Φωτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (24/05 - 30/05)

Το πολεμικό κλίμα στην κινητή, φορολογικά θέματα, η νέα παράταση για την ΕΛΒΟ και η απειλεί δασμών σε ελληνικά προϊόντα λόγω Brexti ήταν μεταξύ των θεμάτων που διαβάστηκαν περισσότερο.

Οι εξελίξεις στην κινητή με αφορμή την εξαγορά της Forthnet, ο αναδρομικός φόρος ακινήτων, το στοίχημα της Coca Cola στην αγορά του καφέ, η νέα παράταση του διαγωνισμού για την ΕΛΒΟ, ο τραγέλαφος με κρατικά ακίνητα που δόθηκαν τυχαία στην ΕΤΑΔ, η κεφαλαιακή «ένεση» στην Aegean, εκτόξευση των κρατήσεων AirBnB μετά την άρση των περιορισμών και η επιτάχυνση του σχεδίου μετασχηματισμού της Alpha Bank ήταν μεταξύ των θεμάτων που διάβασαν περισσότερο οι αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα ήταν:

1. Πολεμικό κλίμα στην κινητή, έρχεται και τέταρτος παίκτης, 24/05/2020

Επιταχύνονται οι εξελίξεις για την εξαγορά της Forthnet, θα μπει από το φθινόπωρο στην αγορά ως εικονικός πάροχος κινητής. Ρίχνει τις τιμές ο τέταρτος παίκτης, όπως τονίζει η μελέτη της Rewheel για την Επ. Ανταγωνισμού. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Σε παγίδα πρόσθετου ΕΝΦΙΑ πέφτουν ιδιοκτήτες ακινήτων, 29/05/2020

Αναδρομικό φόρο ακινήτων καλούνται να πληρώσουν όσοι δηλώνουν τώρα τακτοποιημένους ημιυπαίθριους χώρους και νομιμοποιημένες αυθαίρετες κατασκευές και διορθώνουν τις καταχωρήσεις στο Ε9. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

3. Το μεγάλο στοίχημα της Coca Cola στην αγορά του καφέ, 28/05/2020

Άρχισε το λανσάρισμα του Costa Coffee σε δέκα ευρωπαϊκές αγορές, με τελικό στόχο να αναπτυχθεί και στις 28 χώρες όπου έχει δραστηριότητες η Coca Cola. Διατηρείται σε λειτουργία και το δίκτυο franchise. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

4. Πολλοί οι «μνηστήρες» της ΕΛΒΟ αλλά πάει σε παράταση ο διαγωνισμός, 30/05/2020

Τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για την ΕΛΒΟ, αλλά είναι πιθανή νέα αναβολή. Ποιοι είναι οι επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ως τώρα ενδιαφέρον. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Τραγέλαφος με 10.119 κρατικά ακίνητα που δόθηκαν τυχαία στην ΕΤΑΔ, 26/05/2020

Χωρίς τον παραμικρό έλεγχο μεταφέρθηκαν χιλιάδες ακίνητα στη θυγατρική του Υπερταμείου από την προηγούμενη κυβέρνηση, ανάμεσά τους ακόμη και ο Λευκός Πύργος. Το ΣτΕ ακύρωσε τη μεταβίβαση και διέταξε έλεγχο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

6. Βγαίνουν από το συρτάρι τέσσερις μεγάλες φοροελαφρύνσεις, 25/05/2020

Μείωση εισφοράς αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ, συντελεστή φορολόγησης επιχειρήσεων και σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σχεδιάζει από το φθινόπωρο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. «Ένεση» στην Aegean χωρίς... μπλέξιμο με την Κομισιόν, 29/05/2020

Η Aegean κερδίζει ρευστό και αποφεύγει επώδυνα διορθωτικά μέτρα που θα επέβαλαν οι Βρυξέλλες σε περίπτωση διάσωσης τύπου Lufthansa. Δύσκολο στοίχημα η αποφυγή συρρίκνωσης από το 2021. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

8. «Ζωντάνεψαν» οι κρατήσεις για μισθώσεις τύπου Airbnb, 29/05/2020

Η άρση των περιορισμών εκτόξευσε τις κρατήσεις πάνω από 20.000 την εβδομάδα 18 - 24 Μαΐου, ενώ θετικά επιδρά η νέα πολιτική για ευελιξία στις ακυρώσεις. Στην Ευρώπη οι περισσότερες κρατήσεις αφορούν εσωτερικό τουρισμό. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. Brexit: Απειλή βαρύτατων δασμών στα ελληνικά προϊόντα, 24/05/2020

Έως το 30% θα ανέλθουν οι δασμοί από το Ην. Βασίλειο το 2021 εάν δεν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. Ποια είδη και εταιρείες απειλούνται. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Με υψηλές ταχύτητες η Alpha Bank για το σχέδιο μετασχηματισμού, 28/05/2020

Δημιουργήθηκαν τα τρία SPV για τη μεγάλη τιτλοποίηση Galaxy, ενώ προχωρά η διαδικασία για την ενεργοποίηση της Cepal ως βασικού servicer και προετοιμάζεται η εισφορά τραπεζικών δραστηριοτήτων σε νέα θυγατρική. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

alpha_bank

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/08 - 05/09)

Θέματα για τις τράπεζες όπως τα επιτόκιο και το νέο πλαίσιο οφειλών, οι παρενέργειες της κρίσης στο εμπόριο και την οικονομία και επιχειρηματικά θέματα ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (12/07 - 18/07)

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Άκτωρ, το μεγάλα φωτοβολταϊκά έργα της ΔΕΗ και οι βασικοί άξονες του σχεδίου Πισσαρίδη ήταν μεταξύ των θεμάτων που κέντρισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (28/06 - 04/07)

Τα φθηνά δάνεια του υπουργείου Οικονομικών, οι συντάξεις της Εθνικής Τράπεζας και η πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ υπ. Οικονομικών και Τρ. Ελλάδος βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων των αναγνωστών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (21/06 - 27/06)

ΟΙ εξελίξεις για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα υπερσύγχρονα smart homes με το νέο «Εξοικονομώ κατ' οίκον», το μυστήριο με την Sky Box που εξαγοράζει την SingularLogic και η χαριστική βολή στη ΛΑΡΚΟ ήταν μεταξύ των 10 πιο δημοφιλών θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
microcredit
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (14/06 - 20/06)

Οι μικροχρηματοδοτήσεις, το ενδιαφέρον για την ΕΛΒΟ, οι πιστωτικές αρρυθμίες της Εθνικής, οι δυσκολίες των εφοπλιστών με τα οικολογικά καύσιμα και η είσοδος Μυστακίδη στην Πειραιώς ήταν μεταξύ των θεμάτων που κέντρισαν την προσοχή των αναγνωστών του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (07/06 - 13/06)

Τα νέα σχέδια για τη διάσωσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, φορολογικά θέματα, η εκκίννση πέντε μεγάλων επενδύσεων και τα προβλήματα στην αγορά ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.