Φώτο: Shutterstock

Και νέους S-400 ετοιμάζεται να πουλήσει στην Τουρκία η Ρωσία

Η Μόσχα ελπίζει να υπογράψει στις αρχές του 2020 συμβόλαιο για την παράδοση νέας συστοιχίας S-400 στην Τουρκία, την ώρα που οι ΗΠΑ δεν έχουν κρύψει την αντίθεσή τους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Τον επόμενο χρόνο αναμένεται να υπογραφεί συμβόλαιο για την παράδοση μίας ακόμη συστοιχίας του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Τουρκία, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Rosoboronexport Αλεξάντερ Μιχίβ σε συνέντευξή του.

Η Ρωσία έχει ήδη παραδώσει φέτος στην Τουρκία τέσσερις συστοιχίες S-400 αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το διμερές συμβόλαιο προβλέπει την παράδοση μίας ακόμη.

«Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να υπογράψουμε τα έγγραφα του συμβολαίου το πρώτο μισό του 2020. Ωστόσο θέλω να υπογραμμίσω ότι η αμυντική μας συνεργασία με την Τουρκία δεν περιορίζεται στις παραδόσεις των S-400. Έχουμε μεγάλα σχέδια», εξήγησε ο Μιχίβ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι δεν έχουν εξαλειφθεί οι αντιδράσεις των ΗΠΑ, αφού και στο πρόσφατο ταξίδι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ του είχε ζητήσει να μην ενεργοποιήσει τους πυραύλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