ΓΔ: 810.42 -1.43% Τζίρος: 75.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
12gods-romimata
Τα ροφήματα της 12 GODS που βρίσκονται στα καταστήματα.

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (22/05 - 28/05)

Η εταιρεία 12 GODS που χώρεσε σε κάψουλες βότανα της ελληνικής γης, η ΔΕΗ, η Intralot και τα αποτελέσματα των τραπεζών ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων άρθρων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ελληνική startup που μπόρεσε να χωρέσει σε μια κάψουλα για μηχανές εσπρέσο τα βότανα των θεών της αρχαίας Ελλάδας, το χειρότερο τρίμηνο στην ιστορία της ΔΕΗ εξαιτίας των λειτουργικών δαπανών για την αγορά ενέργειας, τα αποτελέσματα των τραπεζών, οι επενδύσεις στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ο κίνδυνος να μείνει στα αζήτητα της Avax η Volterra, και η ταχύτατη απόσβεση που κάνει μια επένδυση σε ακίνητο βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Αθήνα ήταν μεταξύ των θεμάτων που ξεχώρισαν οι αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

1. Τα βότανα των... θεών σε μία κάψουλα από ελληνική startup εταιρεία, 22/05/2022

Η εταιρεία 12GODS κατάφερε να «χωρέσει» σε κάψουλες για μηχανές εσπρέσο βότανα της ελληνικής γης για να προσφέρει στους σύγχρονους καταναλωτές έναν εύκολο τρόπο παρασκευής υγιεινών ροφημάτων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

2. ΔΕΗ: Το χειρότερο τρίμηνο στην ιστορία και το φως στο βάθος του τούνελ, 27/05/2022

Με τα κέρδη της παραγωγής να στηρίζουν τους πελάτες, η ΔΕΗ το πρώτο τρίμηνο «γονάτισε» από τις αυξημένες λειτουργικές δαπάνες για αγορά ενέργειας. Επίτευξη του στόχου για λειτουργική κερδοφορία ίση με το 2021 προβλέπει η διοίκηση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Χρυσός: Γιατί βγαίνουν χαμένοι οι επενδυτές από το «ασφαλές καταφύγιο», 22/05/2022

Παρά την κορύφωση των γεωπολιτικών κινδύνων και το ράλι του πληθωρισμού, η απόδοση του χρυσού μετά τη ρωσική εισβολή είναι αρνητική. Γιατί έχασε τη λάμψη του και ποιο ρόλο παίζει η παντοδυναμία του δολαρίου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

elefsina_naypigeio

 

4. Ναυπηγεία Ελευσίνας: Άμεση επένδυση 100 εκατ. δολαρίων για τη διάσωσή τους, 27/05/2022

Το σχέδιο για την εξυγίανση των Ναυπηγείων ακολουθεί ακριβώς τα βήματα του παρομοίου σχεδίου που είχε εκπονηθεί και έχει ήδη ολοκληρωθεί για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5.  Intracom: Στο ταμπλό του ΧΑ από 2 Ιουνίου μπαίνουν 7,6 εκατ. μετοχές, 27/05/2022

Πλέον το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται στα 83,6 εκατ. ευρώ που διαιρείται σε ισόποσες μετοχές αξίας 1 ευρώ. Οι νέες μετοχές που προήλθαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα διανεμηθούν στα εκτελεστικά μέλη του ΔΣ και το προσωπικό της εταιρείας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

6. Avax: Κινδυνεύει να μείνει στα αζήτητα ο τομέας ρεύματος της Volterra, 23/05/2022

Οι ζημιές από την προμήθεια δυσκολεύουν την προσπάθεια εξεύρεσης αγοραστή, αποσύρθηκε το ενδιαφέρον από μεγάλο καθετοποιημένο όμιλο. Ζωηρό ενδιαφέρον μόνο για το υγιές χαρτοφυλάκιο στις ΑΠΕ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. «Χρυσές» οι επενδύσεις στην Αθήνα σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης, 23/05/2022

Διεθνής έρευνα δείχνει ότι η Αθήνα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των πόλεων όπου οι επενδύσεις σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης αποσβένονται ταχύτερα. Σε 13 μήνες ο ιδιοκτήτης παίρνει πίσω το κεφάλαιό του. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

8. Το deal της Intralot με Standard General και τα επόμενα βήματα στις ΗΠΑ, 24/05/2022

Ανάληψη νέων έργων και διεύρυνση υφιστάμενων συμβολαίων επιδιώκει η εισηγμένη, σε συνεργασία με τον νέο στρατηγικό επενδυτή. Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου των 130 εκατ., αποφασίζει τους όρους η Διοίκηση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Τράπεζες: Ισχυρά αποτελέσματα α' τριμήνου, αλλά τα δύσκολα έρχονται, 25/05/2022

Τρέχει η πιστωτική επέκταση, ανθεκτική η οικονομία και μετά την κρίση στην Ουκρανία. Ανησυχία για νέα «κόκκινα» δάνεια αν ο πόλεμος παραταθεί και διατηρηθούν οι πληθωριστικές πιέσεις. Τι αναμένεται να ανακοινώσουν οι τράπεζες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Παγκρήτια: Στην τελική ευθεία η αύξηση, ποιοι θα συμμετάσχουν, 27/05/2022

Έτοιμο για κατάθεση το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου των 100 εκατ. ευρώ, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Ο Μ. Σάλλας και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες αναμένεται να ασκήσουν τα δικαιώματά τους. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Digital Banking
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (19/06-25/06)

Η μεγάλη ζήτηση για πτυχιούχους Πληροφορικής από τις τράπεζες, το νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και ο φόβος για άδοξο τέλος των κρυπτονομισμάτων, ήταν ανάμεσα στα θέματα που ξεχώρισαν οι αναγνώστες του BD.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (12/06-18/06)

Ο ξενοδόχος που πέτυχε να κατατροπώσει το Δημόσιο, οι απώλειες κερδών των μεγάλων ονομάτων του τεχνολογικού κλάδου και η σημασία της νέας bear market ήταν τα πιο δημοφιλή θέματα του Business Daily.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (05/06-11/06)

Οι εξελίξεις στην ενέργεια με αντικατάσταση των παλιών μετρητών της ΔΕΗ από «έξυπνους», η ανάκαμψη των κατασκευών, η υψηλή κερδοφορία της Motor Oil και η ολική επαναφορά της Creta Farms ήταν ανάμεσα στα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την εβδομάδα που πέρασε.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (28/05-04/06)

Η αναταραχή στη χονδρεμπόριο λόγω Mondelez, τα ηλεκτρικά ΙΧ, τα εξοχικά στην Ελλάδα που μαγνητίζουν ξένους αγοραστές και το business plan της Αttica Bank, ήταν τα δημοφιλέστερα θέματα του BD την περασμένη εβδομάδα.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (17/04-23/04)

Η συνεχιζόμενη υπεραπόδοση του Χρηματιστηρίου Αθηνών έναντι των ξένων αγορών, ο τρόπος δράσεις των απατεώνων μέσω των e-shop, αλλα και τα έργα ΣΔΙΤ προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών.
Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Stocks, Stock
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (06/03-12/03)

Οι αρνητικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία στις μετοχές σε διεθνές επίπεδο αλλά και το ράλι εξοπλισμών ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.