ΓΔ: 1015.48 1.14% Τζίρος: 74.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
reyma-energeia
Φώτο: Shutterstock

Επιταχύνει τις επενδύσεις της στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας η Κίνα

Στο ποσό ρεκόρ των 76,81 δισ. δολαρίων θα φτάσει το ύψος των κονδυλίων που θα επενδυθούν για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας το 2023 στην Κίνα με στόχο να φτάσει τα 300 εκατ. κιλοβάτ μέχρι το 2025.

Η Κρατική Κοινοπραξία Δικτύου της Κίνας (State Grid) δεσμεύτηκε για την επιτάχυνση των επενδύσεων στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας το 2023, καθώς τα κονδύλια που έχουν αποταμιευτεί φτάνουν στο ύψος ρεκόρ των περίπου 76,81 δισεκατομμυρίων δολαρίων (70,67 δισεκατομμυρίων ευρώ).

Τα αναφερόμενα κονδύλια είναι αυξημένα κατά 4% σε σύγκριση με αυτά που αποταμιεύτηκαν πέρσι, ενώ πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά κατά την οποία, η Κρατική Κοινοπραξία Δικτύου της Κίνας αυξάνει το οικονομικό ύψος των επενδύσεων στον αναφερόμενο τομέα.

Την προηγούμενη χρονιά, η εταιρία επένδυσε συνολικά 509,4 δισεκατομμύρια γουάν (69,12 δισεκατομμύρια ευρώ) για την κατασκευή νέων τμημάτων του δικτύου διανομής ενέργειας, προσελκύοντας περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριο γουάν (0,14 τρισεκατομμύρια ευρώ) κοινωνικών επενδύσεων στον τομέα των υποδομών του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως δείχνουν τα διαθέσιμα στοιχεία.

Προσπάθειες θα γίνουν επίσης για την αύξηση της ικανότητας μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των κινεζικών επαρχιών, αλλά και μεταξύ περιοχών της Κίνας στα 300 εκατομμύρια κιλοβάτ μέχρι το 2025 και 370 εκατομμύρια κιλοβάτ από το 2030, με την ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από τις καθαρές πηγές ενέργειας να αντιστοιχεί σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% της συνολικής παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας όπως ανακοίνωσε η State Grid.

Η εταιρία θα θέσει επίσης, σε λειτουργία τέσσερις υδροηλεκτρικούς σταθμούς, ενώ προγραμματίζει να αρχίσει την κατασκευή άλλων πέντε τέτοιων προγραμμάτων αυτή τη χρονιά. Η State Grid ιδρύθηκε το 2002, ενώ τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια 26 επαρχίες, αυτόνομες περιοχές και δήμους στην Κίνας, καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες πληθυσμού μεγαλύτερου από 1,1 δισεκατομμύρια κατοίκους.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Η Ευρώπη δεν μπορεί να εξαρτάται ενεργειακά μόνο από τη Ρωσία

Η υπουργός Ενέργειας, Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Σουηδίας Έμπα Μπους δήλωσε πως η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι τόσο εξαρτημένη από μία μόνο χώρα, όπως ήταν από τη Ρωσία για το φυσικό αέριο.
semi-conductors-chips-technology
ΔΙΕΘΝΗ

Με 143 δισ. δολάρια θέλει να στηρίξει την παραγωγή ημιαγωγών η Κίνα

Η Κίνα αναμένεται να ανακοινώσει ένα από τα μεγαλύτερα πακέτα οικονομικών κινήτρων μέσα σε μία πενταετία, μέσω επιδοτήσεων και φορολογικών ελαφρύνσεων για την ενίσχυση της παραγωγής μικροκυκλωμάτων στη χώρα.
european union-europi-europe-komision
ΔΙΕΘΝΗ

«Πράσινο» από Κομισιόν για κρατικές ενισχύσεις 5,2 δισ. στο υδρογόνο

Τα κράτη μέλη θα παράσχουν δημόσια χρηματοδότηση η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε ιδιωτικές επενδύσεις ύψους επιπλέον 7 δισ. ευρώ για τη στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας και την ανάπτυξη της αξιακής αλυσίδας του υδρογόνου.
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν θέλει την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο η Κίνα

Η Ρωσία θα σταματήσει να δίνει πετρέλαιο σε χώρες που στηρίζουν την επιβολή πλαφόν στις τιμές των προμηθειών από αυτή ενώ έχει μειώσει περαιτέρω τις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, κάτι που θα οδηγήσει πιθανότατα σε μεγαλύτερες αυξήσεις των τιμών του.