ΓΔ: 1044.96 -0.45% Τζίρος: 73.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/10-05/11)

Τα προγράμματα σχετικά με την επιδότηση των μικρών φωτοβολταϊκών, η αύξηση στα επιτόκια των τραπεζικών δανείων και η κυριαρχία της γερμανικής Deutsche Telekom στα ποσοστά του ΟΤΕ, ήταν ανάμεσα στα θέματα που ανέδειξαν οι αναγνώστες.

Η κρατική επιδότηση έως και 60% σε 100.000 νοικοκυριά για τα φωτοβολταϊκά, ο προβληματισμός που προκαλούν οι αυξήσεις στις χρεώσεις της πλατφόρμας Skroutz και ο τρόπος με τον οποίο οι νέοι έως 39 ετών θα μπορέσουν να λάβουν φθηνά στεγαστικά δάνεια, ήταν ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν περισσότερο τους αναγνώστες του site την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα δέκα πιο διαβασμένα θέματα του Business Daily την εβδομάδα 30/10-05/11 ήταν:

1. «Απογειώνονται» τα μικρά φωτοβολταϊκά: Επιδότηση έως 60% σε 100.000 νοικοκυριά, 30/10/2022

Ενεργοποιούνται τα τρία μεγάλα προγράμματα που θα μετατρέψουν 100.000 νοικοκυριά και 150.000 επιχειρήσεις και αγρότες σε παραγωγούς ενέργειας. Τι προβλέπει η τροπολογία που ψηφίζεται στη Βουλή. Διασφαλίζεται χώρος για σύνδεση στο δίκτυο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

skroutz

 

2. Αναβρασμός στο εμπόριο για τη Skroutz: Τι είπαν στην Επ. Ανταγωνισμού, 03/11/2022

Προβληματίζουν μεγάλο αριθμό λιανοπωλητών οι μεγάλες αυξήσεις στις χρεώσεις της κυρίαρχης πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου και η πολύ ισχυρή θέση της στην αγορά. Τι αναφέρει η κλαδική έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Sunrise vs. Galaxy Cosmos: «Ακτινογραφία» στα δύο νέα Mezz του Χρηματιστηρίου, 31/10/2022

Αρχίζει σήμερα η διαπραγμάτευση στην Εναλλακτική Αγορά των μετοχών των δύο οχημάτων με κύρια περιουσιακά στοιχεία ομόλογα μεσαίας εξοφλητικής προτεραιότητας - mezzanine. Πώς προσδιορίζεται η αξία τους και από τι θα εξαρτηθεί η πορεία τους. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Belharra, Fregates, Gallia, France

 

4. «Ξυπνάει» η αμυντική βιομηχανία με 12 deal για τις νέες φρεγάτες, 30/10/2022

Σημαντικές συμφωνίες υπέγραψαν ελληνικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας με τις τρεις γαλλικές NavalGroup, Thales και MBDA. Άρχισε στη Λοριάν της Γαλλίας η κατασκευή της πρώτης φρεγάτας FDI HN του Πολεμικού Ναυτικού. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Έτσι θα δοθούν τα φθηνά στεγαστικά δάνεια στους νέους έως 39 ετών, 31/10/2022

Το δάνειο θα καλύπτει υψηλότερο ποσοστό της εμπορικής αξίας του ακινήτου (90%) σε σχέση με τα στεγαστικά δάνεια των τραπεζών και θα έχει το χαμηλότερο επιτόκιο της αγοράς. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

6. Το αίνιγμα των χαμηλών επιτοκίων: Γιατί οι τράπεζες διώχνουν καταθέτες, 01/11/2022

Ακόμη και μετά την πρώτη αύξηση επιτοκίων της ΕΚΤ, οι τράπεζες μείωσαν τα επιτόκια καταθέσεων επειδή... πνίγονται στη ρευστότητα. Πίεση από την κυβέρνηση και τη νέα πολιτική της ΕΚΤ για καλύτερη ανταμοιβή στους καταθέτες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Ανεβαίνουν τα επιτόκια των δανείων, μικρή αύξηση στις καταθέσεις, 03/11/2022

Σημαντική ενίσχυση για το περιθώριο επιτοκίου στο 4,56% σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο, καθώς οι τράπεζες «προσαρμόστηκαν» στην πρώτη αύξηση από την ΕΚΤ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

cambas-park-reds

 

8. Γιατί η «προίκα» της Reds δελεάζει τους Ολλανδούς της Reggeborgh, 04/11/2022

Ολοκληρώθηκε η υποχρεωτική δημόσια πρόταση και, σύμφωνα με πληροφορίες, η Reggeborgh άμεσα και έμμεσα έχει ενισχύσει το ποσοστό της στην εταιρεία realestate τουλάχιστον στο 72%. Αλλάζει το διοικητικό συμβούλιο στις 9 Νοεμβρίου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Κυρίαρχοι στον ΟΤΕ με ποσοστό 50,86% οι Γερμανοί της Deutsche Telekom, 01/11/2022

Πώς οι Γερμανοί, χωρίς να ξοδέψουν δικά τους κεφάλαια, θα αποκτήσουν την πλειοψηφία του ΟΤΕ χωρίς να έχουν την υποχρέωση να υποβάλουν δημόσια πρόταση. Κλειδί το πρόγραμμα αγοράς και ακύρωσης ιδίων μετοχών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

10. Έρχονται πιέσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες, επαρκής η «οχύρωση» των ελληνικών, 02/11/2022

Δύσκολο το 2023 με πίεση στα χαρτοφυλάκια δανείων από την ενεργειακή κρίση, τον πληθωρισμό και την αύξηση επιτοκίων, όπως εκτιμά η ING. Τα ισχυρά και τα ασθενή σημεία των ελληνικών τραπεζών, τι δείχνει η σύγκριση με τις τράπεζες της ευρωζώνης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tv_piracy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 12/03 - 18/03)

Η επικράτηση των πειρατικών συνδέσεων στα συνδρομητικά κανάλια της Ελλάδας, το νομοσχέδιο Σκρέκα για το νερό και οι κίνδυνοι που απειλούν τον διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
optiki ina-fiber-internet-broadband
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (26/02 - 04/03)

Οι αντιδράσεις για έργα οπτικών ινών, το πρώτο εγχώριο υβριδικό πλοίο και τα σχέδια της εοφρίας για τα έσοδα από πωλήσεις ακινήτων ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
Elefsina-Naypigeia-Shipyards
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (19/02-25/02)

Τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που επενδύει η αμερικανική τράπεζα DFC στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ο «πόλεμος» των cola και τα έργα ΑΠΕ που μένουν μετέωρα ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (12/02 - 18/02)

Η αναχρηματοδότηση «κόκκινων» δανείων, η ευκαιρία η Ελλάδα να αυξήσει την βιομηχανική της παραγωγή, και το υψηλό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην ΑΒ Βασιλόπουλος ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 01/01- 08/01)

Το ρεκόρ τζίρου της Ευρωχαρτικής , η απόφαση της Lidl να δημοσιοποιεί οικονομικά στοιχεία και τα μέτρα που λαμβάνονται για να αποτρέπουν την φοροδιαφυγή με κάρτες ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.
Revma, Times, Ilektriko, Electricity, Energeia, Energy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 18/12- 24/12)

Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα τον Ιανουάριο, η έξοδος της εταιρείας Πλαίσιο από το χρηματιστήριο και η απάτη με την FTX στην αγορά των crypto ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.