ΓΔ: 894.3 0.00% Τζίρος: 58.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ποια είναι τα νέα ξενοδοχεία που ανοίγουν στο κέντρο της Αθήνας

Επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ σε νέες μονάδες στο κέντρο της πρωτεύουσας από εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα και ξενοδοχειακές αλυσίδες. Η πανδημία προκάλεσε καθυστερήσεις, αλλά όχι και ματαιώσεις επενδύσεων.

Σειρά από νέες ξενοδοχειακές μονάδες αναμένεται να λειτουργήσουν στο κέντρο της Αθήνας τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για επενδύσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ και αφορούν είτε την αγορά και την ανακαίνιση, είτε την μίσθωση και εκ βάθρων ανακατασκευή παλιών κτιρίων, προκειμένου να λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία. Εταιρείες επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων, όπως η Prodea Investments, η Dimand Real Estate, αλλά και ξενοδοχειακές αλυσίδες, όπως ο όμιλος Fattal και η Brown Hotels, συγκαταλέγονται μεταξύ των επενδυτών.

Πρόκειται για έργα, τα οποία είχαν δρομολογηθεί πριν την έλευση της πανδημίας. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, πέραν μιας αναπροσαρμογής του χρονοδιαγράμματος, το φετινό καλοκαίρι, θα φέρει και αρκετές και σημαντικές νέες αφίξεις στον κλάδο της φιλοξενίας.

Στην Ομόνοια, ξεχωρίζει το έργο της ανακατασκευής του Σαρόγλειου Μεγάρου, στην οδό Σταδίου 65. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ, η οποία υλοποιείται από το κοινό σχήμα των Dimand - EBRD, σε συνεργασία και με την Prodea Investments. Το ακίνητο ανακατασκευάζεται εσωτερικά, προκειμένου να λειτουργήσει το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Moxy του ομίλου Marriott. Πρόκειται για ακίνητο επιφάνειας 11.300 τ.μ, το οποίο μισθώνεται από τους επενδυτές, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό μακροχρόνιας εκμετάλλευσης, που διοργάνωσε ο ιδιοκτήτης, δηλαδή το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και η Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (κατέχουν το 62% και 38% αντίστοιχα). Η εκτίμηση είναι το νέο ξενοδοχείο θα είναι λειτουργικό προς το τέλος του έτους.

Η Hellenic Vibes ετοιμάζεται να λειτουργήσει το πρώτο της  ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, σε ακίνητο ιδιοκτησίας της Prodea Investments στην περιοχή του Μοναστηρακίου. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει επενδύσει περί το 1,8 εκατ. ευρώ, για την ανακατασκευή κτιρίου στη συμβολή των οδών Ερμού 66 και Αγίας Ειρήνης 7. Στο ακίνητο των 2.525 τ.μ. πρόκειται να λειτουργήσει μπουτίκ ξενοδοχείο 35 δωματίων, με την ονομασία Hellenic Vibes. Στο ισόγειο θα διατηρηθεί η χρήση εμπορικού καταστήματος. Το νέο ξενοδοχείο είναι προγραμματισμένο να λειτουργήσει στα μέσα Μαρτίου.

Το 2021, πιθανώς εντός του καλοκαιριού, προβλέπεται ότι θα λειτουργήσει και το ανανεωμένο πρώην Esperia στην οδό Σταδίου 22, στη συμβολή με τον οδό Εδουάρδου Λω. Στο ακίνητο υλοποιείται επένδυση της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ από τον ισραηλινό όμιλο Fattal, ο οποίος έχει συνάψει συμφωνία μακροχρόνιας μίσθωσης με τον ΕΦΚΑ, που είναι και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου. Ο σχετικός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε προ διετίας. Το πρώην Esperia θα ανοίξει τις “πύλες” του ως NYX Athens.

Από τις επενδύσεις που επηρεάστηκαν αρνητικά από την πανδημία, είναι και η λειτουργία του Xenodocheio Milos στην οδό Κολοκοτρώνη 3-5, πλησίον της Σταδίου. Πρόκειται για το νέο μπουτίκ ξενοδοχείο πολυτελείας, που έχει αναπτύξει η Intrakat στο διατηρητέο κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Η επένδυση της εταιρείας για την ανακατασκευή του ακινήτου εκτιμάται ότι ανήλθε σε 7 εκατ. ευρώ. Αρχικά, το νέο ξενοδοχείο επρόκειτο να λειτουργήσει προς το τέλος του καλοκαιριού του 2020, ωστόσο τελικά υπήρξε αναβολή έως ότου ανακάμψει η τουριστική κίνηση στην Αθήνα.

