοροναϊού

Η επιδημία του νέου κορονοϊού θα προκαλέσει απώλειες τουλάχιστον 22 δισ. δολαρίων στον παγκόσμιο τουρισμό σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο με τα μεγέθη να αυξάνονται κάθε μέρα που εξαπλώνεται ο ιός.
ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδιάζεται η αμερικανική απάντηση στον τεχνολογικό ανταγωνισμό της Κίνας

Το Κογκρέσο επεξεργάζεται νομοθεσία για την αντιμετώπιση του τεχνολογικού ανταγωνισμού από την Κίνα εδώ και περισσότερο από ένα έτος με τους αναλυτές να περιμένουν πως οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν μήνες.
mplinken-blinken
ΔΙΕΘΝΗ

«Αποκαλυπτήρια» της πολιτικής των ΗΠΑ για την Κίνα από τον Α. Μπλίνκεν

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την στρατηγική της για την ευρύτερη περιοχή της Ινδίας και του Ειρηνικού τον Φεβρουάριο, στην οποία δεσμεύτηκε να διαθέσει περισσότερους διπλωματικούς και αμυντικούς πόρους.