ΓΔ: 888.49 -1.94% Τζίρος: 39.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:52:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Τράπεζα Πειραιώς

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (25/4–1/5)

Οι κινήσεις των επιχειρήσεων και η είσοδος ξένων κεφαλαίων στο ΧΑ ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων άρθρων του Business Daily την περασμένη εβδομάδα.

Τα 18 «καυτά σημεία» για επενδύσεις σε ακίνητα στο νομό Αττικής, το νέο κριτήριο τζίρου στην Επιστρεπτέα, τα σχέδια των αεροπορικών για την Ελλάδα και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς ήταν μεταξύ των θεμάτων που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα δέκα πιο δημοφιλή θέματα του Business Daily την εβδομάδα 18 με 24 Απριλίου ήταν: 

1. Τράπεζα Πειραιώς: Από μαύρο πρόβατο στις... ουρές επενδυτών για την ΑΜΚ, 25/04/2021

Πώς από αδύναμος κρίκος η Τράπεζα Πειραιώς πετυχαίνει την ολική επιστροφή στην κανονικότητα με την εξυγίανση του ισολογισμού της. Norges, BlackRock, Fidelity, Bain κ.α. μεταξύ των θεσμικών επενδυτών που συμμετείχαν στην αύξηση κεφαλαίου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. «Ψηφίζουν» Ελλάδα οι αεροπορικές, «καταιγίδα» νέων δρομολογίων, 28/04/2021

«Αερογέφυρα» απευθείας με τα ελληνικά νησιά στήνουν οι εταιρείες, για την αποφυγή συγχρωτισμού στα αεροδρόμια. Τι σχεδιάζουν Aegean, Ryannair, TUI Fly, Sky Express, Delta και United για το καλοκαίρι. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

3. Τα 18 «καυτά σημεία» για επενδύσεις σε ακίνητα στο νομό Αττικής, 27/04/2021

Ποιες είναι οι περιοχές που αναβαθμίζονται με αναπλάσεις, έργα αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, επεκτάσεις του μετρό και ιδιωτικές επενδύσεις, προσελκύοντας επενδυτικά κεφάλαια. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Κινείται η ΕΛΛΑΚΤΩΡ για απαλλαγή από το ακριβό ομόλογο των 600 εκατ., 28/04/2021

Τη δυνατότητα αναχρηματοδότησης με χαμηλότερο κόστος του ομολόγου που εκδόθηκε με το «αλμυρό» επιτόκιο του 6,4% εξετάζει η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Κερδοφόρος ο όμιλος χωρίς τις ζημιές από τις κατασκευές. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

ellaktor_office

 

5. Αλλάζει επενδυτική... πίστα η Ελλάδα, εισροή κεφαλαίων και deals, 29/04/2021

Πολιτική σταθερότητα και οικονομική πολιτική υπέρ των επενδύσεων τροφοδοτούν την αισιοδοξία για την οικονομία και το Χρηματιστήριο. Οι κινήσεις των επιχειρήσεων και η είσοδος ξένων κεφαλαίων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Διπλή ώθηση στο Χρηματιστήριο από Τρ. Πειραιώς και την έκπληξη της S&P, 26/04/2021

Δύο βαθμίδες από την επενδυτική έφερε την Ελλάδα ο οίκος την Παρασκευή με μια κίνηση - έκπληξη. Απρόσμενα μεγάλη η κάλυψη της ΑΜΚ της Πειραιώς, φέρνει στην αγορά νέα κεφάλαια. Άμεσος στόχος οι 950 μονάδες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Τα δίκτυα εποχής... χαλκού στην Ελλάδα και το άλμα σε ταχύτητα 1 Gbps, 27/04/2021

Οι χαμηλές επενδύσεις που κρατούν καθηλωμένες σε πολύ χαμηλά ποσοστά τις συνδέσεις οπτικής ίνας και η επένδυση των 870 εκατ. ευρώ στο έργο Ultra Fast Broadband. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

fiber-internet-diktyo-tilepikoinwnies

 

8. ΕΥΔΑΠ εναντίον κατασκευαστικών εταιρειών για έργο ΣΔΙΤ 300 εκατ. ευρώ, 26/04/2021

Μέσα στον Μάιο ο διαγωνισμός για την επιλογή των εταιρειών που θα αναλάβουν τη συντήρηση του υδροδοτικού συστήματος της Αττικής για τα επόμενα 20 χρόνια. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Νέο κριτήριο τζίρου στην Επιστρεπτέα, αιτήσεις έως τις 10 Μαΐου, 26/04/2021

Εκτός από τη μείωση τζίρου κατά 20% στο πρώτο τρίμηνο, οι επιχειρήσεις πρέπει να μην έχουν παρουσιάσει αύξηση τζίρου το 2020 έναντι του 2019. Ποια είναι τα ελάχιστα ποσά για πληττόμενες και μη. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

euro, metrita, cash, money

 

10. Στουρνάρας: Κίνδυνοι για τις τράπεζες από την εισαγωγή ψηφιακού ευρώ, 26/04/2021

Το ψηφιακό ευρώ φέρνει επανάσταση, γιατί θα δώσει για πρώτη φορά στους ιδιώτες πρόσβαση στον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας, αλλά αυτό κρύβει και κινδύνους, όπως τονίζει ο διοικητής της Τρ. Ελλάδος. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (18–24/4)

Το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αύξηση κεφαλαίου στην Πειραιώς, οι απάτες με τα μέτρα στήριξης και οι αλλαγές που αφήνει η πανδημία στην οικονομία ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων άρθρων του Business Daily την περασμένης εβδομάδας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (10–17/4)

Η αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς, η πολύ καλή πορεία της ζυθοποιίας Βεργίνα, οι εξελίξεις στην Ελλάκτωρ και το σκάνδαλο της Halkbank ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων άρθρων του Business Daily την περασμένης εβδομάδας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (21/03 – 27/03)

Θέματα για τα κόκκινα χρέη από τους ιδιώτες, αλλά και οι εντάσεις που σημειώθηκαν στην κυβέρνηση για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, ήταν μεταξύ ήταν μεταξύ των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Το 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (14/03 – 20/03)

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και οι νέες επιχειρηματικές συμφωνίες μετά το πέρας της πανδημίας, ήταν μεταξύ των θεμάτων που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (28/2-06/03)

Οι μετοχές με διψήφια μερισματική απόδοση, οι εξελίξεις στην επένδυση στο Ελληνικό αλλά και στην Ελλάκτωρ ήταν μεταξύ των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily, την εβδομάδα που πέρασε.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (14/2 - 20/02)

Το άρθρα για τις ανείσπρακτες απαιτήσεις της ΔΕΗ και για το νέο σχέδιο των τραπεζών για μεγάλες τιτλοποιήσεις με τον Ηρακλή ΙΙ, ήταν μεταξύ των πλέον διαβασμένων του Business Daily, την εβδομάδα που μας πέρασε.