ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Φωτο: Shutterstock

Πτώχευση κήρυξε η διαχειρίστρια εταιρεία του Nord Stream 2 στην Ελβετία

Μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Nord Stream 2 AG η διαχειρίστρια εταιρία αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση και απέλυσε τους 106 εργαζομένους της.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του γερμανορωσικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, η οποία εδρεύει στο ελβετικό καντόνι Ζουγκ, κήρυξε πτώχευση και απέλυσε τους 106 εργαζομένους της, ανακοίνωσε απόψε η Σίλβια Τάλμαν-Γκουτ, η αρμόδια για τις οικονομικές υποθέσεις του καντονιού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση.

«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι η εταιρεία αυτή δεν μπορούσε να συνεχίσει», είπε η Τάλμαν-Γκουτ. «Αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση και οι υπάλληλοί της έλαβαν την επιστολή απόλυσής τους», εξήγησε στο κανάλι SRF.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την περασμένη εβδομάδα κυρώσεις κατά της Nord Stream 2 AG, μετά την αναγνώριση των δύο αποσχισθεισών δημοκρατιών του Ντονμπάς από την Ρωσία, προοίμιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ακολούθησε κύμα δυτικών οικονομικών κυρώσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε η προκατασκευή για το υπεράκτιο έργο BH στο Κατάρ από τη COOEC

Η κινεζική COOEC ξεκίνησε την προκατασκευή εγκαταστάσεων για το μεγαλύτερο και τεχνικά πιο σύνθετο υπεράκτιο έργο πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Κατάρ, αξίας 4 δισ. δολαρίων, στη βάση της Τσινγκτάο, Αν. Κίνα.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υψηλό ενεργειακό κόστος και ακρίβεια «ροκανίζουν» τις παροχές της κυβέρνησης

Το ράλι που καταγράφεται σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο απειλεί την προσπάθεια αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού. Μικρότερο το αποτύπωμα των παρεμβάσεων που προανήγγειλε η κυβέρνηση αν συνεχιστεί η κρίση.
Ηλεκτρική ενέργεια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ύψη το φυσικό αέριο, μπούμερανγκ για τον οικογενειακό προϋπολογισμό

Η αυξημένη χρήση φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή και εξαγωγές πιέζει τη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος, επιβαρύνοντας με εκατοντάδες εκατ. ευρώ κόστους στα ελληνικά νοικοκυριά.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Δεν εντοπίστηκε διαρροή αερίου μετά από ελέγχους της ΕΔΑ

Έλεγχοι από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης μετά από αναφορές για οσμή αερίου δεν έδειξαν διαρροή ή πρόβλημα στο δίκτυο. Η εταιρεία διαβεβαιώνει για τη δημόσια ασφάλεια και δίνει τηλέφωνο άμεσης επέμβασης.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικές δυνάμεις χτυπούν δύο ρωσικές εγκαταστάσεις αερίου στη Σιβηρία

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πλήγματα σε δύο ρωσικά εργοστάσια φυσικού αερίου στη βορειοδυτική Σιβηρία, προκαλώντας απώλειες στη ρωσική οικονομία. Ο Ζελένσκι εξήρε την επίθεση, τη βαθύτερη σε ρωσικό έδαφος ως τώρα.