ΓΔ: 1220.56 -1.27% Τζίρος: 43.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:44:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (12/02 - 18/02)

Η αναχρηματοδότηση «κόκκινων» δανείων, η ευκαιρία η Ελλάδα να αυξήσει την βιομηχανική της παραγωγή, και το υψηλό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην ΑΒ Βασιλόπουλος ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily.

Η αναχρηματοδότηση «κόκκινων» δανείων από εξειδικευμένα funds, η ευκαιρία για την χώρα μας να προσελκύσει νέες βιομηχανικές μονάδες, οι εφεδρείες της χρηματιστηριακής αγοράς και το πρόστιμο ρεκόρ που επιβλήθηκε στην ΑΒ Βασιλόπουλος ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πιο δημοφιλή θέματα της ιστοσελίδας την εβδομάδα 05/02 έως 11/02 ήταν:

1. Πώς θα κουρεύονται «κόκκινα» δάνεια με νέα χρηματοδότηση από ειδικά funds, 14/02/2023

Βελτιώνεται το θεσμικό πλαίσιο με τη δημιουργία εξειδικευμένων funds που θα αναχρηματοδοτούν «κόκκινα» δάνεια των servicers. Ώθηση σε συναινετικές λύσεις, αύξηση ανακτήσεων, θωράκιση του «Ηρακλή» και μείωση πλειστηριασμών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

2. Η ευκαιρία της Ελλάδας να μεγαλώσει τη βιομηχανική της παραγωγή, 13/02/2023

Οι Ευρωπαίοι φέρνουν πίσω την παραγωγή από τρίτες χώρες με στόχο την αυτονομία σε βιομηχανικά προϊόντα. Οφέλη για την Ελλάδα από την ανακατανομή εφοδιαστικών αλυσίδων λόγω πολέμου. Οι κινήσεις των Carlsberg, Pepsico και Pyramis. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Βαρύ πρόστιμο σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ με συνοπτικές διαδικασίες, 13/02/2023

Ανησυχία στον κλάδο προκαλεί η προαναγγελία υψηλού προστίμου σε μεγάλη αλυσίδα πριν ακόμη στείλει τις εξηγήσεις της στην αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία. Το «κυνήγι» της αισχροκέρδειας και το παιχνίδι εντυπώσεων στα τηλεοπτικά πάνελ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes

 

4. Οι εφεδρείες της χρηματιστηριακής αγοράς: Δώδεκα blue chips που έμειναν πίσω, 17/02/2023

Σχεδόν οι μισές μετοχές του FTSE 25 υστερούν έναντι της έως τώρα απόδοσης του Γενικού Δείκτη (+17,41%) αλλά και του FTSE 25 (+17,28%), αποτελώντας εν δυνάμει εφεδρείες για τη συνέχιση της ανόδου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Πρόστιμο ρεκόρ στην ΑΒ Βασιλόπουλος, μικρότερα σε τρεις άλλες αλυσίδες, 16/02/2023

Το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία επιβλήθηκε στην ΑΒ Βασιλόπουλος ενώ μικρότερες κυρώσεις επιβλήθηκαν Lidl, Γαλαξίας και Κρητικός για παραβιάσεις που αφορούν το επιτρεπτό περιθώριο κέρδους. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Musk, Tesla, ilektrika autokinita

 

6. Πόλεμος τιμών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όχημα με 35.000 δολ. φέρνει ο Μασκ, 12/02/2023

Τα μεγάλα περιθώρια κέρδους της αξιοποιεί η Tesla για να αυξήσει τα μερίδιά της στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ τον Μάρτιο θα παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο, προσιτό σε περισσότερους. Αναμένεται απάντηση από τις καθιερωμένες βιομηχανίες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Αντεπιτίθεται η ΑΒ Βασιλόπουλος για το βαρύ πρόστιμο του υπ. Ανάπτυξης, 17/02/2023

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ προσφεύγει δικαστικά εναντίον του προστίμου που ανακοινώθηκε χθες από τον Α. Γεωργιάδη και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο έως τώρα. Γιατί θεωρεί ότι ήταν εσφαλμένοι οι υπολογισμοί του υπουργείου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

8. Παιχνίδι καθυστερήσεων από Ηλιόπουλο, αλλά προχωρά το deal Attica – ΑΝΕΚ, 14/02/2023

Αναβολή της συνέλευσης της MIG για τις 3 Μαρτίου προκάλεσε η πλευρά του εφοπλιστή. Τα οφέλη της MIG από τη μεταβίβαση της Attica ανέλυσε η διοίκηση. Ενστάσεις Ηλιόπουλου για την αποτίμηση και επίθεση στην Τρ. Πειραιώς. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Mytilineos: Τι σημαίνει το deal με WATT+VOLT για ρεύμα και ηλεκτροκίνηση, 13/02/2023

Με σχεδόν διψήφιο μερίδιο αγοράς, το νέο σχήμα περνά με διαφορά στη δεύτερη θέση της λιανικής ρεύματος μετά τη ΔΕΗ. Ισχυρό πλεονέκτημα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης δίνουν τα 500 σημεία φόρτισης της WATT+VOLT. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

10. Η «αιμορραγία» της Coca Cola HBC: Πώς δίνει αγώνα επιβίωσης στη Ρωσία, 15/02/2023

Με την ενοποίηση των πωλήσεων από την Αίγυπτο «κρύφτηκαν» από τα οικονομικά αποτελέσματα οι βαριές απώλειες στη Ρωσία. Πώς προσπαθεί ο όμιλος να κρατήσει ανοικτά τα δέκα εργοστάσια. Η Dobry Cola και ο άγριος ανταγωνισμός. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (21/05-28/05)

Τα νέα καταστήματα από τις αλυσίδες Pepco, Sinsay, και LC Waikiki, η μεγάλη αύξηση των τιμών της βρώσιμης ελιάς και το deal για την εξαγορά της Unison από τη Mytilineos, ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (14/05-20/05)

Το διαζύγιο της Motor Oil με την ΑΒ Βασιλόπουλος, το «βουνό» από ζημιές που φτάνουν τα 107,5 ευρώ για τον όμιλο Public και το μέλλον της ΜIG χωρίς την Attica ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/04-06/05)

Ο «πόλεμος» τιμών που φαίνεται να αρχίζουν οι ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες, οι μισθοί στους βασικούς κλάδους απασχόλησης της Ελλάδας και τα μεγάλα χρηματικά αποθέματα της «Καρέλιας» ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (23/04- 29/04)

Η μείωση τιμών στα γαλακτοκομικά, τα 150 εκατ. ευρώ που επενδύει η Inalan, η πτώση των τιμών του ρεύματος κατά 80% και η αύξηση των τιμών των κατοικιών σε περιοχές του προγράμματος «Σπίτι μου», ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 16/04 - 22/04)

Οι μετοχές που δεν ακολούθησαν το ράλι στο ΧΑ, τα μερίσματα που αναμένεται να μοιράσουν οι εισηγμένες εταιρείες μέσα στο έτος και οι τοποθετήσεις από ξένους επενδυτές στο χρηματιστήριο ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (09/04-15/04)

Η απόφαση να χάσει το Υπερταμείο τις μετοχές των ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ, οι εντυπωσιακές επιδόσεις από τις εξαγωγές του ελληνικού λαδιού και οι στολές της ΕΛΒΕ Ενδυμάτων για την ΕΛΑΣ και τον στρατό της Γερμανίας, ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.