ΓΔ: 1413.14 -0.01% Τζίρος: 52.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:47:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/10-05/11)

Τα προγράμματα σχετικά με την επιδότηση των μικρών φωτοβολταϊκών, η αύξηση στα επιτόκια των τραπεζικών δανείων και η κυριαρχία της γερμανικής Deutsche Telekom στα ποσοστά του ΟΤΕ, ήταν ανάμεσα στα θέματα που ανέδειξαν οι αναγνώστες.

Η κρατική επιδότηση έως και 60% σε 100.000 νοικοκυριά για τα φωτοβολταϊκά, ο προβληματισμός που προκαλούν οι αυξήσεις στις χρεώσεις της πλατφόρμας Skroutz και ο τρόπος με τον οποίο οι νέοι έως 39 ετών θα μπορέσουν να λάβουν φθηνά στεγαστικά δάνεια, ήταν ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν περισσότερο τους αναγνώστες του site την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα δέκα πιο διαβασμένα θέματα του Business Daily την εβδομάδα 30/10-05/11 ήταν:

1. «Απογειώνονται» τα μικρά φωτοβολταϊκά: Επιδότηση έως 60% σε 100.000 νοικοκυριά, 30/10/2022

Ενεργοποιούνται τα τρία μεγάλα προγράμματα που θα μετατρέψουν 100.000 νοικοκυριά και 150.000 επιχειρήσεις και αγρότες σε παραγωγούς ενέργειας. Τι προβλέπει η τροπολογία που ψηφίζεται στη Βουλή. Διασφαλίζεται χώρος για σύνδεση στο δίκτυο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

skroutz

 

2. Αναβρασμός στο εμπόριο για τη Skroutz: Τι είπαν στην Επ. Ανταγωνισμού, 03/11/2022

Προβληματίζουν μεγάλο αριθμό λιανοπωλητών οι μεγάλες αυξήσεις στις χρεώσεις της κυρίαρχης πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου και η πολύ ισχυρή θέση της στην αγορά. Τι αναφέρει η κλαδική έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Sunrise vs. Galaxy Cosmos: «Ακτινογραφία» στα δύο νέα Mezz του Χρηματιστηρίου, 31/10/2022

Αρχίζει σήμερα η διαπραγμάτευση στην Εναλλακτική Αγορά των μετοχών των δύο οχημάτων με κύρια περιουσιακά στοιχεία ομόλογα μεσαίας εξοφλητικής προτεραιότητας - mezzanine. Πώς προσδιορίζεται η αξία τους και από τι θα εξαρτηθεί η πορεία τους. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Belharra, Fregates, Gallia, France

 

4. «Ξυπνάει» η αμυντική βιομηχανία με 12 deal για τις νέες φρεγάτες, 30/10/2022

Σημαντικές συμφωνίες υπέγραψαν ελληνικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας με τις τρεις γαλλικές NavalGroup, Thales και MBDA. Άρχισε στη Λοριάν της Γαλλίας η κατασκευή της πρώτης φρεγάτας FDI HN του Πολεμικού Ναυτικού. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Έτσι θα δοθούν τα φθηνά στεγαστικά δάνεια στους νέους έως 39 ετών, 31/10/2022

Το δάνειο θα καλύπτει υψηλότερο ποσοστό της εμπορικής αξίας του ακινήτου (90%) σε σχέση με τα στεγαστικά δάνεια των τραπεζών και θα έχει το χαμηλότερο επιτόκιο της αγοράς. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

6. Το αίνιγμα των χαμηλών επιτοκίων: Γιατί οι τράπεζες διώχνουν καταθέτες, 01/11/2022

Ακόμη και μετά την πρώτη αύξηση επιτοκίων της ΕΚΤ, οι τράπεζες μείωσαν τα επιτόκια καταθέσεων επειδή... πνίγονται στη ρευστότητα. Πίεση από την κυβέρνηση και τη νέα πολιτική της ΕΚΤ για καλύτερη ανταμοιβή στους καταθέτες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Ανεβαίνουν τα επιτόκια των δανείων, μικρή αύξηση στις καταθέσεις, 03/11/2022

Σημαντική ενίσχυση για το περιθώριο επιτοκίου στο 4,56% σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο, καθώς οι τράπεζες «προσαρμόστηκαν» στην πρώτη αύξηση από την ΕΚΤ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

cambas-park-reds

 

8. Γιατί η «προίκα» της Reds δελεάζει τους Ολλανδούς της Reggeborgh, 04/11/2022

Ολοκληρώθηκε η υποχρεωτική δημόσια πρόταση και, σύμφωνα με πληροφορίες, η Reggeborgh άμεσα και έμμεσα έχει ενισχύσει το ποσοστό της στην εταιρεία realestate τουλάχιστον στο 72%. Αλλάζει το διοικητικό συμβούλιο στις 9 Νοεμβρίου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Κυρίαρχοι στον ΟΤΕ με ποσοστό 50,86% οι Γερμανοί της Deutsche Telekom, 01/11/2022

Πώς οι Γερμανοί, χωρίς να ξοδέψουν δικά τους κεφάλαια, θα αποκτήσουν την πλειοψηφία του ΟΤΕ χωρίς να έχουν την υποχρέωση να υποβάλουν δημόσια πρόταση. Κλειδί το πρόγραμμα αγοράς και ακύρωσης ιδίων μετοχών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

10. Έρχονται πιέσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες, επαρκής η «οχύρωση» των ελληνικών, 02/11/2022

Δύσκολο το 2023 με πίεση στα χαρτοφυλάκια δανείων από την ενεργειακή κρίση, τον πληθωρισμό και την αύξηση επιτοκίων, όπως εκτιμά η ING. Τα ισχυρά και τα ασθενή σημεία των ελληνικών τραπεζών, τι δείχνει η σύγκριση με τις τράπεζες της ευρωζώνης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (04/11-11/11)

Η ζημιά των 35 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο από την άσκηση των warrants της Aegean, η προέλαση της τούρκικης LC Waikiki στην αγορά και η «ένεση» των τραπεζών στην Avramar ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων της εβδομάδας.
tileorasi-tv-kanalia-leukes perioxes
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (30/09-06/10)

Το πώς σχεδιάζουν να εντοπίσουν οι αρχές τους χρήστες πειρατικής τηλεόρασης και το «πάγωμα» της επένδυσης του Λασκαρίδη στα καζίνο Πάρνηθας και Θεσσαλονίκης ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (06/08-12/08)

Ο Ινδός που εξαγοράζει ελληνικές εταιρείες τροφίμων, οι τιμές των ακινήτων που επανέρχονται στο 2010, και το ποια ακίνητα θα φέρουν τις υψηλότερες αποδόσεις μέσα στα ερχόμενα δύο έτη, ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων.
xrimatia, money, metrita, cash, euro, evro
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (23/07-29/07)

Τα άνευ προηγουμένου ύψη των ισοτιμιών του ευρώ, η κερδοσκοπία στην παγκόσμια αγορά σιτηρών και οι ελπίδες για αναβάθμιση - έκπληξη που τονώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών, ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (16/07-22/07)

Η ώρα της αλήθειας για τις μετοχές στο Χ.Α., τα καλύτερα smartphones με κόστος έως 300 ευρώ στην αγορά, oι αμοιβές και οι παροχές για τους διανομείς του efood, ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (09/07-15/07)

Τα ρεκόρ που σπάει η τιμή του ελληνικού λαδιού, τα καλύτερα σούπερ κινητά της αγοράς και η αναγέννηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.