Φωτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/08 - 05/09)

Θέματα για τις τράπεζες όπως τα επιτόκιο και το νέο πλαίσιο οφειλών, οι παρενέργειες της κρίσης στο εμπόριο και την οικονομία και επιχειρηματικά θέματα ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι δυσκολίες που δημιουργεί η κρίση στα εμπορικά καταστήματα, Τα 22 βήματα για την διάσωση της α' κατοικίας μέσω του προγράμματος Γέφυρα και η «εξαφάνιση» των βρετανών επενδυτών από την SingularLogic ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν πιο πολύ την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily ήταν:

1. Πληθαίνουν τα «φέσια» στα ενοίκια εμπορικών καταστημάτων, 02/09/2020

Για τον κίνδυνο σοβαρών στρεβλώσεων στην αγορά ακινήτων, προειδοποιούν παράγοντες της αγοράς, εξαιτίας των κυβερνητικών παρεμβάσεων για τις μειώσεις των ενοικίων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Ελλάδα - Τουρκία: «Δίκαιο», διάλογος, πόλεμος και η σκληρή πραγματικότητα, 31/08/2020

Το 1980 το ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν 56,8 δισ. δολάρια έναντι 68,79 δισ. δολαρίων της Τουρκίας, αντιστοιχούσε στο 83% της γειτονικής χώρας. Σήμερα το ελληνικό ΑΕΠ φτάνει τα 218 δισ. δολάρια έναντι 771 δισ. της Τουρκίας και αντιστοιχεί στο 28%. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

 

3. Τα 22 βήματα για την διάσωση της α' κατοικίας - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», 03/09/2020

Τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν προκειμένου κάποιος να ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» καταγράφει αναλυτικός οδηγός της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

4. Πανάκριβα τα επιτόκια δανεισμού επιχειρήσεων - νοικοκυριών στην Ελλάδα, 03/09/2020

Στο 2,65% το μέσο επιτόκιο για μεγάλες επιχειρήσεις έναντι 1,2% στην ευρωζώνη. Χειρότερη η εικόνα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά. «Κόκκινα» δάνεια και αναποτελεσματικός πτωχευτικός οι βασικές αιτίες για το χάσμα. Τι επισημαίνει η Έκθεση Πισσαρίδη. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Άφαντοι οι Βρετανοί επενδυτές της SingularLogic, αναζητούνται νέοι, 02/09/2020

Η πρόταση που είχε καταθέσει η αγνώστων λοιπών στοιχείων βρετανική εταιρεία Nexum Holdings Limited (“Skybox”) δεν φαίνεται να προχωράει. Στον διαγωνισμό είχαν συμμετάσχει επίσης το σχήμα Epsilon Net – Space Hellas – Entersoft, η κοινοπραξία Profile – OTS και η In Digital. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

6. Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί νομοσχέδιο για την εκτός σχεδίου δόμηση, 31/08/2020

Αντιδρούν μεσίτες και ιδιοκτήτες ακινήτων στην αυστηροποίηση των διατάξεων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την αρτιότητα των οικοπέδων που βρίσκονται εκτός σχεδίου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Η ζημιά στον τουρισμό στο γ' τρίμηνο θα καθορίσει το μέγεθος της ύφεσης, 04/09/2020

Η χώρα μας είχε την πέμπτη χειρότερη επίδοση στο β' τρίμηνο στην Ευρωζώνη μετά την Ισπανία όπου η ύφεση ήταν 22,1%, τη Γαλλία με 19%, την Ιταλία με 17,3% και την Πορτογαλία με 16,3%. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

8. Ρεκόρ παραγωγής για την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, νέες επενδύσεις 3,5 εκατ., 03/09/2020

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Τούμπος, τονίζει στο Business Daily τα επόμενα σχέδια των μαστιχοπαραγωγών. Έμφαση στην καινοτομία και τις εξαγωγές. Επένδυση για την δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. Στον «αέρα» η μονάδα απορριμμάτων Κέρκυρας, καταγγελίες για «φωτογραφικό» διαγωνισμό, 03/09/2020

Αγώνας δρόμου για να μην βρεθεί στον αέρα ο διαγωνισμός, με αρκετές αιχμές για «παρατυπίες» από τους αρμόδιους φορείς. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Προβληματισμός και αιτιάσεις τραπεζών για το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών, 01/09/2020

Βασική εστία ανησυχίας αποτελεί η αποκαλούμενη Προληπτική Αναδιάρθρωση με την οποία, με τη σημερινή μορφή του νομοσχεδίου, έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν ακόμα και ενήμεροι δανειολήπτες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (20 - 26/09)

Oι εξελίξεις στην Eurobank, τα προβλήματα στη διεθνή αγορά κρασιού αλλά και τα γεγονότα στην εταιρεία MIG ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (12/07 - 18/07)

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Άκτωρ, το μεγάλα φωτοβολταϊκά έργα της ΔΕΗ και οι βασικοί άξονες του σχεδίου Πισσαρίδη ήταν μεταξύ των θεμάτων που κέντρισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (05/07 - 11 /07)

Η ελάφρυνση των φόρων στα αυτοκίνητα, η μείωση της παραγωγής ηλεκτρισμού από λιγνίτη κατά 90% και οι αυξήσεις τιμών κατοικιών και ενοικίων στη Δυτική Αθήνα ήταν μεταξύ των 10 θεμάτων που διαβάστηκαν περισσότερο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (28/06 - 04/07)

Τα φθηνά δάνεια του υπουργείου Οικονομικών, οι συντάξεις της Εθνικής Τράπεζας και η πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ υπ. Οικονομικών και Τρ. Ελλάδος βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων των αναγνωστών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (21/06 - 27/06)

ΟΙ εξελίξεις για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα υπερσύγχρονα smart homes με το νέο «Εξοικονομώ κατ' οίκον», το μυστήριο με την Sky Box που εξαγοράζει την SingularLogic και η χαριστική βολή στη ΛΑΡΚΟ ήταν μεταξύ των 10 πιο δημοφιλών θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.