ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Μόσχα: Τέλος των ρωσοαμερικανικών σχέσεων αν κατασχεθεί ρωσική περιουσία

Δεν έγινε αμέσως σαφές σε ποια περιουσιακά στοιχεία αναφερόταν ο Ρώσος αξιωματούχος Αλεξάντρ Νταρτσίεφ, σημειώνει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Οποιαδήποτε ενδεχόμενη κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα καταστρέψει πλήρως τις διμερείς σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσινγκτον, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Βορείου Αμερικής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS. «Προειδοποιούμε τους Αμερικανούς για τις καταστρεπτικές συνέπειες τέτοιων ενεργειών, οι οποίες θα ζημιώσουν σε μόνιμη βάση τις διμερείς σχέσεις, κάτι που δεν είναι ούτε προς το δικό τους ούτε προς το δικό μας συμφέρον», δήλωσε στο TASS ο Αλεξάντρ Νταρτσίεφ. Δεν έγινε αμέσως σαφές σε ποια περιουσιακά στοιχεία αναφερόταν, σημειώνει το Ρόιτερς, το οποίο επισημαίνει επίσης πως το τηλεγράφημά του με προέλευση τη Μόσχα συντάχθηκε βάσει του νόμου που περιορίζει την κάλυψη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία. Ο Νταρτσίεφ δήλωσε επίσης πως η επιρροή των ΗΠΑ στην Ουκρανία έχει αυξηθεί σε σημείο που «οι Αμερικανοί καθίστανται ολοένα και περισσότερο άμεσο μέρος στη σύγκρουση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: ΗΠΑ και Ρωσία επικρίνουν τη Γερμανίδα πρόεδρο της ΓΣ Μπέρμποκ

Ρωσία και ΗΠΑ κατηγορούν την πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για υπέρβαση αρμοδιοτήτων στη διαδικασία επιλογής νέου ΓΓ, παρεμβαίνοντας σε ευθύνες του Συμβουλίου Ασφαλείας. Οκτώ υποψήφιοι διεκδικούν τη θέση.
Κιμ Γιονγκ Ουν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η θέση της Βόρειας Κορέας στο παγκόσμιο διπλωματικό σκηνικό

Αναλυτές εκτιμούν πως το πολιτικό κύρος του Κιμ Γιονγκ Ουν ενισχύεται διεθνώς λόγω Ρωσίας, Κίνας και οικονομικής ανάπτυξης, ενώ ο Τραμπ τόνισε τη θετική του στάση για τον περιορισμό της αμερικανικής συμμετοχής σε ασκήσεις με τη Νότια Κορέα.
Μαρία Ζαχάροβα συνέντευξη τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα απαιτεί εξηγήσεις για τα όπλα στην Ουκρανία από ΗΠΑ και Τουρκία

Η Ρωσία ζήτησε εξηγήσεις από ΗΠΑ και Τουρκία για πιθανά σχέδια μεταφοράς αμερικανικών όπλων από την Τουρκία στην Ουκρανία, προειδοποιώντας για σοβαρές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ιαπωνία μετά την επίσκεψη Πούτιν στις Κουρίλες

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Τόκιο υπογράμμισε τη στήριξη της Ουάσιγκτον στην ιαπωνική κυριαρχία στα νησιά Κουρίλες, μετά την πρώτη επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν σε εδάφη που διεκδικεί και η Ιαπωνία, προκαλώντας ένταση με τη Ρωσία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται το 5% των Patriot πυραύλων των ΗΠΑ

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τις ΗΠΑ να πουλήσουν στην Ουκρανία τουλάχιστον το 5% των πυραύλων Patriot, για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ρωσικές επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους, που πλήττουν συχνά το Κίεβο με βαριές απώλειες.