ΓΔ: 819.25 -0.47% Τζίρος: 8.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:33:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Europol: Έκλεισε μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες χάκερ στον κόσμο

H "RaidForums", που ξεκίνησε το 2015, περιελάμβανε σύμφωνα με τη Europol τουλάχιστον μισό εκατομμύριο χρήστες και ήταν ένα από τα πιο σημαντικά φόρουμ χάκερ στον κόσμο.

Το ευρωπαϊκό γραφείο αστυνομίας ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο μίας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες χάκερ στον κόσμο, που πωλούσε πρόσβαση σε διαρροές δεδομένων αμερικανικών εταιριών.

Η «υποδομή» της κατασχέθηκε και ο διαχειριστής της καθώς και δύο συνεργοί συνελήφθησαν, διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση η Europol.

H "RaidForums", που ξεκίνησε το 2015, περιελάμβανε σύμφωνα με τη Europol τουλάχιστον μισό εκατομμύριο χρήστες και ήταν ένα από τα πιο σημαντικά φόρουμ χάκερ στον κόσμο.

«Αυτή η πλατφόρμα είχε αποκτήσει όνομα πουλώντας πρόσβαση σε διαρροές σημαντικών βάσεων δεδομένων που ανήκαν σε αμερικανικές εταιρίες από διάφορους τομείς», δήλωσε η Europol.

«Οι βάσεις δεδομένων περιείχαν πληροφορίες για εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και πληροφορίες δρομολόγησης, καθώς και τα ονόματα χρηστών και σχετικούς κωδικούς εισόδου απαραίτητους για την πρόσβαση σε λογαριασμούς στο διαδίκτυο», διευκρίνισε η Europol.

Η επιχείρηση με την επωνυμία Tourniquet συντονίστηκε από τη Europol η οποία υποστήριξε τις έρευνες που διεξάγονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Βρετανία, στη Σουηδία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία.

Η επιχείρηση ήταν «η κατάληξη ενός έτους σχολαστικού σχεδιασμού ανάμεσα στις αρχές καταστολής που ενεπλάκησαν στην προετοιμασία της», σύμφωνα με τη Europol.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

metaverse-virtual reality
ΔΙΕΘΝΗ

Πόσο πιθανό είναι το Metaverse να γίνει πραγματικότητα σε 10-15 χρόνια

Είναι πιθανό να γίνει όντως πραγματικότητα το metaverse στα επόμενα 10-15 χρόνια, όπως προβλέπουν οι υποστηρικτές του; Παρότι πολλοί θεωρούν πως όχι, τουλάχιστον με τα χαρακτηριστικά που σήμερα περιγράφονται για αυτό.
internet-diadiktyo-texnologia
ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Σχέδιο που θα επιτρέπει πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο

Σχέδιο για δορυφορικό σύστημα συνδεσιμότητας που θα επιτρέπει σε όλη την Ευρώπη, πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται σε 6 δισ. ευρώ.
cyber attack-cyber security
ΔΙΕΘΝΗ

Deutsche Welle: Γιατί αυξάνονται απειλές και επιθέσεις στο διαδίκτυο

Κυβερνοεπιθέσεις εναντίον επιχειρήσεων, βιομηχανιών αλλά και σε βάρος της δημόσιας διοίκησης ή του συστήματος υγείας: Μια νέα επικίνδυνη πραγματικότητα, για την οποία προειδοποιούν ειδικοί.