ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (06/11-12/11)

Οι λόγοι που έκαναν τους πολυεθνικούς ομίλους να γυρίσουν την πλάτη στην Ελλάδα, τα μεγάλα κέρδη των διυλιστηρίων από το ντίζελ και τα προβλήματα στο deal της Viva Wallet με την JP Morgan ήταν τα θέματα που απασχόλησαν περισσότερο τους αναγνώστες.

Οι λόγοι που οδήγησαν μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες να γυρίσουν την πλάτη στην Ελλάδα, τα υπερκέρδη που εξασφάλισαν από το ντίζελ τα ΕΛΠΕ και η Motor Oil, η αναταραχή στον χώρο των κρυπτονομισμάτων και τα προβλήματα στο deal της Viva Wallet με την JP Morgan ήταν ανάμεσα στα θέματα που κέρδισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του site την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα δέκα πιο διαβασμένα θέματα του Business Daily την εβδομάδα 06/11-12/11 ήταν:

1. Πώς γύρισαν την πλάτη στην ελληνική αγορά οι ισχυροί πολυεθνικοί όμιλοι, 09/11/2022

Το σπιράλ μείωσης πωλήσεων και κερδών μετά το 2010. Η υποβάθμιση των ελληνικών θυγατρικών και των κορυφαίων στελεχών τους στις δομές των ομίλων. Πώς συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη στα ράφια κατά των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

2. Πώς το ντίζελ... κινεί σε ρεκόρ τα κέρδη των ΕΛΠΕ και της Motor Oil,  09/11/2022

Στα 20 δολ. το βαρέλι έχουν εκτιναχθεί τα περιθώρια διύλισης του ντίζελ κίνησης λόγω αυξημένης ζήτησης. ΕΛΠΕ και Μotor Oil, κόντρα στις αρχικές προβλέψεις, βλέπουν και το β' εξάμηνο του έτους τα ταμεία τους να γεμίζουν. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Τι συμβαίνει με τη Viva Wallet: Γιατί «κόλλησε» το deal με JP Morgan, 11/11/2022

Το deal - διαφήμιση για την ελληνική οικονομία για την εξαγορά του 49% της Viva Wallet από την JP Morgan κινδυνεύει να ματαιωθεί. Οι διαφορές για την αποτίμηση ναρκοθετούν την αρχική συμφωνία. Καταληκτική ημερομηνία η 30η Νοεμβρίου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

giaourti-yogurt-galaktokomika-trofima

 

4. «Ψαλίδι» από Δέλτα στη διανομή γάλακτος, βρίσκει «ανταγωνιστή» η φέτα, 07/11/2022

Συνεχείς ανατροπές στην αγορά γαλακτομικών. Ασύμφορη για τη Δέλτα η διανομή φρέσκου γάλακτος πάνω από τη Λαμία. Οι συνεχείς ανατιμήσεις της φέτας στρέφουν τους καταναλωτές στο λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Κραχ στα κρυπτονομίσματα προκαλεί η απειλούμενη χρεοκοπία της FTX, 10/11/2022

Αποσύρθηκε από τη διάσωση του ανταλλακτηρίου η Binance και χρειάζονται τουλάχιστον 4 δισ. για να αποφύγει την πτώχευση. Κατάρρευση έως και 75% από το ρεκόρ του για το bitcoin. Πώς καταρρέουν όλα τα επιχειρήματα των υποστηρικτών του. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

DESFA

 

6. Ενεργειακή θωράκιση της Ελλάδας με νέο σταθμό FSRU στη Ρεβυθούσα, 10/11/2022

Μεγάλη αύξηση της δυναμικότητας της μονάδας επαναεριοποίησης LNG με έργο προϋπολογισμού 190 εκατ. ευρώ που ο ΔΕΣΦΑ προτείνει να ενταχθεί στο REPower EU και να λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Ποια άλλα έργα προτείνονται. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Πώς βγαίνουν οι τιμές ακινήτων, ποιοι είναι οι κρίσιμοι παράγοντες, 08/11/2022

Ο βασικός και κυρίως «ανελαστικός» παράγοντας είναι το μέγεθος του ακινήτου, όπως τονίζει σε ανάλυσή της η Τράπεζα Πειραιώς, με τις πρόσθετες ανέσεις να «ανεβάζουν» σημαντικά την αποτίμηση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Real Estate, Akinita, Kina, China

 

8. Τελειώνει το παγκόσμιο ράλι στα ακίνητα με τις μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων, 12/11/2022

Οι αυξήσεις των επιτοκίων έχουν πλέον επαναφέρει τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων σε επίπεδα που έχουν να καταγραφούν εδώ και δεκαετίες, τονίζει η Alpha Bank, γεγονός που αναμένεται να φρενάρει τη ζήτηση. Διαβάστε το άθρο εδώ.

9. Τράπεζες: Ρεκόρ κερδών στο 9μηνο αλλά το «βλέμμα» στρέφεται στο 2023, 07/11/2022

Ισχυρές επιδόσεις ανακοινώνουν οι τράπεζες εντός της εβδομάδας, σημαντικές οι προκλήσεις για τον επόμενο χρόνο. «Αιχμή του δόρατος» η αύξηση των δανείων. Πρόσθετα έσοδα 200 εκατ. ευρώ από κάθε αύξηση επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 0,25%. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Super-Market

 

10. Κέρδη στους μεγάλους, ασφυξία σε μικρούς φέρνει το καλάθι του νοικοκυριού, 10/11/2022

Στα ισχυρά σούπερ μάρκετ μετατοπίζεται μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου της αγοράς, ενώ οι μικρότερες αλυσίδες και καταστήματα υφίστανται μεγάλες απώλειες. Τι δηλώνουν στο BD Χαζηθεοδοσίου και Καβαθάς. Διαβάστε το άρθρο εδώ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

olive_oil
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (19/03 - 25/03)

Η αυξημένες τιμές του ελαιόλαδου στην Ελλάδα, η πτώση των τιμών φυσικού αερίου και η υποχρέωση των επιχειρήσεων στη χώρα μας για εξόφληση τιμολογίων εντός 60 ημερών, ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
tv_piracy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 12/03 - 18/03)

Η επικράτηση των πειρατικών συνδέσεων στα συνδρομητικά κανάλια της Ελλάδας, το νομοσχέδιο Σκρέκα για το νερό και οι κίνδυνοι που απειλούν τον διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
optiki ina-fiber-internet-broadband
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (26/02 - 04/03)

Οι αντιδράσεις για έργα οπτικών ινών, το πρώτο εγχώριο υβριδικό πλοίο και τα σχέδια της εοφρίας για τα έσοδα από πωλήσεις ακινήτων ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
Elefsina-Naypigeia-Shipyards
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (19/02-25/02)

Τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που επενδύει η αμερικανική τράπεζα DFC στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ο «πόλεμος» των cola και τα έργα ΑΠΕ που μένουν μετέωρα ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (12/02 - 18/02)

Η αναχρηματοδότηση «κόκκινων» δανείων, η ευκαιρία η Ελλάδα να αυξήσει την βιομηχανική της παραγωγή, και το υψηλό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην ΑΒ Βασιλόπουλος ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 01/01- 08/01)

Το ρεκόρ τζίρου της Ευρωχαρτικής , η απόφαση της Lidl να δημοσιοποιεί οικονομικά στοιχεία και τα μέτρα που λαμβάνονται για να αποτρέπουν την φοροδιαφυγή με κάρτες ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.