ΓΔ: 2451.62 -0.78% Τζίρος: 278.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Shutterstock

Σταματούν τις διανομές στη Ρωσία οι αμερικανικές UPS και FedEx

Τόσο οι εισερχόμενες, όσο και οι εξερχόμενες υπηρεσίες διαχείρισης ταχυδρομείου έχουν ανασταλεί στην Ουκρανία, όπως επίσης και οι διανομές σε προορισμούς στη Ρωσία.

Οι εταιρίες διαχείρισης ταχυδρομείου United Parcel Service Inc (UPS) και FedEx Corp (FedEx), που έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ και είναι δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως στον αναφερόμενο τομέα, ανακοίνωσαν ότι σταματούν τις υπηρεσίες διανομής στη Ρωσία και στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα.

Τόσο οι εισερχόμενες, όσο και οι εξερχόμενες υπηρεσίες διαχείρισης ταχυδρομείου έχουν ανασταλεί στην Ουκρανία, όπως επίσης και οι διανομές σε προορισμούς στη Ρωσία, όπως ανέφεραν χθες, Κυριακή, σε ανακοινώσεις τους στο διαδίκτυο τόσο η UPS, όσο και η FedEx.

Τόσο η UPS που έχει την έδρα της στην Ατλάντα, όσο και η FedEx που έχει την έδρα της στο Μέμφις, είχαν ανακοινώσει στις 24 Φεβρουαρίου, ότι προχωρούν σε αναστολή των υπηρεσιών τους στην Ουκρανία εξαιτίας της εισβολής.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν οι δύο εταιρίες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον ρωσικό εναέριο χώρο για τις γενικές επιχειρηματικές δραστηριότητές τους. Καμία από τις δύο εταιρίες δεν ανταποκρίθηκε σε αιτήματα σχολιασμού.

Στο μεταξύ, η γερμανική εταιρία διαχείρισης ταχυδρομείου Deutsche Post (DHL) ανακοίνωσε ότι ανέστειλε προσωρινά τις ταχυδρομικές αποστολές προς και από την Ουκρανία, ενώ αποφεύγει να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας για τη λειτουργία της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην ανακοίνωση της DHL δεν αναφέρεται αν οι δραστηριότητές της στη Ρωσία έχουν τροποποιηθεί, ενώ η εταιρία δεν απάντησε άμεσα σε ερωτήσεις αναφορικά με σχετικές διευκρινίσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Οι ΗΠΑ ξέρουν ότι δεν γίνεται διαμεσολάβηση μεροληπτικά

Το Κρεμλίνο αναγνωρίζει τις προσπάθειες Τραμπ για μεσολάβηση στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά θεωρεί πως οι ΗΠΑ δεν μπορούν να είναι ουδέτερες όσο στηρίζουν τη μία πλευρά. Ρωσία: «Βαθύτατα ευγνώμονες» για τις προσπάθειες των ΗΠΑ.
Ντόναλντ Τραμπ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Ζελένσκι τα πηγαίνει «μάλλον καλά» στον πόλεμο με τη Ρωσία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο Ζελένσκι «τα πάει μάλλον καλά» στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, προσθέτοντας πως «αντέχει». Την περασμένη εβδομάδα, φάνηκε αλλαγή στάσης υπέρ του Κιέβου από τον πρόεδρο στη G7 στη Γαλλία.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Οι ΗΠΑ απομακρύνονται από συμφωνίες της συνόδου κορυφής στην Αλάσκα

Η Ρωσία θεωρεί πως οι ΗΠΑ αποκλίνουν από τις συμφωνίες Πούτιν-Τραμπ που έγιναν στην περσινή σύνοδο κορυφής στην Αλάσκα, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ σύμφωνα με το Interfax.
Ολλανδικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδός πρωθυπουργός: Καθοριστική η πίεση ΗΠΑ για ειρήνη στην Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Ρομπ Γέτεν, δήλωσε ότι η πίεση των ΗΠΑ στη Ρωσία είναι κρίσιμη για ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία, αλλά η Ρωσία δεν δείχνει διάθεση για συνομιλίες που θα φέρουν δίκαιη λύση.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Ευρωπαίοι ίσως επηρέασαν αρνητικά τον Τραμπ στη σύνοδο G7

Σύμβουλος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ίσως επηρέασαν τον Τραμπ με αρνητικές ιδέες στη G7, αλλά ο ίδιος μένει σταθερός στις απόψεις του. Η Μόσχα αναμένει ακόμη επίσκεψη των Γουίτκοφ και Κούσνερ, χωρίς ορισμένη ημερομηνία.