Φωτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (06-12/09)

Οι δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής, οι αλλαγές στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίες και επιχειρηματικά θέματα ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι γρήγορες κινήσεις που πραγματοποιούνται ώστε να υπάρξουν οι επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, το ζωηρό ενδιαφέρον που καταγράφεται για τις αγορές κατοικιών στην Ελλάδα καθώς και το τι ορίζει ο νέος πτωχευτικός κώδικας και ποιες κατοικίες προστατεύονται βρέθηκαν ανάμεσα στα θέματα του Business Daily αυτής της εβδομάδας που κέρδισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών.

Αναλυτικά τα 10 δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily ήταν:

1. «Ανάσα» με εγγυημένα δάνεια σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, 11/09/2020

Νέο πρόγραμμα με αυξημένες εγγυήσεις από το Δημόσιο που θα επιτρέψει να δοθούν δάνεια σε οικονομικά αδύναμες, μικρές επιχειρήσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση και αναμένεται να ενεργοποιηθεί τον Οκτώβριο. Διαβάστε το άρθρο εδω.

2. Γρήγορες κινήσεις για εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, 09/09/2020

Μέσα στον Οκτώβριο ολοκληρώνεται ο νομικός και οικονομικός έλεγχος που έχει ζητήσει η αμερικανική αναπτυξιακή τράπεζα DFC. Σχεδιάζονται επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του ναυπηγείου. Διαβάστε το άρθρο εδω.

elefsina_naypigeio

 

3. Η δουλειά των εκατομμυρίων με την πρώτη κατοικία, 09/09/2020

Ζωηρό ενδιαφέρον από Έλληνες και ξένους επενδυτές για το νέο φορέα που θα αγοράζει κατοικίες οικονομικά ευάλωτων οφειλετών και θα τις εκμισθώνει για περίοδο 12ετίας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Ποιοι παίρνουν επιστρεπτέα προκαταβολή: Ως τις 21 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις, 11/09/2020

Τουριστικές και εποχικές επιχειρήσεις θα λάβουν φθηνά δάνεια 1,2 δισ. από το υπ. Οικονομικών. Δικαίωμα ενίσχυσης έχουν υπό όρους και οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που είναι προβληματικές. Όλη η απόφαση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

5. Entranet: Ανοίγει φτερά για το αμερικανικό χρηματιστήριο η «έξυπνη» εταιρεία από την Θεσσαλονίκη, 06/09/2020

Η εταιρεία έχει λάβει το «πράσινο φως» για την εισαγωγή των μετοχών της στην παράλληλη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ, την  OTCQB. Ο CEO Λ. Παπαγεωργίου μιλά στο Business Daily για τα επόμενα σχέδια της εταιρείας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

6. «Κούρεμα» εσόδων και αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, 08/09/2020

Σφοδρές αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές της ΥΠΑ, καθώς μεταφέρονται οι κύριες αρμοδιότητες και το 80% των τελών για τα αεροδρόμια στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. «Πράσινο» για τη γραμμή 4 του μετρό: Προχωρά ο «στοιχειωμένος» διαγωνισμός, 10/09/2020

Στο «μπουκέτο» έργων που θα χρηματοδοτηθούν από Ταμείο Ανάκαμψης εντάσσεται και η γραμμή 4 του μετρό και αναμένεται η έγκριση των τεχνικών προσφορών ΑΒΑΞ και Άκτωρ. Ποια άλλα μεγάλα έργα προωθούνται. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Νέος πτωχευτικός: Τι θα γίνει με την α' κατοικία των ευάλωτων, 08/09/2020

Ενοίκιο σε ιδιωτικό φορέα για 12 χρόνια θα πληρώνουν οι ευάλωτοι δανειολήπτες και θα μπορούν να ζητούν την αγορά της κατοικίας στην εμπορική της αξία, αλλά χωρίς την αφαίρεση των ενοικίων που θα έχουν πληρώσει. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. Με άτοκα δάνεια στηρίζει η Παπαστράτος τις επιχειρήσεις μικρής λιανικής, 09/09/2020

Η καπνοβιομηχανία προσφέρει ρευστότητα 10 εκατ. ευρώ σε 21.000 επιχειρήσεις μικρής λιανικής και υποστηρίζει τον εκσυγχρονισμό τους, υποστηρίζοντας 43.000 θέσεις εργασίας στον τομέα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Τι συζητούν με την Intralot δύο ισχυρά αμερικανικά funds, 09/09/2020

Εξειδικευμένοι επενδυτικοί οίκοι πήραν θέση σε πολύ χαμηλές τιμές στα ομόλογα της Intralot και ζητούν αξιοποίηση της αμερικανικής θυγατρικής του ομίλου για να διευθετηθεί το χρέος. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Γεγονότα και εξελίξεις σαν σήμερα 29 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα το 1954 με συνθήκη δημιουργείται το CERN, ο ευρωπαϊκός οργανισμός για την πυρηνική έρευνα. Ιδρύεται από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες και σήμερα αριθμεί 20 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η οποία είναι και ιδρυτικό μέλος.