ΓΔ: 2056.39 1.02% Τζίρος: 208.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Shutterstock

Πτώχευση κήρυξε η διαχειρίστρια εταιρεία του Nord Stream 2 στην Ελβετία

Μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Nord Stream 2 AG η διαχειρίστρια εταιρία αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση και απέλυσε τους 106 εργαζομένους της.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του γερμανορωσικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, η οποία εδρεύει στο ελβετικό καντόνι Ζουγκ, κήρυξε πτώχευση και απέλυσε τους 106 εργαζομένους της, ανακοίνωσε απόψε η Σίλβια Τάλμαν-Γκουτ, η αρμόδια για τις οικονομικές υποθέσεις του καντονιού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση.

«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι η εταιρεία αυτή δεν μπορούσε να συνεχίσει», είπε η Τάλμαν-Γκουτ. «Αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση και οι υπάλληλοί της έλαβαν την επιστολή απόλυσής τους», εξήγησε στο κανάλι SRF.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την περασμένη εβδομάδα κυρώσεις κατά της Nord Stream 2 AG, μετά την αναγνώριση των δύο αποσχισθεισών δημοκρατιών του Ντονμπάς από την Ρωσία, προοίμιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ακολούθησε κύμα δυτικών οικονομικών κυρώσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΔΕΗ Ιωαννίνων
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΔΕΗ ετοιμάζει νέα προϊόντα και επενδύσεις σε ενέργεια και τηλεπικοινωνίες

Η ΔΕΗ από το 2026 θα προσφέρει νέες υπηρεσίες, όπως φωτοβολταϊκά, αντλίες θερμότητας και τηλεπικοινωνίες μέσω οπτικών ινών, ενώ προχωρά σε μεγάλες επενδύσεις σε ΑΠΕ και μονάδες φυσικού αερίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Energean Power πλοίο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Ρήγας: Κομβικής σημασίας ο αγωγός Ισραήλ-Κύπρου για φυσικό αέριο

Ο Μαθιός Ρήγας της Energean ανέδειξε τα οφέλη για Κύπρο από εισαγωγή φυσικού αερίου από Ισραήλ. Η εταιρεία καλύπτει το 50% της ζήτησης στο Ισραήλ και επενδύει έντονα σε υποδομές και γεωτρήσεις σε Μεσόγειο και Ελλάδα.
Βάνες φυσικού αερίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκε η επιχορήγηση ΕΣΠΑ για νέο αγωγό φυσικού αερίου στη Δ. Μακεδονία

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ο αγωγός υψηλής πίεσης προς τη Δυτική Μακεδονία, έργο 188,3 εκατ. ευρώ και «hydrogen ready», με κρίσιμες συνδέσεις και ρόλο στην τηλεθέρμανση και την ενεργειακή μετάβαση.
Αγωγός φυσικού αερίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ. Μακεδονία: Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε ο νέος αγωγός φυσικού αερίου υψηλής πίεσης

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η κατασκευή αγωγού υψηλής πίεσης προς τη Δυτική Μακεδονία, έργο 188 εκατ. ευρώ και «hydrogen ready», με στόχο την ενεργειακή μετάβαση και την τροφοδοσία κρίσιμων περιοχών.
Κτίριο ΔΕΠΑ Εμπορίας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία για το φυσικό αέριο υπέγραψε η ΔΕΠΑ Εμπορίας με την ουκρανική Naftogaz

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας και η Naftogaz υπέγραψαν Δήλωση Προθέσεων για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ουκρανία τον χειμώνα 2025-2026, με LNG από τις ΗΠΑ μέσω Ελλάδας, ενισχύοντας την περιφερειακή και ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια.