ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Shutterstock

Ματαιώθηκαν οι απεργίες στα καταστήματα Zara μετά την αύξηση μισθού 25%

Οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι του ομίλου Inditex στην Ισπανία είχαν απεργήσει τη Black Friday και είχαν προαναγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις γιορτές ζητώντας μεγαλύτερες μισθολογικές αυξήσεις.

Συνδικάτο που εκπροσωπεί τους υπαλλήλους καταστημάτων στη αλυσίδα λιανικής πώλησης ενδυμάτων Zara ματαίωσε τις προγραμματισμένες απεργίες στην πόλη της βόρειας Ισπανίας όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρίας, ύστερα από συμφωνία για αύξηση μισθών κατά 25%, όπως ανακοίνωσε σήμερα επικεφαλής συνδικάτου.

Περίπου 1.000 εργαζόμενοι σε καταστήματα Zara και άλλες εταιρίες ενδυμάτων του ομίλου Inditex είχαν ανακοινώσει ότι θα απεργούσαν από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου ζητώντας μεγαλύτερες μισθολογικές αυξήσεις αφού απέρριψαν την προηγούμενη προσφορά της εταιρίας. Είχαν ήδη κατέβει σε απεργία τις ημέρες των εκπτώσεων της «Black Friday», στις 24-25 Νοεμβρίου.

Η Inditex συμφώνησε τώρα να καταβάλει 322 ευρώ επιπλέον τον μήνα σε υπαλλήλους καταστημάτων που εργάζονται στα 44 σημεία πώλησής της στην Λα Κορούνια, όπου ο κολοσσός ενδυμάτων έχει τα κεντρικά του γραφεία του στα προάστια της πόλης, δήλωσε σήμερα η Καρμίνια Ναβέιρο, επικεφαλής του συνδικάτου CIG και υπάλληλος καταστήματος Zara. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν επίσης έκτακτο μπόνους 1.000 ευρώ που θα καταβληθεί τον Φεβρουάριο.

«Οι μισθοί μας ως υπάλληλων καταστήματος θα αυξηθούν κατά 25% από τον Ιανουάριο στη Λα Κορούνια», δήλωσε η Ναβέιρο. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης περαιτέρω αυξήσεις μισθών κατά 20 ευρώ τον Νοέμβριο του 2023 και κατά 40 ευρώ το 2024, πρόσθεσε η ίδια.

Οι μηνιαίες αποδοχές των υπαλλήλων καταστημάτων Zara στην πόλη κυμαίνονται αυτή τη στιγμή μεταξύ 1.058 ευρώ και 1.400 ευρώ, δήλωσε η ίδια. Η Inditex δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο. Το CIG πίεζε για μεγαλύτερη αύξηση μισθών αφού απέρριψε αύξηση 200 ευρώ στις μηνιαίες αποδοχές έως το 2024.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leopard-Rheinmettall
ΔΙΕΘΝΗ

Ενισχύει την Ουκρανία με την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard η Ισπανία

Τα άρματα που έχει σκοπό να στείλει η ισπανική κυβέρνηση θα προέλθουν από τα αποθέματά της και είναι παροπλισμένα από το 2012 ενώ θα χρειαστούν επισκευές όπως διευκρίνισε η υπουργός Άμυνας της χώρας Μαργαρίτα Ρόβλες.
ΔΙΕΘΝΗ

Αυξάνεται 8% ο κατώτερος μισθός στην Ισπανία στην αρχή εκλογικής χρονιάς

Η αύξηση των 80 ευρώ εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του κ. Σάντσεθ και θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου. Κατά εκτιμήσεις της κυβέρνησης, θα ωφεληθούν κάπου 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μαδρίτη προσφέρει σε 200 Νικαραγουανούς την ισπανική υπηκοότητα

Πρόκειται για πολιτικούς κρατούμενους που αποφυλακίστηκαν πρόσφατα. Αντιφρονούντες από την Κούβα, τη Βενεζουέλα και τη Νικαράγουα βρίσκουν ολοένα πιο συχνά τα τελευταία χρόνια καταφύγιο στην ισπανική πρωτεύουσα.