ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πουλάει τις μουσικές επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Ρωσία η Sony

Παραμένει σε ισχύ η αναστολή και άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της ιαπωνικής τεχνολογικής εταιρείας στη Ρωσία όπως ηλεκτρονικά παιχνίδια, και προώθηση ταινιών.

Η ιαπωνική Sony Group προχώρησε στην πώληση του παραρτήματος των μουσικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της στη Ρωσία, με δεδομένη την κλιμάκωση της ανησυχίας σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πολεμική σύγκρουση της Ουκρανίας, αλλά και επιχειρηματικές δυσκολίες εξαιτίας της ενίσχυσης των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, όπως ανέφερε χθες, η επιχειρηματική εφημερίδα “The Nikkei.”

Ο αναφερόμενος επιχειρηματικός όμιλος τεχνολογίας και ψυχαγωγικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων πώλησε την επιχείρηση και μεταβίβασε τις μουσικές συνεργασίες του σε μία τοπική εταιρία. Το τίμημα της εξαγοράς δεν έγινε γνωστό, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα.

Η Sony όπως και αρκετές πολυεθνικές εταιρίες ανέστειλαν όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητές τους στη Ρωσία μέσα στο 2022, μετά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η Μόσχα από την πλευρά της, χαρακτηρίζει τις πολεμικές ενέργειες της στην Ουκρανία ως μία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Η αναστολή άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που διαχειρίζεται η Sony στη Ρωσία όπως τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλά και η εμπορική προώθηση ταινιών, παραμένει σε ισχύ σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Την περασμένη εβδομάδα, η σουηδική εταιρεία ηλεκτρικών ειδών Electrolux ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από την αγορά της Ρωσίας, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων εταιριών της Δύσης λόγω των κυρώσεων στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Electrolux θα πουλήσει τις δραστηριότητες της στο ρωσικό προμηθευτή με τον οποίο συνεργάζεται.

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε πως θέτει στην άκρη ποσό 350 εκατ. σουηδικών κορωνών (32,55 εκατ. δολάρια) για την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου λόγω της αποχώρησης της από τη ρωσική αγορά. Οι πωλήσεις της Electrolux στη Ρωσία ανήλθαν στο 1,6% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας για το 2021.

Επίσης ο νορβηγικός ενεργειακός όμιλος Equinor ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα ότι ολοκλήρωσε την έξοδό του από τη Ρωσία, εκπληρώνοντας την υπόσχεση που είχε δώσει μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο ότι θα αποχωρήσει πλήρως από τη ρωσική αγορά.

Η κίνηση της Equinor σηματοδοτεί την πρώτη πλήρη, ομαλή έξοδο διεθνούς εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία, την ώρα που αυξάνονται οι πιέσεις και προς άλλες εταιρείες ενέργειας, όπως η TotalEnergies και η ExxonMobil, να εγκαταλείψουν τη ρωσική αγορά, όπως μεταδίδει το Reuters.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Θα εγκαταστήσουμε τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία

«Μια τέτοια κίνηση δεν θα παραβίαζε τις διεθνείς συμφωνίες που απαγορεύουν τη διάδοση των πυρηνικών όπλων», είπε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος Ευρωπαίων συμμάχων.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν αναζητεί ακόμα 400.000 στρατιώτες για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχει ήδη ξεκινήσει την εκστρατεία στρατολόγησης συμβασιούχων στρατιωτών, οι οποίοι υπηρετούν για θητείες έως και αρκετά χρόνια έναντι αμοιβής, με στόχο να καλύψει τις μεγάλες απώλειες που έχει υποστεί στο ουκρανικό μέτωπο.
ΔΙΕΘΝΗ

Ικανοποίηση στην ΕΕ για την πρόοδο της Ουκρανίας κατά της διαφθοράς

Η Ουκρανία είχε συγκλονισθεί στην αρχή της χρονιάς από ένα σημαντικό σκάνδαλο διαφθοράς αναφορικά με τις προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων. Ακολούθησαν αποπομπές πολιτικών αξιωματούχων και έρευνες.
ΔΙΕΘΝΗ

Γραφείο στην Ουκρανία ανοίγει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας Αντριι Κοστίν χαιρετίζει την ιστορική απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν για το έγκλημα πολέμου που συνιστά ο εκτοπισμός των παιδιών της Ουκρανίας.
Putin, Xi, China, Kina, Russia, Rossia
ΔΙΕΘΝΗ

Πώς η Κίνα εκμεταλλεύεται τη δυσχερή θέση του Πούτιν λόγω Ουκρανίας

Διεθνείς αναλυτές υπογραμμίζουν το γεγονός ότι ο Πούτιν έχει ανάγκη την στήριξη της Κίνας, με το Πεκίνο ωστόσο να μην στηρίζει στρατιωτικά τη Ρωσία κατά την διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία.