Φώτο: Shutterstock

Η κατάσταση ασφαλείας στην Αν. Μεσόγειο στη σύνοδο στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ

Στη Σύνοδο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την άμυνας της Συμμαχίας αλλά και την κατάσταση στην Μέση Ανατολή. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Οι τρέχουσες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, η κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και θέματα που άπτονται της αποτροπής και της άμυνας της Συμμαχίας εξετάσθηκαν κατά τη διήμερη σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο Αρχηγών γενικών επιτελείων ενόπλων δυνάμεων (Military Committee Conference in Chiefs of Defence Session - MC/CS) στις Βρυξέλλες (14-15 Ιανουαρίου).
 
Τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.
 
Σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με αντιπροσωπείες των American Hellenic Institute (AHI), American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA), Β΄nai B΄rith International και των American Jewish Organisations", όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Οι αντιπροσωπείες ενημερώθηκαν επί ζητημάτων που αφορούν στις εξελίξεις και στο περιβάλλον ασφαλείας της Ανατολικής Μεσογείου, στην εθνική αμυντική πολιτική, τις διεθνείς υποχρεώσεις, καθώς και τις στρατιωτικές συνεργασίες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Διαψεύδει η Αθήνα τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ περι συμφωνίας τεχνικών συζητήσεων Ελλάδας - Τουρκίας

Σε κάθε περίπτωση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
ΔΙΕΘΝΗ

Για την Αν. Μεσόγειο συζήτησαν ο Ερντογάν και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Στόλτενμπεργκ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει το δικαίωμα να απαιτεί από την Τουρκία να σταματήσει τις γεωλογικές έρευνες στην Μεσόγειο, αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.