ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Το Κρεμλίνο Μόσχας

Ρωσία: Η Βρετανία να σταματήσει τις συνεχείς απειλές περί κυρώσεων

Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο Αντρέι Κελίν δήλωσε ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται να έχει συζητήσεις με τη Βρετανία, εφόσον αυτή έχει να καταθέσει εποικοδομητικές προτάσεις.

Η Ρωσία ζήτησε σήμερα από τη Βρετανία να εγκαταλείψει τη ρητορική των κυρώσεων ενόψει της επίσκεψης των Βρετανών υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας στη Μόσχα για να συζητήσουν την κρίση με την Ουκρανία, προειδοποιώντας ότι σε αντίθεση περίπτωση οι συναντήσεις που θα έχουν θα είναι σύντομες.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Ουάλας και η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας αναμένεται να μεταβούν στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα σε μια ακόμη προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας καθώς υπάρχουν φόβοι για ρωσική εισβολή στη γειτονική χώρα.

Η Μόσχα αρνείται ότι σκοπεύει να πράξει κάτι τέτοιο και έχει υποβάλει μια σειρά αιτημάτων στη Δύση, στα οποία περιλαμβάνεται η δέσμευση ότι η Ουκρανία δεν θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Η Δύση έχει απειλήσει τη Ρωσία με κυρώσεις σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο Αντρέι Κελίν δήλωσε ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται να έχει συζητήσεις με τη Βρετανία, εφόσον αυτή έχει να καταθέσει εποικοδομητικές προτάσεις που απαντούν στις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλειά της, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

«Αν έρχονται στη Ρωσία για να μας απειλήσουν και πάλι με κυρώσεις, τότε είναι μάλλον ανώφελο: διαβάζουμε τα πάντα, βλέπουμε τα πάντα, γνωρίζουμε και ακούμε. Σε αυτή την περίπτωση ο διάλογος με τη Μόσχα θα είναι μάλλον αρκετά σύντομος», σχολίασε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτόξευση πυραύλου Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Νέα αποστολή πυραύλων Storm Shadow στην Ουκρανία

Η Βρετανία ενισχύει την Ουκρανία στέλνοντας επιπλέον πυραύλους Storm Shadow, ενώ ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον Άντι Μπέρναμ στο Λονδίνο. Η Ουκρανία έχει εξαντλήσει τους πυραύλους Patriot, δυσκολεύοντας την άμυνά της.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Οδυνηρό που ο Τραμπ στηρίζει την άλλη πλευρά

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι «οδυνηρό» που ο Τραμπ στηρίζει τη Ρωσία στον πόλεμο, τονίζοντας ότι αν επιλέγει να βρίσκεται στη μέση, θα πρέπει να παραμένει ουδέτερος και να μην παίρνει θέση κατά της Ουκρανίας.
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

MI5: Ιράν και Ρωσία κλιμακώνουν υβριδικές απειλές κατά της Βρετανίας

Το Ιράν στοχεύει πλέον σημαντικότερους στόχους, όπως βρετανικές στρατιωτικές βάσεις, ενώ η Ρωσία εντείνει υβριδικές επιθέσεις κατά συμμάχων της Ουκρανίας, τονίζει ο επικεφαλής της MI5, Κεν Μακ Κάλουμ, υπογραμμίζοντας αυξημένες απειλές.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες βρετανικές κυρώσεις κατά ρωσικών πλοίων και δικτύων παραπληροφόρησης

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε 23 άτομα, εταιρίες και 8 ρωσικά πλοία, στοχεύοντας εισοδήματα της Μόσχας, παραπληροφόρηση και όσους φέρεται να ευθύνονται για εκτοπισμούς παιδιών από Ουκρανία.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Δεν βιάζεται να ορίσει πρεσβευτές σε Βρετανία και Γαλλία

Η Ρωσία δεν σκοπεύει να διορίσει άμεσα νέους πρεσβευτές σε Βρετανία και Γαλλία, μετά την ανάκλησή τους, εξαιτίας των τεταμένων σχέσεων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το TASS.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Γαλλία και Βρετανία «παίζουν με τη φωτιά» με πυραύλους στην Ουκρανία

Η Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε Γαλλία και Βρετανία πως «παίζουν με τη φωτιά» δίνοντας πυραυλική τεχνολογία στην Ουκρανία, προειδοποιώντας για απρόβλεπτες συνέπειες. Λονδίνο και Παρίσι ανακοίνωσαν επιπλέον στρατιωτική στήριξη στο Κίεβο.