ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η κατάσταση ασφαλείας στην Αν. Μεσόγειο στη σύνοδο στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ

Στη Σύνοδο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την άμυνας της Συμμαχίας αλλά και την κατάσταση στην Μέση Ανατολή. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Οι τρέχουσες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, η κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και θέματα που άπτονται της αποτροπής και της άμυνας της Συμμαχίας εξετάσθηκαν κατά τη διήμερη σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο Αρχηγών γενικών επιτελείων ενόπλων δυνάμεων (Military Committee Conference in Chiefs of Defence Session - MC/CS) στις Βρυξέλλες (14-15 Ιανουαρίου).
 
Τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.
 
Σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με αντιπροσωπείες των American Hellenic Institute (AHI), American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA), Β΄nai B΄rith International και των American Jewish Organisations", όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Οι αντιπροσωπείες ενημερώθηκαν επί ζητημάτων που αφορούν στις εξελίξεις και στο περιβάλλον ασφαλείας της Ανατολικής Μεσογείου, στην εθνική αμυντική πολιτική, τις διεθνείς υποχρεώσεις, καθώς και τις στρατιωτικές συνεργασίες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

erdogan, tourkia, EE
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Ζελένσκι και Στόλντεμπεργκ

«Συζητήσαμε για τον επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων για τη Φόρμουλα Ειρήνευσης, που θα διεξαχθεί στη Μάλτα, με τη συμμετοχή της Τουρκίας, προσθέτοντας τόσο τη φωνή επιρροής της, όσο και τη θέση της», όπως ανέφερε ο Ζελένσκι στο Telegram.
stoltenberg-nato
ΔΙΕΘΝΗ

Στόλτενμπεργκ: Kίνδυνος για την παγκόσμια ασφάλεια η κλιματική αλλαγή

Εξαίροντας τον «σημαντικό ρόλο» που διαδραματίζει το Αζερμπαϊτζάν στον εφοδιασμό με αέριο «συμμάχων κλειδιών» του NATO, ο κ. υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να «συμφιλιώσουμε την ανάγκη για ενέργεια με το περιβάλλον».