ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
digital nomad-tilergasia
Φώτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (21/2 - 27/02)

Το ακριβό ίντερνετ, το μυστήριο με τους πύργους του Ελληνικού, οι επιδοτήσεις και τα προβλήματα στο δίκτυο ενέργειας ήταν μεταξύ των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily, την εβδομάδα που μας πέρασε.

To «plan B» της κυβέρνησης για να σώσει τη φετινή τουριστική χρονιά, τα σενάρια για τα αιολικά της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο Τέξας μετά την σφοδρή κακοκαιρία, οι χρηματοδοτήσεις των τραπεζών και η εστίαση που είχε την μερίδα του λέοντος της επιστρεπτέας προκαταβολής βρέθηκαν μεταξύ των θεμάτων που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα. 

Αναλυτικά τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα είναι τα ακόλουθα: 

1. Διώχνει τους ψηφιακούς νομάδες το αργό και ακριβό ίντερνετ στην Ελλάδα, 21/02/2021

Αν και η Ελλάδα προσφέρει εξαιρετικό κλίμα και χαμηλά ενοίκια, ενώ η κυβέρνηση παρέχει κίνητρα για να προσελκύσει τους ψηφιακούς νομάδες, τα καθυστερημένα δίκτυα τηλεπικοινωνιών τους διώχνουν. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

businessdaily_tourism_covid

 

2. Επιστρέφει η ελπίδα στον τουρισμό, σχέδιο «Β» για να σωθεί η σεζόν, 25/02/2021

Αποφασισμένη για διακρατικές συμφωνίες η κυβέρνηση, καθώς παρατείνεται η δυστοκία στην Ε.Ε. για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ανοίγει η κρίσιμη αγορά της Βρετανίας τον Μάιο. Στόχος να ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία τον Ιούνιο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Τα τρία σενάρια για τα αιολικά της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο Τέξας, 22/02/2021

Η εταιρεία θα επιδιώξει να γίνει αποδεκτό ότι η παραγωγή διακόπηκε λόγω ανωτέρας βίας, ή να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός. Στη χειρότερη περίπτωση θα εγκαταλείψει την επένδυση με μέγιστη απώλεια 90 εκατ. ευρώ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Ελληνικό: Μυστήριο με τους επενδυτές για τους πρώτους ουρανοξύστες, 26/02/2021

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναζήτησης επενδυτών από τη Lamda Development για τους δύο πύργους κατοικιών και γραφείων με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για υποτονικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

5. Ποιες επιχειρήσεις και γιατί «τρώνε πόρτα» από τις τράπεζες για νέα δάνεια, 21/02/2021

Οι έξι βασικοί λόγοι - «κόφτες» για τους οποίους οι τράπεζες λένε όχι στη χορήγηση επιχειρηματικών δανείων. Γιατί είναι απαραίτητη η τήρηση των τραπεζικών κριτηρίων και οι κίνδυνοι αν επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Στην εστίαση η μερίδα του λέοντος της επιστρεπτέας προκαταβολής, 25/02/2021

Προτεραιότητα στην κατανομή θα έχουν οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με κυβερνητική εντολή και θα υπάρξουν πρόσθετες οροφές ανάλογα με το απασχολούμενο προσωπικό, δηλώνει ο Χρ. Σταϊκούρας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. Στα 1,7 δισ. ανήλθαν οι ανακτήσεις της PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση, 26/01/2021

Με ταχείς ρυθμούς έχει προχωρήσει η εκκαθάριση των χαρτοφυλακίων δανείων 15 τραπεζών που έκλεισαν στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Σε εργαζομένους έχουν διατεθεί 200 εκατ. ευρώ, χιλιάδες ευνοϊκές ρυθμίσεις δανείων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Το σχέδιο για το άνοιγμα του εμπορίου: Οι εκπτώσεις και οι δύο αλλαγές, 24/02/2021

Ως το τέλος Μαρτίου θα παραταθεί η εκπτωτική περίοδος. Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά με όριο στον αριθμό εισερχόμενων πελατών. Ψώνια διάρκειας τριών ωρών με SMS σε νέο, ειδικό αριθμό. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα στις επιδοτήσεις για την πανδημία, 22/02/2021

Στο 3% του ΑΕΠ έφθασαν οι επιδοτήσεις από τον προϋπολογισμό για τη στήριξη της οικονομίας, που είναι και το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη. Οι επιδοτήσεις κράτησαν πολύ χαμηλά το ποσοστό ανεργίας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

10. Δίκτυο ενέργειας σε τεντωμένο σκοινί: Τι συνέβη στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου, 22/02/2021

Οι αστοχίες σε διαγωνισμό του ΑΔΜΗΕ που έχουν οδηγήσει το νευραλγικό κέντρο υπερυψηλής τάσης να λειτουργεί μόνο με τέσσερις αυτομετασχηματιστές. Ερωτηματικά για τη λειτουργία των συστημάτων επιτήρησης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (4–10/4)

H διακοπή λειτουργίας των 17 καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας στην Αίγυπτο, το μειωμένο τίμημα για το Πόρτο Καρράς και τα ενοίκια ήταν μεταξύ των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily.
euro, metrita, cash, money
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (28/3–2/4)

Η κρίσιμη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ, η ανάκαμψη της χρηματιστηριακής αγοράς και η επιστρεπτέα προκαταβολή ήταν τα θέματα των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily, την εβδομάδα που πέρασε.
forologia-foroi-logistes-forologikos elegxos-efories
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Το 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (07/03-13/03)

Φορολογικά θέματα αλλά κυρίως οι εξελίξεις στην αγορά ακινήτων τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και σε επίπεδο ζήτησης ήταν μεταξύ αυτών που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (10/1 - 16/01)

Τα μέτρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι εξελίξεις στην εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αλλά και η επίδραση της εκλογής Μπάιντεν στις αγορές ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που ξεχώρισαν την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (13/12 - 19/12)

Η ανυπαρξία δυνατότητας αποζημίωσης για το αργό ίντερνετ, οι κινήσεις του επενδυτικού κεφαλαίου CVC Capital και οι εξελίξεις στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ήταν μεταξύ των θεμάτων που διαβάστηκαν περισσότερο. 
ellaktor_office
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/11 έως 4/12/2020)

Στα ζητήματα της Ελλάκτωρ και του ανοδικού ράλι που ξέσπασε στο Χρηματιστήριο με αιχμή του δόρατος τις τραπεζικές μετοχές, επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των αναγνωστών αυτή την εβδομάδα.