ΓΔ: 1015.48 1.14% Τζίρος: 74.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εκτός λειτουργίας οι υπηρεσίες Teams και Outlook της Microsoft

Η σελίδα κατάστασης του Azure έδειξε ότι οι υπηρεσίες επηρεάστηκαν σε Αμερική, Ευρώπη, Ασία-Ειρηνικό, Μέση Ανατολή και Αφρική. Μόνο οι υπηρεσίες στην Κίνα δεν επλήγησαν.

Η Microsoft Corp χτυπήθηκε την Τετάρτη από μια διακοπή δικτύου που έθεσε εκτός λειτουργίας την πλατφόρμα cloud Azure μαζί με υπηρεσίες όπως το Teams και το Outlook, επηρεάζοντας ενδεχομένως εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Η σελίδα κατάστασης του Azure έδειξε ότι οι υπηρεσίες επηρεάστηκαν σε Αμερική, Ευρώπη, Ασία-Ειρηνικό, Μέση Ανατολή και Αφρική. Μόνο οι υπηρεσίες στην Κίνα και η πλατφόρμα της για κυβερνήσεις δεν επλήγησαν.

Μια διακοπή λειτουργίας της πλατφόρμας υπολογιστικού νέφους Azure της Microsoft μπορεί να επηρεάσει μια ποικιλία υπηρεσιών και να δημιουργήσει ένα φαινόμενο ντόμινο, καθώς σχεδόν όλες οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.

«Έχουμε διαπιστώσει ότι το πρόβλημα συνδεσιμότητας δικτύου εμφανίζεται με συσκευές σε όλο το δίκτυο ευρείας περιοχής (WAN) της Microsoft», δήλωσε η Microsoft. Αυτό επηρεάζει τη συνδεσιμότητα μεταξύ των πελατών στο διαδίκτυο με το Azure, καθώς και τη συνδεσιμότητα μεταξύ των υπηρεσιών στα κέντρα δεδομένων, ανέφερε.

Η Microsoft πρόσθεσε σε ένα tweet ότι είχε ανακαλέσει μια αλλαγή στο δίκτυο που πίστευε ότι προκαλούσε το πρόβλημα. «Παρακολουθούμε την υπηρεσία καθώς η επαναφορά τίθεται σε ισχύ», ανέφερε.

Η Microsoft δεν αποκάλυψε τον αριθμό των χρηστών που επηρεάστηκαν από τη διακοπή, αλλά τα δεδομένα από τον ιστότοπο παρακολούθησης διακοπών Downdetector έδειξαν χιλιάδες περιστατικά κατανεμημένα σε διάφορες ηπείρους.

Ο ιστότοπος Downdetector παρακολουθεί τις διακοπές λειτουργίας συγκεντρώνοντας αναφορές κατάστασης από πηγές, συμπεριλαμβανομένων των σφαλμάτων που υποβάλλονται από τους χρήστες στην πλατφόρμα του.

Οι διακοπές των πλατφορμών Big Tech δεν είναι ασυνήθιστες, καθώς αρκετές εταιρείες, από την Google έως τη Meta, έχουν δει διακοπές υπηρεσιών. Η Azure, ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών cloud μετά την Amazon, αντιμετώπισε διακοπές πέρυσι.

Ωστόσο, με την αυξημένη εξάρτηση από τις διαδικτυακές πλατφόρμες λόγω της αύξησης των εργαζομένων που εργάζονται από το σπίτι τα τελευταία τρία χρόνια, κάθε διακοπή έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας, οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα στην ανταλλαγή μηνυμάτων, στη συμμετοχή σε κλήσεις ή στη χρήση οποιουδήποτε χαρακτηριστικού της εφαρμογής Teams. Πολλοί χρήστες κατέφυγαν στο Twitter για να μοιραστούν ενημερώσεις σχετικά με τη διακοπή της υπηρεσίας, με το #MicrosoftTeams να αποτελεί τάση ως hashtag στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Το Microsoft Teams, που χρησιμοποιείται από περισσότερους από 280 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής λειτουργίας επιχειρήσεων και σχολείων, τα οποία χρησιμοποιούν την υπηρεσία για να πραγματοποιούν κλήσεις, να προγραμματίζουν συναντήσεις και να οργανώνουν τη ροή εργασιών τους.

Μεταξύ των άλλων υπηρεσιών που επηρεάστηκαν ήταν το Microsoft Exchange Online, το SharePoint Online, το OneDrive for Business, σύμφωνα με τη σελίδα κατάστασης της εταιρείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

google, artificial intelligence
ΔΙΕΘΝΗ

Στην απόλυση 12.000 εργαζομένων προχωράει και η Google

Ο τεχνολογικός κολοσσός θα μειώσει κατά 6% το προσωπικό του παγκοσμίως καθώς τα έσοδα και τα κέρδη που καταγράφει δεν έχουν ικανοποιήσει τους επενδυτές, ενώ και το τμήμα cloud έχει μείνει πίσω στον ανταγωνισμό.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Microsoft προσφέρει τεχνολογική υποστήριξη 100 εκατ. στην Ουκρανία

Με στόχο την προστασία της χώρας, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός θα δώσει την δυνατότητα στην Ουκρανία να μπορεί να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες cloud και τεχνητής νοημοσύνης καθώς και τα data center της στην Ευρώπη.