Φώτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (31/05 - 07/06)

Η παροχή φτηνότερων πακέτων κινητής τηλεφωνίας, οι μπουλντόζες στο ελληνικό και η νέα ρύθμιση οφειλών ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα

Ο διαφαινόμενος πόλεμος τιμών στην κινητή, το μπλόκο στον East Med, οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, οι ελκυστικοί όροι για την παροχή δανείων από τον ESM, η νέα ρύθμιση οφειλών για πληττόμενους από την πανδημία, το θολό τοπίο για το restart στα ξενοδοχεία, οι δέκα κατηγορίες που βγαίνουν κερδισμένες στη φορολογία εισοδήματος, το μικρό θαύμα της μαστίχας: ο αναλυτικός οδηγός για τα ηλεκτρικά ΙΧ και οι τηλεκατευθυνόμενοι γερανοί στον Πειραιά ήταν τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πιο διαβασμένα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα ήταν

1. Ξέσπασε πόλεμος τιμών στην κινητή, πρώτη «σφαίρα» από την Vodafone, 04/06/2020

Έξι νέα πακέτα με απεριόριστα data για νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρουσίασε η Vodafone και τώρα αναμένεται η απάντηση των άλλων εταιρειών του κλάδου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Η Τουρκία μέσω... Ιταλίας απειλεί να μπλοκάρει τον East Med, 31/05/2020

Προετοιμασίες για τριμερή σύνοδο για τον αγωγό με συμμετοχή Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, αλλά η Ιταλία κρατά αποστάσεις από το έργο για να διατηρήσει προνομιακές σχέσεις με την Άγκυρα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Μπαίνουν μπουλντόζες στο Ελληνικό για να ρίξουν 450 κτίρια, 03/06/2020

Οι πρώτες εργασίες κατεδάφισης θα αρχίσουν μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Ποιο νομικό ελιγμό έκανε η κυβέρνηση για την επιτάχυνση των πρόδρομων έργων της μεγάλης επένδυσης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

4. Θα πληρώνει την Ελλάδα για να την δανείζει ο ESM, 03/06/2020

Με αρνητικό επιτόκιο θα δίνονται τα δάνεια του Μηχανισμού Σταθερότητας για διάρκεια έως 7 έτη. Πλέον ωφελημένη χώρα θα είναι η Ελλάδα, όπως τονίζει ο CFO του ESM σε άρθρο του. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

5. Έρχεται η νέα ρύθμιση οφειλών για πληττόμενους από την πανδημία, 03/06/2020

Σε πολλές δόσεις θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη στην εφορία όσοι πλήττονται από την κρίση και έχουν δικαίωμα να αναστείλουν μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου την πληρωμή φόρων και δόσεων από ρυθμίσεις. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

6.  Θολό τοπίο για το restart στα ξενοδοχεία: Ποιοι ανοίγουν, ποιοι διστάζουν, 31/05/2020

Λιγότερα από τα μισά ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας ανοίγουν αύριο τις πύλες τους, καθώς παραμένουν στο μηδέν οι κρατήσεις. Τι σχεδιάζουν οι ισχυροί όμιλοι για τις μεγάλες παραθεριστικές μονάδες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. Φορολογία εισοδήματος: Οι δέκα κατηγορίες που βγαίνουν κερδισμένες, 04/06/2020

Ποια είναι τα οφέλη για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και πολλές ακόμη κατηγορίες φορολογουμένων από αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος αλλά και από μέτρα ειδικά για την πανδημία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Το μικρό θαύμα της μαστίχας: Ρεκόρ παραγωγής και ζήτησης, 05/06/2020

Σε ιστορικό υψηλό η παραγωγή μαστίχας, αλλά οι παραγγελίες είναι ακόμη υψηλότερες. Το αποτελεσματικό διεθνές μάρκετινγκ των προηγούμενων ετών έχει εκτοξεύσει τη ζήτηση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. Οδηγός για τα ηλεκτρικά ΙΧ: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τις επιδοτήσεις, 06/06/2020

Οι ενισχύσεις για την αγορά αυτοκινήτων, σκούτερ και ποδηλάτων, το μπόνους απόσυρσης, οι φοροαπαλλαγές, τα κίνητρα για εταιρικούς στόλους και η δημιουργία δικτύου σημείων φόρτισης σε όλη την Ελλάδα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Germany-Electric Cars

 

10. Τηλεκατευθυνόμενοι γερανοί στον Πειραιά για αναβάθμιση του λιμανιού, 02/06/2020

Τρεις σύγχρονες γερανογέφυρες για την αποδοτικότερη διαχείριση των κοντέινερ παρήγγειλε η Cosco στην επίσης κινεζική και κρατική βιομηχανία ZPMC. Επένδυση 6,8 εκατ. ευρώ και για τον Προβλήτα Ι. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/08 - 05/09)

Θέματα για τις τράπεζες όπως τα επιτόκιο και το νέο πλαίσιο οφειλών, οι παρενέργειες της κρίσης στο εμπόριο και την οικονομία και επιχειρηματικά θέματα ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (12/07 - 18/07)

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Άκτωρ, το μεγάλα φωτοβολταϊκά έργα της ΔΕΗ και οι βασικοί άξονες του σχεδίου Πισσαρίδη ήταν μεταξύ των θεμάτων που κέντρισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (28/06 - 04/07)

Τα φθηνά δάνεια του υπουργείου Οικονομικών, οι συντάξεις της Εθνικής Τράπεζας και η πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ υπ. Οικονομικών και Τρ. Ελλάδος βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων των αναγνωστών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (21/06 - 27/06)

ΟΙ εξελίξεις για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα υπερσύγχρονα smart homes με το νέο «Εξοικονομώ κατ' οίκον», το μυστήριο με την Sky Box που εξαγοράζει την SingularLogic και η χαριστική βολή στη ΛΑΡΚΟ ήταν μεταξύ των 10 πιο δημοφιλών θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
microcredit
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (14/06 - 20/06)

Οι μικροχρηματοδοτήσεις, το ενδιαφέρον για την ΕΛΒΟ, οι πιστωτικές αρρυθμίες της Εθνικής, οι δυσκολίες των εφοπλιστών με τα οικολογικά καύσιμα και η είσοδος Μυστακίδη στην Πειραιώς ήταν μεταξύ των θεμάτων που κέντρισαν την προσοχή των αναγνωστών του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (07/06 - 13/06)

Τα νέα σχέδια για τη διάσωσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, φορολογικά θέματα, η εκκίννση πέντε μεγάλων επενδύσεων και τα προβλήματα στην αγορά ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.