ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Κλείνει ως τις 10 Δεκεμβρίου το deal για τη SingularLogic

Σε Epsilon Net και Space Hellas περνά η εταιρεία πληροφορικής του ομίλου της MIG.

Να ολοκληρώσει τη συμφωνία πώλησης της SingularLogic στην κοινοπραξία Epsilon Net – Space Hellas μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου επιδιώκει η διοίκηση της MIG ώστε να μπει τέλος σε μια πολυετή εκκρεμότητα. Αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου της συμφωνίας πώλησης.

Είχε προηγηθεί η επιλογή μιας άγνωστης βρετανικής εταιρείας, της Nexum Holdings Limited (Sky Box), ως προτιμητέου επενδυτή που τελικά δεν εμφανίστηκε στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας. Προηγήθηκε, επίσης, και η κατάθεση προσφοράς, εκτός διαδικασίας διαγωνισμού, από σχήμα των SoftOne και Profile, όπως είχε αποκαλύψει το Business Daily.

Τελικά, η MIG και οι σύμβουλοί της αποφάσισαν να προχωρήσουν με την κοινοπραξία Epsilon Net – Space Hellas που είχε καταταγεί δεύτερη στη διαγωνιστική διαδικασία. Στην κοινοπραξία αρχικά συμμετείχε και η Entersoft που αποσύρθηκε. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι είναι πιθανό να έχει κάποιο ρόλο κατά την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της SingularLogic, ωστόσο, πλευρές που συμμετέχουν στη διαδικασία ενεργά διαψεύδουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Εκτός από το σύστημα για τις εκλογές η SingularLogic διαθέτει ακόμα σοβαρό πελατολόγιο στο χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού, ενώ παρά τα προβλήματα διατηρεί και ισχυρό τμήμα ολοκλήρωσης συστημάτων που αναλαμβάνει μεγάλα έργα πληροφορικής σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Για να πάρει έργα η εταιρεία χρειάζεται κεφαλαιακή ενίσχυση ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις των μεγάλων διαγωνισμών του Δημοσίου. Το ερώτημα είναι πως θα μοιραστούν τα περιουσιακά στοιχεία μεταξύ των μελών της κοινοπραξίας που όπως φαίνεται θα υπογράψει τη συμφωνία εξαγοράς. 

Το ξεκαθάρισμα της SingularLogic δεν θεωρείται εύκολο, αφού ο νέος ιδιοκτήτης «φορτώνεται» και με πλήθος ανενεργών θυγατρικών, που για να κλείσουν χρειάζονται αξιόλογα κεφάλαια. Ταυτόχρονα πρέπει να ξεκαθαρίσει και τα συμβόλαια ανωτέρων στελεχών, να διασώσει περίπου 100 εργαζόμενους που σήμερα θεωρείται πως δεν καλύπτουν άμεσες ανάγκες, κ.α. Επειδή δεν υπάρχουν χρήματα δεν έχει ολοκληρωθεί π.χ. η εκκαθάριση των θυγατρικών Τάσεις Συμβουλευτική, Modular, Business Logic, Helpdesk, Cherry, κ.α που είχαν τεθεί σε εκκαθάριση από το 2005!

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

texnologia, ypologistes, computer, data
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι καταιγιστικές αλλαγές στο λογισμικό και ο γρίφος της SingularLogic

Μεγάλες ευκαιρίες για αύξηση εσόδων δημιουργούν τα ηλεκτρονικά τιμολόγια και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δημοσίου, ενώ η αγορά παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη SingularLogic.