ΓΔ: 895.93 0.34% Τζίρος: 25.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:33:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σημαντική επιβάρυνση στο περιβάλλον από άσκοπη αποστολή emails

Αν κάθε ενήλικας μειώσει κατά ένα τα emails που στέλνει καθημερινά, η Βρετανία θα περιορίσει κατά 16.433 τόνους το ανθρακικό αποτύπωμά της.

Η Βρετανία θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα αν ο κόσμος σταματήσει να στέλνει αχρείαστα ευχαριστήρια emails, επισημαίνουν ερευνητές, προτρέποντας τους καταναλωτές «να σκέφτονται προτού να ευχαριστήσουν».

Οι Βρετανοί στέλνουν περισσότερα από 64 εκατομμύρια αχρείαστα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με μια έρευνα της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας OVO. Το περιεχόμενο των περισσότερων από αυτών είναι μια απλή ευχαριστήρια λέξη.

«Μήπως η OVO ζητάει από τον κόσμο να είναι αγενής; Ασφαλώς όχι», είπε ο Μάικ Μπέρνερς-Λι, ένας ειδικός σε θέματα που αφορούν το αποτύπωμα άνθρακα στο Πανεπιστήμιο Λάνκαστερ της Βρετανίας. «Αλλά αν θέλετε να στείλετε σε κάποιον ένα email με τη λέξη «ευχαριστώ» κι εκείνος απέχει μόλις τρία μέτρα από εσάς, τότε ίσως να ήταν πιο ευγενικό να πάτε κοντά του και να το πείτε αυτοπροσώπως», σχολίασε.

Αν κάθε ενήλικας μειώσει κατά ένα τα emails που στέλνει καθημερινά, η Βρετανία θα περιορίσει κατά 16.433 τόνους το ανθρακικό αποτύπωμά της – και αυτό ισοδυναμεί με 81.000 πτήσεις από το Λονδίνο στη Μαδρίτη, σύμφωνα με τη μελέτη.

Η OVO Energy δημιούργησε ένα λογισμικό που εντοπίζει πότε ο χρήστης έστειλε ένα ενδεχομένως αχρείαστο email και τον καλεί να είναι πιο προσεκτικός στο μέλλον.

Σύμφωνα με τη μελέτη, σχεδόν ένας στους δύο Βρετανούς (ποσοστό 49%) στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε συναδέλφους του που βρίσκονται τόσο κοντά του που θα μπορούσε να τους μιλήσει. Παρά την παράδοση της χώρας προς την αβρότητα, επτά στους δέκα (71%) δηλώνουν ότι δεν θα τους πείραζε καθόλου να μην λαμβάνουν ευχαριστήρια μηνύματα αν αυτό βοηθά το περιβάλλον.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Bretania-Johnson
ΔΙΕΘΝΗ

Τζόνσον: Επαναφορά της τηλεργασίας, με μάσκα στους κλειστούς χώρους

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού που εκδίδει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα είναι υποχρεωτικό να επιδεικνύεται από όλους όσοι θέλουν να μπουν σε νάιτκλαμπ και σε άλλους χώρους όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη.
Germany-Electric Cars
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Με φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα νέα κτίρια από το 2022

Το νομοσχέδιο θα επιτρέψει να εγκαθίστανται ως και 145.000 θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον χρόνο μέχρι το 2030, όταν θα πάψει να επιτρέπεται η πώληση νέων αυτοκινήτων που κινούνται με βενζίνη και ντίζελ.
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Δεν θα ενδώσουμε στη διαμάχη για την αλιεία με το Λονδίνο

Το Παρίσι υποστηρίζει ότι το Λονδίνο θα έπρεπε να εκδώσει περισσότερες άδειες σε γαλλικά αλιευτικά, ώστε να ψαρεύουν στα βρετανικά χωρικά ύδατα, από τότε που η Βρετανία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.