ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Ο Π. Παυλόπουλος εγκαινίασε την έκθεση «Τα Ορυκτά Και o Άνθρωπος»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε την Έκθεση «Τα ορυκτά και ο άνθρωπος» στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  κ. Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε την έκθεση «Τα ορυκτά και ο άνθρωπος» που διοργανώνουν το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) και τότισε ότι «Μόνον όταν ο Άνθρωπος χρησιμοποιεί τα ορυκτά υπό όρους σεβασμού και προστασίας του Περιβάλλοντος, ώστε να διασφαλίζεται η, υπαρξιακής σημασίας γι’ αυτόν, οικολογική ισορροπία, είναι δυνατόν, υπό όρους βιωσιμότητας, τα ορυκτά να του χρησιμεύσουν στο πεδίο της επιβίωσής τους και της πολιτισμικής του δημιουργίας».

Εκτός από τον ΠτΔ, τα  εγκαίνια της Έκθεσης «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος» στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης, μέλη της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και πολλοί άλλοι.

Όλοι οι καλεσμένοι αναφέρθηκαν με θετικά σχόλια στον τρόπο παρουσίασης των ορυκτών και τη σχέση τους με τον άνθρωπο, στην άρτια εμφάνιση της έκθεσης και τα εντυπωσιακά εκθέματα του ΑΜΦΙΘ. 

Σε όλους άφησαν θετικές εντυπώσεις το στήσιμο και το επίπεδο της έκθεσης, τα αξιόλογα εκθέματα, η υπέροχη συλλογή ορυκτών και ο τρόπος ξενάγησης σε αυτά.

Η Έκθεση φιλοξενείται από τις 7 Οκτωβρίου 2019 έως τις 31 Μαϊου 2020 στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στο νέο του κτίριο, στην Προβλήτα Α΄ στο  λιμάνι και τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ και του ΣΜΕ, ο οποίος έχει και την οργανωτική φροντίδα της έκθεσης. Έχει ως σκοπό να φέρει τo ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα τους μαθητές όλων των βαθμίδων, κοντά στη χρησιμότητα των ορυκτών στην καθημερινή ζωή και τη διαχρονική αναγκαιότητά τους στην εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού. 


Η έκθεση πραγματοποιείται με την οικονομική συνδρομή εταιρειών μελών του ΣΜΕ Βόρειας Ελλάδας: Διάρκεια έκθεσης: 7 Οκτωβρίου 2019 - 31 Μαΐου 2020. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 09:30-14:30 (επισκέψεις σχολείων), 17:00-20:00, Σάββατο & Κυριακή:  12:00 – 15:00.  
Είσοδος δωρεάν.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πετρελαϊκές αντλίες σε ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Συριακές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο δύο ενεργειακών πεδίων στα ανατολικά

Συριακές δυνάμεις που αντιπαρατίθενται με Κούρδους ανέλαβαν τον έλεγχο του μεγαλύτερου πεδίου πετρελαίου της χώρας, Ομάρ, και του πεδίου φυσικού αερίου Conoco στην ανατολική Συρία, όπως αναφέρουν τρεις πηγές ασφαλείας.
Λογότυπο ΑΔΜΗΕ κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΔΜΗΕ: 11 νέα έργα για νησιωτικές και διεθνείς διασυνδέσεις 7,8 δισ.

Ο ΑΔΜΗΕ προγραμματίζει έντεκα μεγάλες επενδύσεις έως το 2034, με «κλειδί» την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ. Οι αποφάσεις αναμένονται σύντομα, μετά την οριστικοποίηση των σχετικών λεπτομερειών.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κιέβου: Μόνο το 50% της απαιτούμενης ενέργειας διαθέσιμο στην πόλη

Το Κίεβο διαθέτει μόλις το 50% της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των ρωσικών επιθέσεων στις υποδομές του, τόνισε ο δήμαρχος Κλίτσκο, υπογραμμίζοντας πως η κρίση αυτή είναι η πιο σοβαρή από την αρχή του πολέμου.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία αυξάνει τις εισαγωγές ενέργειας μετά τα ρωσικά πλήγματα

Ο Ουκρανός υπ. Ενέργειας ζήτησε από κρατικές επιχειρήσεις να αυξήσουν τις εισαγωγές ρεύματος, καλύπτοντας τουλάχιστον το 50% της κατανάλωσης του 2025/26, λόγω συνεχών βλαβών στο δίκτυο και χαμηλών θερμοκρασιών.