ΓΔ: 874.31 -0.23% Τζίρος: 31.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:43:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ethniki Trapeza, Eunikh Trapeza, NBG
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (23/11 έως 27/11/2020)

Σε τραπεζικά θέματα αλλά και στην εντυπωσιακή άνοδο του Χρηματιστηρίου Αθηνών επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των αναγνωστών αυτή την εβδομάδα.

Οι «τυφλές» συναλλαγές με κάρτες της ΕΤΕ, το Χρηματιστήριο Αθηνών και η άνοδος των τραπεζικών μετοχών, η διάσωση της Aegean αλλά και τα έργα που έμειναν εκτός Ταμείου Ανάκαμψης ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που κέρδισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών την προηγούμενη εβδομάδα.

1. Εκατομμύρια «τυφλές» συναλλαγές με κάρτες από δυσλειτουργία στην ΕΤΕ, 23/11/2020

Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Daily, περισσότερες από 6 εκατ. συναλλαγές, αξίας περίπου 200 εκατ. ευρώ δεν καταγράφονταν λόγω δυσλειτουργιών με τα POS της Εθνικής Τράπεζας. Πλέον το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2. Ανάσα σε μικρές επιχειρήσεις με επιδότηση έως 65% σε επενδύσεις, 22/11/2020

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ με αρκετή ευελιξία στις επιλέξιμες δαπάνες που θα χρηματοδοτηθούν μπορούν να λάβουν επιχειρήσεις με 2 - 10 απασχολούμενους, εφόσον σπεύσουν για αιτήσεις ως τις 31 Ιανουαρίου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

3. Τα μυστικά της ΤτΕ: Ο μικρός θησαυρός, το καταφύγιο και οι κρύπτες, 22/11/2020

Το Business Daily ανοίγει τις θύρες της Τράπεζας της Ελλάδος για μια περιήγηση στους ατελείωτους διαδρόμους με τις εκατοντάδες αίθουσες που «μυρίζουν» ιστορία, το υπόγειο θησαυροφυλάκιο, το πολεμικό καταφύγιο και τις μυστικές κρύπτες. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

4. Εκτίναξη 60% των τραπεζικών μετοχών, αλλαγή κύκλου στο Χρηματιστήριο, 27/11/2020

Από τις 6 Νοεμβρίου, η χρηματιστηριακή αγορά κινείται στο ρυθμό των προσδοκιών για υπέρβαση της κρίσης. Γιατί οι τράπεζες υπεραποδίδουν εντυπωσιακά έναντι του Γενικού Δείκτη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

5. Η κρατική διάσωση της Aegean και οι επόμενες κινήσεις, 23/11/2020

Με «ένεση» κεφαλαίων 120 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο θα υποστηριχθεί η Aegean, ενώ στήριξη από το κράτος περιμένουν και μικρότερες εταιρείες, όπως και τα αεροδρόμια. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

6. Γιατί έμειναν εκτός Ταμείου Ανάκαμψης τα μεγάλα έργα υποδομών, 26/11/2020

Τα περισσότερα από τα μεγάλα έργα δεν έχουν ωριμάσει για να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2026 και θα χρηματοδοτηθούν από άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

7. «Καλπάζει» το Χρηματιστήριο, ξεπέρασε και τις 720 μονάδες, 26/11/2020

Νέο άλμα +3,08% για τον Γενικό Δείκτη με τις τράπεζες (+5,47%) και blue chips στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Σε υψηλά επίπεδα και οι συναλλαγές. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

8. Να καταργηθεί ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ προτείνει η Επιτροπή Πισσαρίδη, 25/11/2020

Ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη θα δώσει η κατάργηση του φόρου που επιβαρύνει 450.000 ιδιοκτήτες ακινήτων. Ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα βρίσκεται η πρόταση της Επιτροπής. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Alpha Bank

 

9. Alpha Bank: Δεκέμβριο οι υπογραφές για το Galaxy και τη Cepal, 23/11/2020

Η Davidson Kempner επικράτησε έναντι της Pimco στη διεκδίκηση του project Galaxy, μέσω του οποίου η Alpha θα μειώσει το δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων από 29% σε 13%. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

10. Βλέπουν... φως τα διυλιστήρια μετά την κρίση της πανδημίας, 23/11/2020

Το διπλό πλήγμα από την καθήλωση της κατανάλωσης και την άνοδο των διεθνών τιμών του αργού και οι εκτιμήσεις για ανάκαμψη μέχρι και το 2023. Οι τιμές στόχοι της Παντελάκης και οι προβλέψεις για Motor Oil και ΕΛΠΕ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (13/6 - 19/6)

Η επιστροφή των κατασκευαστικών στο Χρηματιστήριο, η παράταση της προθεσμίας για την επιδότηση δαπανών, καθώς και η συμφωνία της ΔΕΗ με τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (6/6 - 12/6)

Η Real Consulting που ετοιμάζεται να μπει στο Χρηματιστήριο, η «πολιορκία» των 900 μονάδων στο ΧΑ, η μεταβλητότητα στις τιμές των ακινήτων, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (01–8/5)

Οι αλλαγές στο Ε1 και η μείωση φόρου αλλά και θέματα που αφορούν στο «κούρεμα» ενοικίων τον Μάιο αλλά και στη διαδικασία μεταβίβασης των ακινήτων ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων άρθρων του Business Daily την περασμένη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (4–10/4)

H διακοπή λειτουργίας των 17 καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας στην Αίγυπτο, το μειωμένο τίμημα για το Πόρτο Καρράς και τα ενοίκια ήταν μεταξύ των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily.
euro, metrita, cash, money
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (28/3–2/4)

Η κρίσιμη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ, η ανάκαμψη της χρηματιστηριακής αγοράς και η επιστρεπτέα προκαταβολή ήταν τα θέματα των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily, την εβδομάδα που πέρασε.
forologia-foroi-logistes-forologikos elegxos-efories
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Το 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (07/03-13/03)

Φορολογικά θέματα αλλά κυρίως οι εξελίξεις στην αγορά ακινήτων τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και σε επίπεδο ζήτησης ήταν μεταξύ αυτών που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily.