Φωτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (19/04 - 25/04)

Θέματα για την τιμή του πετρελαίου, το σχέδιο απόσυρσης των έκτακτων μέτρων στήριξης της οικονομίας, τα προβλήματα στο ηλεκτρονικό εμπόριο και η πίεση στις τραπεζικές μετοχές ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την περασμένη εβδομάδα.

Διεθνή θέματα όπως ο πόλεμος Ρωσίας Σαουδικής Αραβίας για την τιμή του πετρελαίου, η καταβαράθρωση της τιμής του πετρελαίου, τα νέα εισοδηματικά όρια προστασίας α' κατοικίας και στεγαστικού επιδόματος, το σχέδιο απόσυρσης των έκτακτων μέτρων στήριξης της οικονομίας, η «συγγνώμη» από μεγάλους της λιανικής για το χάος στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τα τρία μέτρα - κλειδιά για επιβίωση των εμπορικών επιχειρήσεων, τα κέρδη των ελλήνων εφοπλιστών από την πτώση της τιμής του πετρελαίου, το πασχαλινό Βατερλό της αγοράς παιχνιδιών και οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές ήταν τα άρθρα του Business Daily που διαβάστηκαν πιο πολύ την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα 10 πιο διαβασμένα θέματα του Business Daily:

1. Η επώδυνη ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο του πετρελαίου, 19/04/2020

Η Μόσχα απέρριψε την αρχική πρόταση της Σ. Αραβίας για μείωση παραγωγής, αλλά τελικά υποχρεώθηκε να συμβιβαστεί με τετραπλάσιες μειώσεις. Σ. Αραβία και Ουάσιγκτον στην πλευρά των κερδισμένων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

2. Τα νέα εισοδηματικά όρια προστασίας α' κατοικίας και στεγαστικού επιδόματος, 19/4/2020

Τετραμελής οικογένεια με μηνιαίο εισόδημα έως 2290 ευρώ θα μπορεί να πτωχεύει και να μένει στο σπίτι της πληρώνοντας ενοίκιο στο Δημόσιο με προοπτική να το επανακτήσει. Επίδομα στέγασης θα λαμβάνουν οι ευάλωτοι. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Θα ζητηθεί αποζημίωση για το «κούρεμα» του ξενοδοχείου στην Ακρόπολη, 24/04/2020

Να αποζημιωθεί από το Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ θα διεκδικήσει η Μπλε Κέδρος εάν υποχρεωθεί να κατεδαφίσει δύο ορόφους και το δώμα του νεόδμητου ξενοδοχείου Coco-Mat Athens BC. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

4. Το σχέδιο απόσυρσης των έκτακτων μέτρων στήριξης της οικονομίας, 24/04/2020

Κόβονται σταδιακά από τον Μάιο τα ειδικά επιδόματα, η κάλυψη εισφορών και οι αναστολές πληρωμών και υιοθετούνται νέα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων και επιδότηση των θέσεων εργασίας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Σε αρνητική τιμή το πετρέλαιο: Πληρώνουν για να το «ξεφορτωθούν», 20/04/2020

Πρωτοφανείς εξελίξεις στην αγορά του αμερικανικού αργού, καθώς τα συμβόλαια για παράδοση τον Μάιο πέρασαν σε αρνητική τιμή, ενώ και τα συμβόλαια για τον Ιούνιο υποχωρούν προς τα 20 δολ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

6. «Συγγνώμη» από μεγάλους της λιανικής για το χάος στο ηλεκτρονικό εμπόριο, 20/04/2020

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι κορυφαίων εταιρειών περιγράφουν τις προσπάθειές τους για να παραδώσουν έγκαιρα τις παραγγελίες και ζητούν την κατανόηση των πελατών για τις καθυστερήσεις. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7.  Τρία μέτρα - κλειδιά για επιβίωση των εμπορικών επιχειρήσεων, 21/04/2020

Παράταση της μείωσης ενοικίων, εξόφληση υποχρεώσεων σε 12 μήνες και επανεξέταση φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων ζητεί ο εμπορικός κόσμος. Ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης χρειάζεται ο τομέας της ένδυσης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

8. Οι Έλληνες εφοπλιστές μεγάλοι κερδισμένοι από το κραχ στο πετρέλαιο, 22/04/2020

Στα ύψη οι μετοχές των κορυφαίων εφοπλιστικών εταιρειών ελληνικών συμφερόντων με μεγάλα δεξαμενόπλοια, καθώς αυτά χρησιμοποιούνται πλέον όλο και περισσότερο σαν πλωτές δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. Το πασχαλινό Βατερλό της αγοράς παιχνιδιών, 22/04/2020

Κλειστά φυσικά καταστήματα και online καταστήματα που δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση συνθέτουν την πολύ κακή εικόνα της πασχαλινής αγοράς παιχνιδιών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Το κακό σενάριο για τις τράπεζες που τρομάζει τους επενδυτές, 22/04/2020

Κατά 65% υποχωρούν φέτος οι τραπεζικές μετοχές έναντι 35% στην Ευρώπη, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η μεγάλη ύφεση που φέρνει η πανδημία ενδέχεται να οδηγήσει σε νέα ανακεφαλαιοποίηση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/08 - 05/09)

Θέματα για τις τράπεζες όπως τα επιτόκιο και το νέο πλαίσιο οφειλών, οι παρενέργειες της κρίσης στο εμπόριο και την οικονομία και επιχειρηματικά θέματα ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (12/07 - 18/07)

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Άκτωρ, το μεγάλα φωτοβολταϊκά έργα της ΔΕΗ και οι βασικοί άξονες του σχεδίου Πισσαρίδη ήταν μεταξύ των θεμάτων που κέντρισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (05/07 - 11 /07)

Η ελάφρυνση των φόρων στα αυτοκίνητα, η μείωση της παραγωγής ηλεκτρισμού από λιγνίτη κατά 90% και οι αυξήσεις τιμών κατοικιών και ενοικίων στη Δυτική Αθήνα ήταν μεταξύ των 10 θεμάτων που διαβάστηκαν περισσότερο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (28/06 - 04/07)

Τα φθηνά δάνεια του υπουργείου Οικονομικών, οι συντάξεις της Εθνικής Τράπεζας και η πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ υπ. Οικονομικών και Τρ. Ελλάδος βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων των αναγνωστών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (21/06 - 27/06)

ΟΙ εξελίξεις για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα υπερσύγχρονα smart homes με το νέο «Εξοικονομώ κατ' οίκον», το μυστήριο με την Sky Box που εξαγοράζει την SingularLogic και η χαριστική βολή στη ΛΑΡΚΟ ήταν μεταξύ των 10 πιο δημοφιλών θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.