ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (28/11 - 4/12)

Η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, οι δέκα ελληνικές startup που «αγγίζουν» το δισεκατομμύριο και η επιτάχυνση των επενδύσεων του ΟΤΕ σε οπτικές ίνες, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.

Η αύξηση 71% από τη ΔΕΗ στο τιμολόγιο ρεύματος με σταθερή χρέωση, οι δέκα ελληνικές startup που «αγγίζουν» το δισεκατομμύριο, ο ΟΤΕ που επιταχύνει τις επενδύσεις σε οπτικές ίνες, η αγορά κατοικίας με δάνειο στην Αττική, το πρώτο ελληνικό μη επανδρωμένο ταχύπλοο που κατασκεύασε η Barracuda, η πιο επικίνδυνη τραπεζική απάτη, το θολό τοπίο στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, οι τράπεζες που αφήνουν πίσω την κρίση, οι διψήφιες αποδόσεις από 91 μετοχές και τα αποκαλυπτήρια στο «Νέο Εξοικονομώ» ήταν τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πρώτα θέματα την εβδομάδα 28 Νοεμβρίου με 4 Δεκεμβρίου ήταν: 

1. Αύξηση 71% από τη ΔΕΗ στο τιμολόγιο ρεύματος με σταθερή χρέωση, 30/11/21

Μεγάλη αναπροσαρμογή στο κόστος κιλοβατώρας και μείωση της περιόδου «κλειδώματος» από δύο σε ένα έτος. Το πρόγραμμα είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις των ιδιωτών παρόχων, που έκαναν λόγο για καταχρηστική πρακτική. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Ποιες είναι οι δέκα ελληνικές startup που «αγγίζουν» το δισεκατομμύριο, 28/11/21

Η Viva Wallet φαίνεται ότι έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ελληνική startup που θα εξελιχθεί σε «μονόκερο», με αποτίμηση άνω του 1 δισ. δολ. Πώς κατακτούν την επιτυχία οι δέκα σημαντικότερες νεοφυείς επιχειρήσεις με ελληνικό «χρώμα». Διαβάστε το άρθρο εδώ.

startup-technology

 

3. «Γκαζώνει» ο ΟΤΕ για τις οπτικές ίνες, στο Μαξίμου ο CEO της D. Telekom, 29/11/21

Οι κυβερνητικές παραινέσεις για επιτάχυνση επενδύσεων και η είσοδος νέων παικτών στα δίκτυα ανεβάζουν την πίεση στον ΟΤΕ για γρήγορες επενδύσεις. Ραντεβού Μητσοτάκη με το «αφεντικό» της μητρικής D. Telekom μέσα στον Δεκέμβριο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Αγορά προσιτής κατοικίας με δάνειο: Σπίτια στην Αττική έως 160.000 ευρώ, 02/12/2021

«Ζεσταίνεται» το ενδιαφέρον για αγορά κατοικίας με δάνειο από νοικοκυριά μέσου εισοδήματος που αναζητούν σπίτια αξίας έως 160.000 ευρώ. Σε ποιες περιοχές είναι διαθέσιμες κατοικίες αυτής της κατηγορίας τιμής. Αναλυτικοί πίνακες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

5. Το πρώτο ελληνικό μη επανδρωμένο ταχύπλοο κατασκεύασε η Barracuda, 28/11/2021

Η Barracuda κατασκευάζει φουσκωτά σκάφη αναψυχής, ωστόσο το 75% της παραγωγής της είναι σκάφη για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σημαντικό επίτευγμά της, το USV με την ονομασία 747 Multi Mission. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Η πιο επικίνδυνη τραπεζική απάτη και η ζημιά για κατόχους καρτών, 04/12/2021

Αύξηση της τάξεως του 300% σημειώνουν οι απάτες στις συναλλαγές με μεταφορά πιστώσεων. Πώς ξεγελούν οι επιτήδειοι τα θύματα. Στις συναλλαγές με κάρτες, οι κάτοχοι πληρώνουν το 1/3 της ζημιάς. Αποκαλυπτικά στοιχεία από την Τρ. Ελλάδος. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. Σε θολό τοπίο τα Ναυπηγεία Ελευσίνας παρά το ενδιαφέρον της Fincantieri, 30/11/2021

Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η συμφωνία συνεργασίας της Onex με τον ιταλικό κολοσσό για το στρατιωτικό σκέλος των ναυπηγείων. Μόνο πρόταση για τις κορβέτες έχουν καταθέσει ως τώρα οι Ιταλοί, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Άμυνας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Τράπεζες: Αφήνουν πίσω την κρίση, ανοίγει ο δρόμος για μερίσματα, 02/12/2021

Την επιστροφή στην κανονικότητα, με δραστική μείωση των NPEs, σφραγίζουν τα αποτελέσματα του εννεαμήνου. «Στοίχημα» το 2022 η παραγωγή νέων δανείων, η ενίσχυση της κερδοφορίας και η διανομή μερίσματος μετά από 14 χρόνια. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. Διψήφιες αποδόσεις από 91 μετοχές και 44 με κέρδη πάνω από 50%, 01/12/2021

Θετικός ο απολογισμός του 11μήνου στο Χρηματιστήριο, παρά την υποχώρηση του Γ. Δείκτη κατά 3,37% τον Νοέμβριο. Συνολικά 115 μετοχές εμφανίζουν θετικό πρόσημο και μόλις 33 αρνητικό. Ράλι 100% - 409,7% από 13 μετοχές. Αναλυτικοί πίνακες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Αποκαλυπτήρια στο «Νέο Εξοικονομώ», αιτήσεις μέσα στα Χριστούγεννα, 03/12/2021

Τον επίσημο οδηγό του προγράμματος αναμένεται να δημοσιεύσει σήμερα το υπουργείο με καθυστέρηση, ενώ ως τις 15 Δεκεμβρίου αρχίζουν οι αιτήσεις και θα «τρέξουν» για ένα μήνα. Τι προβλέπει το «Νέο Εξοικονομώ». Διαβάστε το άρθρο εδώ.

exoikonomo, anakainisi

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

internet-diadiktyo-fiber
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (10/10 - 16/10)

Ο πόλεμος ΔΕΗ - ΟΤΕ για το ίντερνετ, οι κυβερνητικές παρεμβάσεις και πιέσεις για παραίτηση Λαζαρίδη στην ΕΧΑΕ, καθώς και τα νέα κόλπα από χάκερ για άδειασμα των τραπεζικών λογαριασμών ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο 316.798 ευρώ σε 4 εταιρείες για νόθευση διαγωνισμών ΔΕΗ και ΟΤΕ

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού οι εταιρείες που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς ιδίως της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ και του ΟΤΕ εμπλέκονται σε επιχείρηση τεχνητής διαμόρφωσης των προσφορών. Γιατί μειώθηκε το πρόστιμο τους.
startup-technology
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (6/2 - 12/2)

Οι τεχνολογίες made in Greece που φέρνουν δισεκατομμύρια, το τελεσίγραφο της κυβέρνησης στο Πεκίνο και η συνέντευξη του Φ. Ταντέι, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/1 - 5/2)

Ο «πόλεμος» στις τηλεπικοινωνίες, η είσοδος του ΟΤΕ στο delivery και η μεγάλη απόκλιση στις ταχύτητες συνδέσεις στο ίντερνετ ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
fiber-internet-diktyo-tilepikoinwnies
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (12/12 - 18/12)

Οι μειώσεις στις τιμές του ΟΤΕ, η εμπλοκή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και οι αλλαγές στο «Εξοικονομώ» ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
Fotovoltaika, Ananeosimes Phges Energeias, APE
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (21/11 - 27/11)

Όλα όσα αλλάζουν στην αδειοδότηση ΑΠΕ, το πώς γίνεται η Νιτσιάκος η μεγαλύτερη βιομηχανία κρέατος στην Ελλάδα καθώς και η αποκλειστική συνέντευξη του Ι. Λιανού στο BusinessDaily ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.