ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (08 - 14/11)

Σε θέματα για την τραπεζική κρίση του 2010 - 2015, την πορεία της Aegean, την κλιματική αλλαγή και την πυρηνική ενέργεια και τις εξελίξεις στην Τρ. Πειραιώς επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των αναγνωστών.

Οι τράπεζες που βρέθηκαν σε αδιέξοδο εξαιτίας της μεγάλης κρίσης του 2010 - 2015, οι εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς, η πορεία της Αegean εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και η πυρηνική ενέργεια, οι εξελίξεις στην SingularLogic και οι ευκαιρίες της κρίσης στην ελληνική αγορά ακινήτων ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που κέρδισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα δέκα πιο δημοφιλή θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα ήταν:

1. Οι 13 τράπεζες που «έσβησε» από τον χάρτη η κρίση του 2010 – 2015, 08/11/2020

Ιστορικοί τραπεζικοί οργανισμοί με πορεία 100, και πλέον, ετών αλλά και πολλές μικρές που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της ευφορίας της δεκαετίας του 2000, σαρώθηκαν από την κρίση. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

2. Aegean: Πτήση σε... καταιγίδα με «καμένα» το 60% των κεφαλαίων, 13/11/2020

Το άλμα της μετοχής κατά 46% μετά τις ανακοινώσεις για το εμβόλιο και ο προβληματισμός για τα κεφάλαια, που έχουν μειωθεί στα 130 εκατ. ευρώ. Στα 22 εκατ. ευρώ εκτιμώνται οι ζημιές του γ' τριμήνου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

3. Οι καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και η πυρηνική ενέργεια, 09/11/2020

Ο επίτιμος πρόεδρος του ΙΟΒΕ, Ραφαήλ Μωυσής, γράφει στο Business Daily για την εκλογή Μπάιντεν, την κλιματική αλλαγή και τον ρόλο της πυρηνικής ενέργειας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

sigular logic


 

4. Κλείνει ως τις 10 Δεκεμβρίου το deal για τη SingularLogic, 12/11/2020

Σε Epsilon Net και Space Hellas περνά η εταιρεία πληροφορικής του ομίλου της MIG. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

5. Σχεδόν 2.000 οι αιτήσεις για δωρεάν χρήμα στις μικρές επιχειρήσεις, 11/11/2020

Οι πολύ χαμηλές βαθμολογίες που συγκεντρώνουν οι επιχειρήσεις δεν ευνοούν την ένταξη ενός μεγάλου αριθμού μικρών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα. Πού υπάρχει «κόφτης». Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

6. Τρ. Πειραιώς: Σήμερα η απόφαση του SSM, έκτακτο ΔΣ το Σαββατοκύριακο, 12/11/2020

Συνεδριάζει ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός για την αποπληρωμή ή όχι του CoCos. Άμεσα θα ενημερωθεί η διοίκηση της τράπεζας, ωστόσο η απόφαση θα δημοσιοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Thessaloniki_real estate_akinita

 

7. Προς ολικό lockdown η Θεσσαλονίκη, μπαίνουν στη «μάχη» τα C-130, 11/11/2020

Η κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη είναι πάρα πολύ δύσκολη, σύμφωνα με τον υπ. Υγείας. Προστίθενται επιπλέον 50 ΜΕΘ. Να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις, ζητά ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Διαβάστε περισσότερα εδώ/

8. Η πορεία του ΧΑ στους δείκτες MSCI: Το χρονικό μιας αποτυχίας, 11/11/2020

Μόνο τρεις ελληνικές μετοχές έμειναν στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης του οίκου, ενώ η απόδοση του την τελευταία 15ετία ήταν μόλις 3,5%. Από τις προσδοκίες του 2001 στην υποβάθμιση του 2013. Διαβάστε περισσότερα εδώ/

9. Σε αναστολή Viohalco και Cenergy, φήμες για deal με τη Nexans, 12/11/2020

Αναμένονται ανακοινώσεις από τις εταιρείες. Έντονη φημολογία περί συμφωνίας του ομίλου Viohalco για τη μεταβίβαση της θυγατρικής του Cenergy σε γαλλικό πολυεθνικό Όμιλο. Διαβάστε περισσότερα εδώ/
 

prosperty-akinita-real estate


10. Ποιες είναι οι ευκαιρίες της κρίσης στην ελληνική αγορά ακινήτων, 10/11/2020

Επενδυτική ευκαιρία τα τουριστικά ακίνητα, υπό πίεση τα επαγγελματικά, τονίζει στο Business Daily ο Αντ. Μαρκόπουλος, CEO της Prosperty, της νέας πλατφόρμας που ψηφιοποιεί τις αγοραπωλησίες. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (13/6 - 19/6)

Η επιστροφή των κατασκευαστικών στο Χρηματιστήριο, η παράταση της προθεσμίας για την επιδότηση δαπανών, καθώς και η συμφωνία της ΔΕΗ με τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (6/6 - 12/6)

Η Real Consulting που ετοιμάζεται να μπει στο Χρηματιστήριο, η «πολιορκία» των 900 μονάδων στο ΧΑ, η μεταβλητότητα στις τιμές των ακινήτων, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (01–8/5)

Οι αλλαγές στο Ε1 και η μείωση φόρου αλλά και θέματα που αφορούν στο «κούρεμα» ενοικίων τον Μάιο αλλά και στη διαδικασία μεταβίβασης των ακινήτων ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων άρθρων του Business Daily την περασμένη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (4–10/4)

H διακοπή λειτουργίας των 17 καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας στην Αίγυπτο, το μειωμένο τίμημα για το Πόρτο Καρράς και τα ενοίκια ήταν μεταξύ των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily.
euro, metrita, cash, money
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (28/3–2/4)

Η κρίσιμη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ, η ανάκαμψη της χρηματιστηριακής αγοράς και η επιστρεπτέα προκαταβολή ήταν τα θέματα των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily, την εβδομάδα που πέρασε.
forologia-foroi-logistes-forologikos elegxos-efories
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Το 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (07/03-13/03)

Φορολογικά θέματα αλλά κυρίως οι εξελίξεις στην αγορά ακινήτων τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και σε επίπεδο ζήτησης ήταν μεταξύ αυτών που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily.