ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Entranet: Ανοίγει φτερά για το αμερικανικό χρηματιστήριο η «έξυπνη» εταιρεία από την Θεσσαλονίκη

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Η εταιρεία έχει λάβει το «πράσινο φως» για την εισαγωγή των μετοχών της στην παράλληλη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ, την  OTCQB. Ο CEO Λ. Παπαγεωργίου μιλά στο Business Daily για τα επόμενα σχέδια της εταιρείας.

Διαθέτει προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, έδρα στις ΗΠΑ και τμήμα έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα, ετοιμάζεται για την είσοδο της στην παράλληλη αγορά των ΗΠΑ και κατάφερε να μετατρέψει τον κορονοϊό σε ευκαιρία. Ο λόγος για την Entranet μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που ξεκίνησε τα πρώτα βήματά της το 2009 στην Θεσσαλονίκη και σήμερα επικεντρώνεται σε πρακτικές εφαρμογές αναγνώρισης λόγου και σύνθεσης φωνής με στόχο την ευκολία στην αλληλεπίδραση ανθρώπου και τεχνολογίας.

Η εταιρεία που ανήκει σε πέντε φυσικά πρόσωπα, βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με εγχώριους επενδυτές για την πώληση του 15% της εταιρείας έναντι περίπου 1,3 εκατ. ευρώ.

Όπως δηλώνει στο Business Daily ο Λευτέρης Παπαγεωργίου, CEO της Entranet, τα χρήματα που θα εισρεύσουν στην εταιρεία θα διατεθούν στο μεγαλύτερο ποσοστό της για την ολοκλήρωση του business plan, το οποίο λόγω, της νέας «ανέπαφης επαφή»ς στην οποία μας εισήγαγε ο κορονοϊός, αλλά και στα υψηλής τεχνολογίας προϊόντα που διαθέτει η εταιρεία, προβλέπει πωλήσεις σε βάθος πενταετίας της τάξης των 165 εκατ. ευρώ με την κερδοφορία να ξεπερνά το 40%.

Μόλις προ ημερών το σύστημα "talk2lift" που διατίθεται σε 20 γλώσσες,  εγκαταστάθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, καθιστώντας το, το πρώτο κτήριο στον κόσμο που αποκτά σύστημα ανέπαφης τεχνολογίας.

Ειδικότερα, το ασανσέρ του δημαρχιακού μεγάρου της Θεσσαλονίκης, λειτουργεί με φωνητική εντολή, δίχως να απαιτείται το πάτημα κάποιου κουμπιού, τεχνολογία που έχει κινήσει το ενδιαφέρον ακόμα και της Google, εταιρείας κολοσσού στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς  μέσω του"talk2lift" ο χρήστης του ανελκυστήρα δεν χρειάζεται να αγγίξει κάποια επιφάνεια, αρκεί να αναφέρει το όνομα του ενοίκου ή που θέλει να πάει ή απλά τον όροφο.

Ήδη όπως σημειώνει ο Λ. Παπαγεωργίου η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και είναι κοντά σε συμφωνίες με την Google, το Μετρό στην Ινδία (Καλκούτα) τα αστυνομικά τμήματα στο Los Angeles και την αστυνομία στο Ντουμπάι καθώς η τεχνολογία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον οργανισμών, φορέων και εταιρειών από το εξωτερικό.

Λευτέρης Παπαγεωργίου, CEO της Entranet

Ωστόσο η Entranet έχει επίσης ένα σύστημα που αποτελεί τη ναυαρχίδα των προϊόντων της εταιρείας είναι το έξυπνο σπίτι, το κτίριο του μέλλοντος το Housemate, με το οποίο ο χρήστης θα μπορεί να ελέγξει διάφορες λειτουργίες της κατοικίας και να έχει πρόσβαση σε κάθε ηλεκτρονική συσκευή, μέσα σε ένα σύστημα έξυπνου σπιτιού (τηλεοράσεις και περιφερειακά, συσκευές θέρμανσης και ψύξης, κλπ).

Χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο, το σύστημα μπορεί να μετατραπεί σε ένα πολυλειτουργικό εργαλείο.

Για το συγκεκριμένο σύστημα η εταιρεία έχει εκφρασμένο ενδιαφέρον για την τοποθέτηση του σε αρκετές αλυσίδες εμπορίου σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού, συμφωνίες οι οποίες αναμένεται να έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη προϊόντων που απευθύνονται σε μεγάλο βαθμό σε άτομα μεγάλης ηλικίας μια αναδυόμενη αγορά που διαρκώς διευρύνεται αλλά και σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Είσοδος στην κεφαλαιαγορά των ΗΠΑ

Σε ότι αφορά στην είσοδο στην παράλληλη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ, την  OTCQB, η Entranet έχει ήδη λάβει το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και τοποθετείται χρονικά στο πρώτο εξάμηνο του 2021, αν δεν υπάρξουν σοβαρές καθυστερήσεις από απρόβλεπτες συνθήκες.

Σημειώνεται ότι η Entranet έχει λάβει τη διάκριση National Champion στην κατηγορία της Καινοτομίας από τα European Business Awards και την υψηλότερη βαθμολογία στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ‘’Wider – η έξυπνη κατοικία του μέλλοντος για τους ηλικιωμένους’’, και η ίδια σχεδιάζει και υλοποιεί τόσο το hardware όσο και το software των συσκευών της, με αποτέλεσμα να μπορεί να προσαρμόσει τα προϊόντα της σε διαφορετικές ανάγκες και δεδομένα.

Τα προϊόντα της Entranet έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται με όλα τα πρωτόκολλα επικοινωνίας έξυπνου σπιτιού, δίνουν πραγματική ευελιξία και ανοίγουν διαφορετικές αγορές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ψηφιακό άλμα σε Δημόσιο - εταιρείες υπό την πίεση της πανδημίας

Ανοίγει νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό η πλατφόρμα ψηφιακής εξυπηρέτησης του Δημοσίου gov.gr, ενώ επτά στις δέκα επιχειρήσεις δηλώνουν ότι έχουν αυτοματοποιήσει τις λειτουργίες τους κατά 50%.
Texnologia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εννιά στις δέκα επιχειρήσεις «τρέχουν» για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Ο ιδιωτικός τομέας παρακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις, όμως μόνο οι μισές εταιρείες έχουν δημιουργήσει ειδικό τμήμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, σύμφωνα με το ετήσιο report του Found.ation και του EIT Digital.