ΓΔ: 832.98 -0.22% Τζίρος: 14.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:20:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
michelin
Φώτο: Shutterstock

Η εισβολή στην Ουκρανία βάζει τέλος στο εργοστάσιο της Michelin στη Ρωσία

Όπως και πολλές άλλες βιομηχανίες ο γνωστός όμιλος κατασκευής ελαστικών ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει την παραγωγή του σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω του πολέμου.

Μετά τη Volkswagen και την BMW, ο όμιλος Michelin θα σταματήσει την παραγωγή σε ορισμένα από τα εργοστάσιά του στην Ευρώπη λόγω προβλημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας που συνδέονται με "τη σοβαρή κρίση που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία", δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος η βιομηχανία ελαστικών.

«Για να βελτιστοποιήσει τις δραστηριότητές του και να προσαρμόσει τη διαχείριση των ροών του, ο όμιλος αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή σε ορισμένα εργοστάσιά του στην Ευρώπη για λίγες ημέρες, τις προσεχείς εβδομάδες», ανακοίνωσε ο όμιλος.

«Κάθε περιοχή θα αποφασίσει τη συγκεκριμένη διάρκεια και τις ρυθμίσεις εφαρμογής», αλλά αυτές οι διακοπές αναμένεται να αφορούν την «πλειονότητα» των περιοχών, διευκρίνισε εκπρόσωπος του ομίλου στο AFP.

«Λόγω της υφιστάμενης κρίσης, και όπως πολλοί παράγοντες της βιομηχανίας στην Ευρώπη, ο όμιλος Michelin αντιμετωπίζει επίσης σημαντικές δυσκολίες όσον αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα και τη μεταφορά για να προμηθεύσει τα εργοστάσιά του και να παραδώσει στους πελάτες του», ανακοίνωσε ο όμιλος.

Στη Ρωσία, χίλιοι συνεργάτες του γαλλικού ομίλου κατασκευάζουν ελαστικά στο Νταβίντοβο κοντά στη Μόσχα, και το εργοστάσιο είναι «σε υποβαθμισμένη λειτουργία». Ο όμιλος έχει επίσης σχεδόν δώδεκα εμπορικούς συνεργάτες στην Ουκρανία.

Η Michelin «εκφράζει την υποστήριξή της στα θύματα αυτής της σύγκρουσης» και «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να υποστηρίξει τους υπαλλήλους της», διευκρινίζει. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Αυτή η σύγκρουση απέχει πολύ από το να τελειώσει

Η πρόεδρος της Κομισιόν υπογραμμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να λάβει και νέα πιο σκληρά μέτρα εάν ο Πούτιν που πρέπει να πληρώσει το τίμημα των πράξεών του δεν σταματήσει.
ΔΙΕΘΝΗ

Μπ. Λεμέρ: Οι κυρώσεις της Ε.Ε παρέλυσαν την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών είπε ότι υπάρχει πρόθεση των συναδέλφων του στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσικής οικονομίας εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία μέρα με τη μέρα.
ΔΙΕΘΝΗ

Επιφυλακτική η ΕΕ για εμπάργκο στον ρωσικό χρυσό όπως επιδιώκουν oι G7

«Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε περισσότερο στις λεπτομέρειες και να εξετάσουμε εάν είναι δυνατό να θέσουμε στο στόχαστρο τον χρυσό κατά τρόπο ο οποίος δεν θα πλήττει εμάς τους ίδιους», δήλωσε ο κ. Μισέλ.
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Ξεπερνούν τις 10 οι χώρες που έχει διακοπή η ροή ρωσικού φυσικού αερίου

Οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να έχουν καταρτίσει σχέδια για τη διαχείριση και των τριών επιπέδων μιας κρίσης εφοδιασμού με φυσικό αέριο - έγκαιρη προειδοποίηση, συναγερμός και έκτακτη ανάγκη.
Xrysos, Gold
ΔΙΕΘΝΗ

Σκέψεις στην ΕΕ για επιβολή κυρώσεων και στον χρυσό της Ρωσίας

Ο χρυσός είναι ένα περιουσιακό στοιχείο κρίσιμης σημασίας για τη ρωσική Κεντρική Τράπεζα, η οποία, εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων, αντιμετωπίζει περιορισμούς στην πρόσβαση σε μερικά περιουσιακά στοιχεία της τα οποία βρίσκονται στο εξωτερικό.
Karl-Nehamer- Austria
ΔΙΕΘΝΗ

Καγκελάριος Νεχάμερ: Eνδιάμεσο στάδιο πριν την ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε.

Ο Νεχάμερ είπε επίσης ότι υποστηρίζει την ιδέα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τη δημιουργία ενός νέου τύπου πολιτικής ευρωπαϊκής κοινότητας χωρών που φιλοδοξούν να ενταχθούν στο ευρωπαϊκό μπλοκ.