ΓΔ: 831.24 0.75% Τζίρος: 8.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:02:06 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (14/2 - 20/02)

Το άρθρα για τις ανείσπρακτες απαιτήσεις της ΔΕΗ και για το νέο σχέδιο των τραπεζών για μεγάλες τιτλοποιήσεις με τον Ηρακλή ΙΙ, ήταν μεταξύ των πλέον διαβασμένων του Business Daily, την εβδομάδα που μας πέρασε.

Άρθρα και αναλύσεις αναφορικά με τους κλάδους που «βύθισε» η πανδημία, την μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος, όλων των λογαριασμών των φορέων του Δημοσίου και το νέο σχέδιο των τραπεζών και για μεγάλες τιτλοποιήσεις με τον Ηρακλή ΙΙ βρέθηκαν μεταξύ των θεμάτων που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα. 

Αναλυτικά τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα είναι τα ακόλουθα: 

1. Πώς «ξεκλειδώνει» η ΔΕΗ τον θησαυρό των ανείσπρακτων απαιτήσεων, 15/02/2021

Μεγάλη αύξηση στις εισπράξεις ληξιπρόθεσμων οφειλών σε συνεργασία με την Qualco στα 60 εκατ. ευρώ το μήνα. Σημαντική ρευστότητα αντλεί η ΔΕΗ και με τις τιτλοποιήσεις «κόκκινων» λογαριασμών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Στρέφονται στα μικρά υδροηλεκτρικά οι μεγάλοι της αγοράς ενέργειας, 14/02/2021

Κοινή επένδυση από ΔΕΗ Ανανεώσιμες και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σε μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό στην Αρκαδία. Θα δημιουργηθούν 150 θέσεις εργασίας στην φάση κατασκευής. Ποια τα πλεονεκτήματα των υδροηλεκτρικών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Φράγμα, Νερό

 

3. Ποιους κλάδους «βυθίζει» και ποιους «απογειώνει» η κρίση της πανδημίας, 14/02/2021

Για την επόμενη ημέρα μετά τη λήξη των αναστολών στα δάνεια ετοιμάζονται οι τράπεζες. Διαπιστώνουν σοβαρές δυσκολίες σε ξενοδοχεία, εμπόριο και εστίαση, ενώ υπάρχουν και αρκετοί κλάδοι που βγαίνουν ενισχυμένοι από την κρίση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Νέο σχέδιο των τραπεζών για μεγάλες τιτλοποιήσεις με τον Ηρακλή ΙΙ, 19/02/2021

Έγκριση από τον εποπτικό μηχανισμό της ΕΚΤ περιμένουν οι τράπεζες για σχέδιο που θα επιτρέψει να τιτλοποιηθούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια, χωρίς οι ζημιές να προκαλέσουν την έκδοση μετοχών υπέρ του Δημοσίου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

5. Επιστολή της Επ. Ανταγωνισμού σε 30 εργολάβους: Τι ζητά, πώς αντιδρούν, 15/02/2021

Άρχισε νέα έρευνα για τις συνθήκες ανταγωνισμού στον κλάδο, η δεύτερη τα τελευταία χρόνια. Ζητείται πλήθος στοιχείων σε προθεσμία δέκα ημερών. Αναβρασμός και αντιδράσεις στον κλάδο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Πώς κατέρρευσε το ενεργειακό δίκτυο από... βραχυκύκλωμα επενδύσεων, 18/02/2021

Κατά 75% μειώθηκαν στη δεκαετία της κρίσης οι επενδύσεις στο ενεργειακό δίκτυο και η κυβέρνηση εξαγγέλλει τώρα πρόγραμμα 3,5 δισ. ευρώ ως το τέλος της 10ετίας. Χωρίς ρεύμα παρέμεναν χθες το βράδυ 10.000 καταναλωτές. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

ΔΕΔΔΗΕ

 

7. Μπαίνουν και τα POS μαζί με τις ταμειακές στη σύνδεση με την εφορία, 19/02/2021

Σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπει πλήρη παρακολούθηση των συναλλαγών της αγοράς σε πραγματικό χρόνο. Άμεσα η προκήρυξη διαγωνισμού. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

POS

 

8. Οι Noval και Brook Lane αποκτούν το ακίνητο της Ektasis στο Μαρούσι, 17/02/2021

Το αντίτιμο έφθασε στα 28,6 εκατ. ευρώ, ενώ αφορά ακίνητο συνολικής επιφάνειας 16.907 τ.μ., που στο παρελθόν στέγαζε τα κεντρικά γραφεία της Kodak. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Παράταση μέτρων στήριξης και τον Μάιο, «ψαλίδι» στα σενάρια ανάπτυξης, 16/02/2021

Από το 4,8%, η πρόβλεψη για ανάπτυξη φέτος μειώνεται στο 3,5%, χωρίς να αποκλείεται και το κακό σενάριο για 0,5% - 1%. Το 2023 μετατίθεται η επιστροφή της οικονομίας στα επίπεδα του 2019. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Μεταφέρονται στην Τρ. Ελλάδος όλοι οι λογαριασμοί φορέων Δημοσίου, 16/02/2021

Με απόφαση του Θ. Σκυλακάκη υποχρεώνονται και οι τελευταίοι φορείς που κρατούν τα αποθεματικά τους εκτός ΤτΕ να ανοίξουν λογαριασμούς και να υπαχθούν σε κεντρικό ταμειακό προγραμματισμό από το υπ. Οικονομικών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Trapeza, trapeza peiraios
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (28/2-06/03)

Οι μετοχές με διψήφια μερισματική απόδοση, οι εξελίξεις στην επένδυση στο Ελληνικό αλλά και στην Ελλάκτωρ ήταν μεταξύ των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily, την εβδομάδα που πέρασε.
forologia-foroi-logistes-forologikos elegxos-efories
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (07/2 - 13/02)

Τα μέτρα στήριξης κυρίως σε ό,τι αφορά τα χρέη προς εφορία και Ταμεία, η «μάχη» στον ενεργειακό τομέα αλλά και οι επόμενες κινήσεις στο Χρηματιστήριο μεταξύ των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (31/01 - 06/02)

Η υπόθεση της Ελλάκτωρ, οι καθυστερήσεις στο Ελληνικό, οι διαφορές κυβέρνησης - τραπεζών για τους πλειστηριασμούς και ο διαγωνισμός για τη ΛΑΡΚΟ ήταν μεταξύ των θεμάτων που διαβάστηκαν πιο πολύ την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (17/01 - 23/01)

Η κρυφή απειλή των χρεών της πανδημίας, θέματα για τις τράπεζες και τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, οι δύο ταχύτητες στην αγορά ακινήτων και η εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων από ιδιώτη ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
Χρηματιστήριο Αθηνών, Μετοχές, Επενδύσεις
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (03 – 9/01)

Οι αλλαγές στις δηλώσεις μισθωμάτων, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης και οι μετοχές που ξεχωρίζουν για το 2021 ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που ξεχώρισαν την προηγούμενη εβδομάδα.