ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (17/01 - 23/01)

Η κρυφή απειλή των χρεών της πανδημίας, θέματα για τις τράπεζες και τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, οι δύο ταχύτητες στην αγορά ακινήτων και η εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων από ιδιώτη ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα «κρυφά» χρέη που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, θέματα για τις τράπεζες και τα μέτρα στήριξης, οι δυο ταχύτητες στην αγορά ακινήτων, η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου διαχείρισης απορριμάτων  και η εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων από ιδιώτη ήταν μεταξύ των δέκα διαβασμένων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα πιο διαβασμένα θέματα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (17/01 23/01) ήταν:

1. Aπειλή τα «παγωμένα» χρέη 25 δισ.: Τι εξετάζουν κυβέρνηση – τράπεζες, 21/01/2021

Ρύθμιση έως και σε 120 δόσεις αλλά με κριτήριο τις απώλειες του οφειλέτη από την πανδημία εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ οι τράπεζες υιοθετούν προγράμματα μισής δόσης για το 2021. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

2. Κόβουν στο μισό οι τράπεζες τη δόση δανείων που βγαίνουν από αναστολή, 19/01/2021

Το πρώτο βήμα έγινε από την Πειραιώς με πρόγραμμα σταδιακής επανόδου σε κανονική εξυπηρέτηση σε ορίζοντα 18 μηνών. Στόχος των τραπεζών να αποφύγουν μεγάλο κύμα νέων «κόκκινων» δανείων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Δωρεάν χρήμα σε επιχειρήσεις με νέο μέτρο: Έρχεται η επιδότηση δαπανών, 22/01/2021

Ενεργοποιείται το ευρωπαϊκό σχέδιο για επιδότηση πάγιων δαπανών με ποσό έως 3 εκατ. ευρώ για κάθε επιχείρηση. Σύντομα η νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, όπως τονίζει ο Χρήστος Σταϊκούρας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

4. Ποια είναι τα νέα ξενοδοχεία που ανοίγουν στο κέντρο της Αθήνας, 22/01/2021

Επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ σε νέες μονάδες στο κέντρο της πρωτεύουσας από εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα και ξενοδοχειακές αλυσίδες. Η πανδημία προκάλεσε καθυστερήσεις, αλλά όχι και ματαιώσεις επενδύσεων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Τράπεζες: Μονοψήφιος δείκτης «κόκκινων» δανείων χωρίς αυξήσεις κεφαλαίου, 18/01/2021

Το μεγάλο στοίχημα του 2021 για τράπεζες, κυβέρνηση και οικονομία. Γιατί είναι αισιόδοξες οι τράπεζες. Από τι θα κριθεί η «αναίμακτη» για τους μετόχους εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

6. Ποιες επιχειρήσεις θα πάρουν δωρεάν χρήμα από το νέο «πακέτο» στήριξης, 23/01/2021

Ποσό 450 εκατ. ευρώ θα διαθέσει το υπ. Οικονομικών ως επιδότηση πάγιων δαπανών σε επιχειρήσεις που όχι μόνο είχαν μεγάλη μείωση τζίρου το 2020, αλλά έκλεισαν τη χρήση με ζημιές. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Αγορά δύο ταχυτήτων στα ακίνητα με πτώση στις περισσότερες περιοχές, 18/01/2021

Πορεία των τιμών σε σχήμα «Κ» προβλέπουν παράγοντες της αγοράς το 2021: συνέχιση της ανόδου σε λίγες περιοχές υψηλής ζήτησης και καθοδική κίνηση στην υπόλοιπη χώρα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

8. Έρχεται «ψαλίδι» στα μέτρα στήριξης για να συγκρατηθεί το έλλειμμα, 19/01/2021

Κρίσιμος ο Φεβρουάριος, καθώς η επιτυχία στην επανεκκίνηση της οικονομίας θα κρίνει και το βαθμό μείωσης των μέτρων στήριξης που κόστισαν περισσότερα από 12 δισ. ευρώ το 2020. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Αρχίζει η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου διαχείρισης απορριμμάτων, 17/01/2021

Το έργο των 152 εκατ. ευρώ υλοποιεί η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και θα δώσει λύση στο περιβαλλοντικό πρόβλημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δημιουργώντας 600 νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Ιδιώτης θα αναλάβει την εκκαθάριση χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, 22/01/2021

Σε project manager θα ανατεθεί ο συντονισμός του τεράστιου έργου του ΕΦΚΑ, δηλώνει ο Κ. Χατζηδάκης. «Θα διαθέσουμε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό», τονίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

eurobank
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/05 - 05/06)

Tο νέο μοντέλο εργασίας της Eurobank, το ενδιαφέρον για τα Kiosky's, η «μάχη» για το ρεύμα και η άνοδος των ενοικίων ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (09/05 - 15/05)

Η πρεμιέρα της μετοχής της Τρ. Πειραιώς, η έκδοση ομολόγου από την Costamare, οι νέες αντικειμενικές τιμές, ο κίνδυνος εμπλοκής με τις τιτλοποιήσεις και οι εξελίξεις στην Αττική Οδό ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν πιο πολύ την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (18–24/4)

Το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αύξηση κεφαλαίου στην Πειραιώς, οι απάτες με τα μέτρα στήριξης και οι αλλαγές που αφήνει η πανδημία στην οικονομία ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων άρθρων του Business Daily την περασμένης εβδομάδας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (10–17/4)

Η αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς, η πολύ καλή πορεία της ζυθοποιίας Βεργίνα, οι εξελίξεις στην Ελλάκτωρ και το σκάνδαλο της Halkbank ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων άρθρων του Business Daily την περασμένης εβδομάδας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (21/03 – 27/03)

Θέματα για τα κόκκινα χρέη από τους ιδιώτες, αλλά και οι εντάσεις που σημειώθηκαν στην κυβέρνηση για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, ήταν μεταξύ ήταν μεταξύ των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily.