ΓΔ: 951.36 -0.03% Τζίρος: 18.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:43:08 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Nissan και Uber προωθούν την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών στο Λονδίνο

Uber και Nissan υπέγραψαν συμφωνία για την υποστήριξη της διάθεσης 2.000 ηλεκτροκίνητων Nissan LEAF για οδηγούς που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Uber.

Το Λονδίνο εφαρμόζει μία στρατηγική μάρκετινγκ για την προώθηση της οδήγησης οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων, θέλοντας να είναι μία από τις πρώτες «καθαρές» πόλεις της Ευρώπης που θα εφαρμόσει μετακινήσεις οχημάτων χωρίς ρύπους. Για αυτόν τον λόγο, η Uber και η Nissan υπέγραψαν συμφωνία για την υποστήριξη της διάθεσης 2.000 ηλεκτροκίνητων Nissan LEAF για οδηγούς που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Uber.

Ο στόλος των Nissan με τη μπαταρία των 40kWh έχει αυτονομία 389 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών και κατανάλωσης του WLTP με μόνο μία φόρτιση και θα προσφερθεί στους οδηγούς ως μέρος του σχεδίου Clean Air Plan της Uber. Με αυτήν τη συνεργασία θα επιτευχθεί το όραμα της Uber, όπου κάθε αυτοκίνητο της εφαρμογής της στη βρετανική πρωτεύουσα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό από το 2025.

Μέσα σε λίγους μήνες η Uber συγκέντρωσε αποθεματικό πάνω από 80 εκατομμύρια στερλίνες για να υποστηρίξει τους οδηγούς που αποφασίζουν τη μετάβασή τους σε ηλεκτρικά οχήματα, ενώ περισσότερα από 200 εκατομμύρια στερλίνες αναμένεται να συγκεντρωθούν τα επόμενα χρόνια.

Μέσω του σχεδίου Clean Air Plan, οι οδηγοί θα εξοικονομήσουν κατά μέσο όρο 4.500 στερλίνες, ανάλογα με τα μίλια που θα κάνουν, εκτός του κόστους αλλαγής σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κατά το πρώτο έτος του σχεδίου Clean Air Plan της Uber περίπου 900.000 δρομολόγια της υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρικά οχήματα, καταγράφοντας αύξηση πάνω από 350% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τώρα, περισσότεροι από 500 οδηγοί κάθε εβδομάδα χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων στo Λονδίνο, η Transport for London έχει δημιουργήσει, μόνο το τελευταίο έτος, πάνω από 1.000 σημεία φόρτισης, ενώ το δημοτικό συμβούλιο του Westminster είχε εγκαταστήσει 375 δημόσιους φορτιστές μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2019.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι γονείς δαπανούν 96 ώρες τον χρόνο για μεταφορά των παιδιών σε δραστηριότητες

Παρά την όποια ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει αυτή η καθημερινή ρουτίνα για τους γονείς, το 96% παραδέχεται ότι απολαμβάνουν να ταξιδεύουν με τα παιδιά τους με το αυτοκίνητο.
ΔΙΕΘΝΗ

Στα χαμηλότερα επίπεδα δεκαετιών η παραγωγή αυτοκινήτων στη Βρετανία

Μόλις 197 αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν τον Απρίλιο στη Βρετανία με το αντίστοιχο νούμερο το 2019 να φτάνει τα 71.000 οχήματα και την συνολική παραγωγή να αναμένεται να φτάσει σε χαμηλά 11 ετών.
ΔΙΕΘΝΗ

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1946 η πώληση αυτοκινήτων στην Βρετανία

«Βουτιά» 97% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Βρετανία καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει εξαϋλώσει την ζήτηση, ενώ η βρετανική οικονομία αντιμετωπίζει ιστορική συρρίκνωση το τελευταίο τρίμηνο.
ΔΙΕΘΝΗ

Σταματάει η πώληση βενζινοκίνητων αυτοκινήτων στη Βρετανία το 2035

Με στόχο το μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050, ο Μπόρις Τζόνσον παρουσιάζοντας την COP26 ανακοίνωσε πως θα απαγορευτεί η πώληση βενζινοκίνητων και ντιζελοκίνητων αυτοκίνητων στη Βρετανία μέχρι το 2035.