ΓΔ: 2158.04 1.76% Τζίρος: 224.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Σταματούν τις διανομές στη Ρωσία οι αμερικανικές UPS και FedEx

Τόσο οι εισερχόμενες, όσο και οι εξερχόμενες υπηρεσίες διαχείρισης ταχυδρομείου έχουν ανασταλεί στην Ουκρανία, όπως επίσης και οι διανομές σε προορισμούς στη Ρωσία.

Οι εταιρίες διαχείρισης ταχυδρομείου United Parcel Service Inc (UPS) και FedEx Corp (FedEx), που έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ και είναι δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως στον αναφερόμενο τομέα, ανακοίνωσαν ότι σταματούν τις υπηρεσίες διανομής στη Ρωσία και στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα.

Τόσο οι εισερχόμενες, όσο και οι εξερχόμενες υπηρεσίες διαχείρισης ταχυδρομείου έχουν ανασταλεί στην Ουκρανία, όπως επίσης και οι διανομές σε προορισμούς στη Ρωσία, όπως ανέφεραν χθες, Κυριακή, σε ανακοινώσεις τους στο διαδίκτυο τόσο η UPS, όσο και η FedEx.

Τόσο η UPS που έχει την έδρα της στην Ατλάντα, όσο και η FedEx που έχει την έδρα της στο Μέμφις, είχαν ανακοινώσει στις 24 Φεβρουαρίου, ότι προχωρούν σε αναστολή των υπηρεσιών τους στην Ουκρανία εξαιτίας της εισβολής.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν οι δύο εταιρίες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον ρωσικό εναέριο χώρο για τις γενικές επιχειρηματικές δραστηριότητές τους. Καμία από τις δύο εταιρίες δεν ανταποκρίθηκε σε αιτήματα σχολιασμού.

Στο μεταξύ, η γερμανική εταιρία διαχείρισης ταχυδρομείου Deutsche Post (DHL) ανακοίνωσε ότι ανέστειλε προσωρινά τις ταχυδρομικές αποστολές προς και από την Ουκρανία, ενώ αποφεύγει να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας για τη λειτουργία της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην ανακοίνωση της DHL δεν αναφέρεται αν οι δραστηριότητές της στη Ρωσία έχουν τροποποιηθεί, ενώ η εταιρία δεν απάντησε άμεσα σε ερωτήσεις αναφορικά με σχετικές διευκρινίσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ζητά από ΗΠΑ να σταματήσουν την καταδίωξη τάνκερ για Βενεζουέλα

Η Ρωσία ζήτησε από τις ΗΠΑ να σταματήσουν την καταδίωξη πετρελαιοφόρου που κατευθυνόταν στη Βενεζουέλα. Το πλοίο Bella 1 κινείται στον Ατλαντικό, ενώ οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Βενεζουέλα.
Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσωπο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία διαβεβαιώνει τις ΗΠΑ για αποδείξεις επίθεσης στην οικία Πούτιν

Η Ρωσία υποστηρίζει πως ανέκτησε και απέκτησε αποδείξεις από ουκρανικό drone που δείχνουν ως στόχο κατοικία του Πούτιν. Τα στοιχεία θα σταλούν στις ΗΠΑ, ενώ Ουκρανία και Δύση αμφισβητούν τους ισχυρισμούς της Μόσχας.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δεν θεωρούμε ότι η Ουκρανία στόχευσε κατοικία του Πούτιν

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η Ουκρανία δεν στόχευσε τον Πούτιν ούτε τις κατοικίες του στη πρόσφατη επίθεση drone, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ενώ το Κίεβο έχει διαψεύσει τη σχετική κατηγορία της Μόσχας.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αμφιβολίες πρεσβευτή ΝΑΤΟ για ρωσικό ισχυρισμό επίθεσης σε Πούτιν

Ο αμερικανός πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ, Μάθιου Γουίτακερ, εξέφρασε αμφιβολίες για την επίθεση drone κατά της οικίας Πούτιν, σημειώνοντας πως δεν είναι βέβαιος αν συνέβη και ότι θέλει να δει στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών.
Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Αποκλιμάκωση με το Ιράν ζητά η Μόσχα μετά τις δηλώσεις Τραμπ

Το Κρεμλίνο κάλεσε όλες τις πλευρές να αποφύγουν κλιμάκωση με το Ιράν, μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό νέο πλήγμα. Ο Τραμπ άφησε υπόνοιες για οπλικά προγράμματα της Τεχεράνης, κάτι που το Ιράν αρνείται.