Το τρίτο της ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας ετοιμάζεται να λειτουργήσει από το προσεχές καλοκαίρι και ο ισραηλινός όμιλος της Brown Hotels. Ο λόγος για το La Mirage, με το ακίνητο που φιλοξένησε το ιστορικό ξενοδοχείο να τελεί υπό ανακαίνιση. Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την έναρξη της λειτουργίας του ξενοδοχείου ήδη από τα μέσα του 2020, ωστόσο, όπως φαίνεται θα υπάρξει αναβολή τουλάχιστον κατά 12 μήνες. Υπενθυμίζεται ότι η Brown λειτουργεί ήδη το Brown Acropol και το Dave Red Athens, αμφότερα στην περιοχή της Ομόνοιας.

H Brown Hotels έχει συνάψει συνεργασία και με την Ficus Investments, επίσης από το Ισραήλ, με αντικείμενο την λειτουργία μιας ακόμα μονάδας, αυτή τη φορά με χαρακτήρα “μπουτίκ”, στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Ευριπίδου 82. Πρόκειται για δύο ξεχωριστά κτίρια, τα οποία ενοποιούνται μέσω της Στοάς Μανουσάκη. Το νέο ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 63 δωματίων και θα λειτουργήσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Στην οδό Κάνιγγος ετοιμάζεται και το ξενοδοχείο Κάνιγγος 21. Το ακίνητο που βρίσκεται στη συμβολή της Κάνιγγος με την οδό Χαλκοκονδύλη ανακαινίζεται από την Zeus International, η οποία επικράτησε στον διαγωνισμό για την μακροχρόνια εκμίσθωση του κτιρίου των 3.500 τ.μ. από το Τ.Ε.Α. Ε.Α.Π.Α.Ε. (Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης – Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων). Η επένδυση για την ανακατασκευή του ακινήτου είναι της τάξεως των 3,5 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο επρόκειτο να λειτουργήσει το 2020, ωστόσο τελικά αυτό θα συμβεί φέτος.

Ένα διαφορετικό concept θα επιχειρήσει να προσφέρει το προσεχές διάστημα το The Cohort Athens. Πρόκειται για μια νέα μονάδα στην οδό Λιοσίων 93, που φιλοδοξεί να αποτελέσει το πρώτο smart ξενοδοχείο της αθηναϊκής αγοράς. Στόχος είναι να συνδυάσει την εμπειρία διαμονής με την εργασία, καθώς εκτός από την παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών, θα προσφέρονται και εργασιακές υποδομές υψηλού επιπέδου. Η επένδυση υλοποιείται από Λιβανέζο επενδυτή.  

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλήγμα στη ζήτηση χώρων γραφείων, τι σχεδιάζουν μεγάλοι «παίκτες»

Την ώρα που η τηλεργασία αναμένεται να μειώσει έως και 15% τη ζήτηση γραφείων, στην Ελλάδα κατασκευάζονται αυτή την περίοδο 85.000 τ.μ. νέων γραφείων. Οι ανακατασκευές κτιρίων και το μοντέλο των «ευέλικτων» γραφείων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε «νομάδες» και συνταξιούχους ποντάρει η αγορά κατοικίας

Κίνητρα σε εργαζομένους υψηλών εισοδημάτων που εργάζονται εξ αποστάσεως και σε ξένους συνταξιούχους για εγκατάσταση στην Ελλάδα δημιουργούν προσδοκίες στην αγορά ακινήτων. Ο ρόλος της Golden Visa.
Business Daily-Katasthma-Trapezes-Ethniki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλείνουν τραπεζικά καταστήματα, πίεση στα εμπορικά ακίνητα

Η πανδημία επιταχύνει τη συρρίκνωση των τραπεζικών δικτύων και ενισχύει την προσφορά ακινήτων προς ενοικίαση. Αβέβαιη η απορρόφησή τους από άλλες επιχειρήσεις, αναμένεται πτώση στα μισθώματα.