ΓΔ: 805.79 -0.57% Τζίρος: 55.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
startup-technology
Φώτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (6/2 - 12/2)

Οι τεχνολογίες made in Greece που φέρνουν δισεκατομμύρια, το τελεσίγραφο της κυβέρνησης στο Πεκίνο και η συνέντευξη του Φ. Ταντέι, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι τεχνολογίες made in Greece που φέρνουν δισεκατομμύρια, το τελεσίγραφο της κυβέρνησης στο Πεκίνο, η συνέντευξη του Φ. Ταντέι της Goldman Sachs, τα μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα που επενδύουν στις υδροπονικές καλλιέργειες, η νέα παράταση για το Εξοικονομώ, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και οι εξελίξεις με το σχέδιο εξυγίανσης, η επικίνδυνη καθυστέρηση στο σχέδιο για 21 φράγματα από ιδιώτες, το ειδικό επίδομα στους ασθενέστερους για ανακούφιση από τον πληθωρισμό, το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου από τη Eurobank και η «μάχη» ισχυρών στην ασφαλιστική αγορά ήταν τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

1. Τεχνολογίες... made in Greece φέρνουν δισεκατομμύρια στην οικονομία, 06/02/2022

Τα τρία deal που φέρνουν ποσό της τάξεως του 1 δισ. ευρώ για εξαγορές ελληνικών εταιρειών από την JP Morgan και τη Meta (Facebook). Ποιες είναι οι νέες τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα και έγιναν «μαγνήτες» κεφαλαίων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Τελεσίγραφο της κυβέρνησης στο Πεκίνο: Τι κρύβει η κόντρα για τον ΑΔΜΗΕ, 09/02/2022

Για την απόφαση της κυβέρνησης να υποστηρίξει την ανανέωση της θητείας Μανουσάκη στον ΑΔΜΗΕ ενημέρωσε τον Κινέζο πρεσβευτή ο Κ. Σκρέκας. Η αντιπαράθεση για τον έλεγχο των μεγάλων έργων και η προστασία τεχνολογιών αιχμής. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

3. Φ. Ταντέι (Goldman Sachs) στο BD: «Η Ελλάδα, η πιο σταθερή χώρα στη N. Ευρώπη», 10/02/2022

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της αμερικανικής τράπεζας σε συνέντευξή του στο Business Daily εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για την Ελλάδα και υπογραμμίζει τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης. Τι λέει για τις αγορές, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα επενδύουν στις υδροπονικές καλλιέργειες, 07/02/2022

Σημαντική επένδυση στις υδροπονικές καλλιέργειες από τον πρώην επικεφαλής της ΑΒ Βασιλόπουλος, Κ. Μαχαίρα. Προηγήθηκαν ο Σπ. Θεοδωρόπουλος και ο Δ. Μηλιάκος, ενώ κοινή επένδυση έκαναν οι εισηγμένες Πλαστικά Θράκης και Έλαστρον. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

5. Νέα παράταση για το Εξοικονομώ: Έως 15 Μαρτίου ανοιχτές οι αιτήσεις, 09/02/2022

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων για ένταξη στο πρόγραμμα δίνεται η παράταση ενός μήνα ώστε να καλυφθεί το «χαμένο», λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, προηγούμενο διάστημα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Ναυπηγεία Ελευσίνας: Στον αέρα η εξυγίανση, δεν υπογράφει το υπ. Άμυνας, 11/02/2022

Αναρμόδιο να εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης δηλώνει το υπουργείο Άμυνας και μεταθέτει την ευθύνη στο υπουργείο Οικονομικών, δημιουργώντας έντονη αβεβαιότητα για την τύχη του σχεδίου διάσωσης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

elefsina_naypigeio

 

7. Επικίνδυνη καθυστέρηση στο σχέδιο για 21 φράγματα από ιδιώτες, 09/02/2022

Δύσκολο μέτωπο για τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η προώθηση των διαγωνισμών για φράγματα με ΣΔΙΤ. Οι συμβάσεις πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2023, αλλά ο στόχος φαίνεται ανέφικτος. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Ειδικό επίδομα στους ασθενέστερους για ανακούφιση από τον πληθωρισμό, 09/02/2022

Στοχευμένη παρέμβαση εξετάζει η κυβέρνηση, με εισοδηματική ενίσχυση των πιο ευάλωτων νοικοκυριών. Θα ακολουθήσει το μοντέλο που εφαρμόζεται στη Γερμανία, την Αυστρία και το Βέλγιο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

money, cash, euro

 

9. Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου από τη Eurobank, στα 140.000 ευρώ το πλαφόν, 08/02/2022

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλαφόν αποζημίωσης τους 42 μισθούς. Απευθύνεται στο σύνολο των εργαζομένων του ομίλου ενώ δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. «Μάχη» ισχυρών στην ασφαλιστική αγορά: Τι σημαίνει το deal από την Allianz, 12/02/2022

Ο γερμανικός όμιλος παίρνει την πρώτη θέση στις γενικές ασφαλίσεις με την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης. Πάλι ελκυστική η Ελλάδα για διεθνείς κολοσσούς. Οι τρεις συμφωνίες που άλλαξαν τον χάρτη. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (19/12 - 25/12)

Οι τιμές του αερίου, το crash test στα σταθερά τιμολόγια του ρεύματος, καθώς και η συνέντευξη του Ντ. Πλέσσα της Lockheed Martin ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (28/11 - 4/12)

Η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, οι δέκα ελληνικές startup που «αγγίζουν» το δισεκατομμύριο και η επιτάχυνση των επενδύσεων του ΟΤΕ σε οπτικές ίνες, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
anakainisi-erga-exoikonomo-autonomo-ergasies-mixanikos
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (1/8 - 7/8)

Οι μεγάλες αλλαγές με το νέο «Εξοικονομώ» και τα 9 κριτήρια για επιδότηση, οι 11 λόγοι που είναι περιζήτητη η αγροτική γη, καθώς και το γιατί «απογειώθηκε» η τιμή του ρεύματος ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
nafpigeia_skaramanga
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (20/6 - 26/6)

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που είναι έτοιμα να λειτουργήσουν από αγοραστή, τα ηλεκτρικά ΙΧ και το πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά», καθώς και το παγκόσμιο ράλι των τιμών στα τρόφιμα ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.