Φώτο: Shutterstock

Αίγυπτος: Υπερ πολιτικής λύσης για τη Λιβύη

Η Αίγυπτος υποστηρίζει την πολιτική διευθέτηση, απορρίπτει την παρέμβαση στη Λιβύη, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Υπέρ μίας λύσης που να προετοιμάσει το έδαφος για την ανάκτηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη Λιβύη, διατηρώντας την ενότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της βορειοαφρικανικής αυτής χώρας, τάχθηκε η Αίγυπτος, μέσω της επίσημης αντιπροσωπείας της στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου σε επίπεδο αντιπροσώπων για το θέμα της Λιβύης.

Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών που παρουσιάστηκε σήμερα στον Τύπο, τονίζεται ότι «η Μόνιμη αντιπροσωπεία της Αιγύπτου στο Συμβούλιο Αραβικού Συνδέσμου δήλωσε ότι η Αίγυπτος υποστηρίζει πλήρως την εξεύρεση πολιτικής λύσης για την κρίση της Λιβύης», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Άχμεντ Χάφεζ.

«Η λύση αυτή θα πρέπει να ανοίξει το δρόμο για την ανάκτηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη βορειοαφρικανική χώρα, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να διατηρήσει την ενότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης» ανέφερε η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Αραβικού Συνδέσμου, η Αίγυπτος επιβεβαίωσε την επιθυμία της για τη διευθέτηση της κρίσης στη Λιβύη, δεδομένου ότι η εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου είναι στενά συνδεδεμένη με αυτήν της Λιβύης και με δεδομένη την απειλή που αντιμετωπίζει συνολικά η αραβική ασφάλεια λόγω της έλλειψης σταθερότητας και ασφάλειας καθώς και της εξάπλωσης τρομοκρατικών ομάδων στη Λιβύη, σημείωσε ο Χάφεζ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Ξεκινάει τις πολιτικές συνομιλίες στη Γενεύη για τη Λιβυή παρά τις απώλειες

Χθες το Κοινοβούλιο που υποστηρίζει τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, καθώς και το Ανώτατο Συμβούλιο του Κράτους, που υποστηρίζει την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ανακοίνωσαν ξεχωριστά ότι «ανέστειλαν» τη συμμετοχή τους στις πολιτικές διαπραγματεύσεις στη Γενεύη.
Livyi-Tripoli-OHE
ΔΙΕΘΝΗ

Aποχωρούν από τις συνομιλίες στη Γενεύη Χαφτάρ και Σάρατζ

Το Κοινοβούλιο που στηρίζει τον Χαλίφα Χάφταρ, ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση ενώ το Ανώτατο Συμβούλιο του Κράτους που στηρίζει την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας προτιμάει να επιτευχθεί πρόοδος στις στρατιωτικές διαπραγματεύσεις.